Sinaasappelsap staat bovenaan de lijst bij veel europeanen als een populair ‘gezond’ drankje. De meeste sinaasappelsappen bevatten kunstmatige zoetstoffen en zijn gepasteuriseerd. Pasteurisatie is een noodzakelijke stap omdat dit voorkomt dat het sap snel bederft, maar het doodt ook veel enzymen en voedingsstoffen, de redenen waarom je sinaasappelsap wilt drinken. Daar komt bij dat de meeste sinaasappelsap uit de supermarkt gemaakt zijn door middel van een soort citruspers die alleen het waterdeel uit de vrucht perst, genaamd sinaasappelwater. Ze onttrekken niets van het witte gedeelte waar juist de meeste voedingsstoffen, antioxidanten en flavonoïden inzit.

Deze techniek hieronder beschreven is eenvoudig, maar helpt je evengoed om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden.

 

Stappen

  1. Snij beide eindjes van de sinaasappel af
  2. Met een mes of dunschiller snijd je de oranje schil van de sinaasappel. Zorg ervoor zo dun mogelijk te schillen zodat je zoveel mogelijk van het witte gedeelte behoudt.
  3. Snijd de sinaasappel in vieren of achten zodat het in de trechter van je slowjuicer past. Als je een sapmachine met een wijdere opening hebt zoals een Kuving, kun je deze stap overslaan.
  4. Duw het door de trechter en maak zo de meest gezonde sinaasappelsap.

 

LEES OOK: Beste sinaasappelpers kopen TOP 5

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here