Bezoekers van onze website vragen ons wel eens “Welke sap juicer zou ik moeten kopen?”, “Zijn sommige juicers beter dan andere?” en “Welke sap juicer raden jullie aan?”. Over het algemeen antwoorden we dan dat de beste sapmachine degene is die je nu gebruikt, want als je al bent begonnen met juicen, dan ben je al begonnen om je gezondheid te verbeteren. Er zijn echter veel verschillende soorten en modellen van juicers en het kan best verwarrend en overweldigend zijn als je bezig bent om te besluiten welke je moet kopen.

Direct naar:

Als je je huidige sapmachine wilt upgraden of volledig nieuw bent op het gebied van juicen, dan ben je op de juiste plek belandt. We hebben gedurende de jaren met veel verschillende soorten juicers geëxperimenteerd en we kunnen je nu een aantal antwoorden en tips geven om de beslissing makkelijker voor je te maken. Het kopen van de juiste sap juicer is namelijk een grote beslissing en een van de belangrijkste investeringen die je ooit zal maken voor je gezondheid.

Maar laten we eerst eens de redenen bespreken waarom het zo belangrijk is om te juicen.

Vergelijk goed de prijzen bij:
klik op het logo om naar de shop te gaan

coolblue logobol logowehkamp logo

 

Waarom juicen

Wij vinden dat er drie primaire redenen zijn waarom je zou moeten overwegen om verse sap en dan voornamelijk groentesap aan je levensstijl toe te voegen.

 

Verse sap is de 15 minuten voedingstoffen expres voor je gezondheid

Veel van ons hebben een moeilijke spijsvertering, wat de vaardigheid van het lichaam beperkt om de voedingsstoffen uit groenten te halen. Verse sappen worden rechtstreeks opgenomen in je bloedstroom en worden daarom gezien als een 15 minuten voedingsstoffen expres voor je gezondheid. Sappen die je in de winkel koopt bevatten jammer genoeg bijna geen voedingsstoffen door het pasteurisatie proces.

 

Juicen geeft je de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan fruit en groenten aan je dieet toe te voegen

Veel van ons eten dezelfde groenten en fruit elke dag of helemaal geen wat nog veel erger is. Met juicen kan je genieten van een grote verscheidenheid aan groenten die je in hun normale vorm niet lekker vindt. Juicen is ook de perfecte manier om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen.

 

Verse sap biedt ongelofelijke gezondheidsvoordelen

Na het regelmatig consumeren van vers geperste sappen (welke erg alkaliserend zijn) zal je verbeterde energiewaarden, spijsvertering, mentale helderheid, gezondere huid en een algeheel gevoel van welzijn ervaren.

Sap Juicer kopen

 

Soorten juicers

Dus je weet nu wat de geweldige gezondheidsvoordelen van juicen zijn en je bent er klaar voor om te starten. Nu vraag je je dan waarschijnlijk af welke sap juicer het beste voor je is.

Er zijn veel verschillende soorten juicers beschikbaar, welke zowel in prijs en kwaliteit verschillen. Een goedkopere sapcentrifuge is mogelijk een goede sap juicer voor beginners om mee te starten en geniet zeker de voorkeur ten opzichte van helemaal niet juicen, als andere modellen momenteel niet binnen je budget vallen.

Een cold press juicer (of slowjuicer) zal zeker weten een sap produceren die een superieure kwaliteit heeft en maakt het mogelijk om meer uit je fruit en groenten te halen, waardoor je op lange termijn geld bespaart.

 

Sapcentrifuge

Sapcentrifuges zijn beschikbaar in veel winkels en de goedkoopste soort sap juicer om te kopen. Deze machines maken sap door de fruit en groenten tegen een rond snij mes te verpulveren, welke erg snel ronddraait tegen een metalen zeef. De centrifugale druk die gegenereerd wordt door de draaiende beweging van het snijvlak scheidt de sap van de pulp.

»» Bekijk onze Sapcentrifuge TOP 10

Voordelen

 • Snelle sap-extractie
 • Goedkoper om aan te schaffen
 • Makkelijk om te gebruiken
 • Vermindert de bereidingstijd van voedingsmiddelen, aangezien veel modellen grotere stukken groenten en fruit kunnen verwerken

Nadelen

 • Niet geschikt voor het persen van groene bladgroenten, gras, spruiten en kruiden
 • Creëren minder sap dan slowjuicers (produceren een natte pulp)
 • Een minder kwalitatieve sap door het snel draaien van de messen, wat warmte produceert en bevorderlijke enzymen zodoende vernietigd
 • Veel sap scheiding en schuim
 • Luidruchtig vanwege de vermaal en snij actie

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolbue & Bol.com

 

Slowjuicers

Deze machines werken met een kauwende of koude druk methode om een superieure sap te creëren ten opzichte van de sapcentrifuge modellen. In tegenstelling tot de ruige extractie en de hoge snelheden van sapcentrifuges, functioneren slowjuicers met lagere snelheden en drukken fruit en groenten zachtjes fijn om het sap eruit te persen. Alhoewel ze prijzig zijn, zorgt hun langzamere en meer uitgebreide extractie voor een meer kwalitatieve sap en ook meer qua hoeveelheid.

»» Bekijk onze Slowjuicer TOP 10

Voordelen

 • Erg geschikt voor het juicen van groene bladgroenten, gras, spruiten en kruiden
 • Grotere hoeveelheid sap
 • Sap kan langer bewaart worden, waarbij de enzym integriteit tot wel 72 uur intact blijft
 • Lagere snelheden betekent dat er minder warmte wordt gegenereerd, waardoor meer voedingsstoffen en enzymen behouden blijven.
 • Minimale sap scheiding en schuim
 • Sommige modellen bieden andere voedselverwerkingsopties, zoals de mogelijkheid om notenmelk, pindakaas, sorbet, pasta en ijs te maken
 • De drukactie is stil

Nadelen

 • Hogere initiële aanschafprijs
 • Langere bereiding, aangezien kleinere voedingsstukken vereist zijn voor de nauwe trechters
 • Iets meer pulp in de sap

»» Vergelijk goed de prijzen bij Coolbue & Bol.com

Beste Sap Juicer

 

Waar zou ik naar moeten zoeken als ik een sap juicer kopen wil?

Wanneer wij op zoek zijn naar de perfecte sap juicer, dan kijken we naar de volgende dingen:

 • Mogelijkheid om alle soorten groenten, kruiden en gras te juicen (en maximale extractie)
 • Goed om fruit te persen, inclusief de zachte varianten
 • Koude druk om een superieure sap te produceren
 • Lage snelheid (rpm), om de oxidatie te minimaliseren en een sap te creëren die langer bewaart kan worden
 • Mogelijkheid om notenmelk te maken
 • Makkelijk om schoon te maken
 • Weinig geluid

Deze punten zorgde ervoor dat we uiteindelijk de verticale slowjuicers als superieure sap juicer model konden bestempelen.

 

Maar zijn slowjuicers niet duurder?

Ja dat zijn ze zeker. Voor de initiële aanschafprijs moet je al snel €300 – €700 betalen en dat is een grote investering. Maar de besparing op de lange termijn is mogelijk hetgeen wat je zal verrassen. Slowjuicers halen namelijk 35% meer sap uit verse groenten en fruit, waardoor je vanaf dag een al begint te besparen.

Stel je spendeert elke week €100 aan verse groenten en fruit en met een slowjuicer kan je 35% meer sap uit de producten halen, waardoor je €35 bespaart. Dus als je een jaar aan het juicen bent met een slowjuicer, dan kan je tot wel €1.820 besparen. Wat inhoudt dat de slowjuicer zich meerdere keren zal uitbetalen.

Dit komt omdat een slowjuicer een veel drogere pulp produceert dan een sapcentrifuge, wat inhoudt dat de hoogste hoeveelheid voedingsstoffen uit de groenten en fruit gehaald worden en er minder afval is.

 

Hoe zit het met de kwaliteit van de voedingsstoffen?

Wij vinden dat dit de meest belangrijke overweging is wanneer je een sap juicer gaat kopen. Wanneer je gezondheid echt belangrijk voor je is, dan zou het consumeren van voedingsmiddelen met de grootste hoeveelheid voedingsstoffen je eerste prioriteit moeten zijn en iets waar alles voor moet wijken.

Slowjuicers werken met lagere snelheden (vaak rond de 70-80 rpm, maar er zijn ook modellen die nog langzamer zijn), waardoor de generatie van warmte tot een minimum behouden blijft. Dit produceert niet alleen een sap met een superieure smaak en minimale schuim en scheiding, maar het betekent ook dat de bevorderlijke enzymen en voedingsstoffen behouden blijven. Dat is waar al het gezonde vandaan komt.

Testen met betrekking tot voedingsstoffen (tussen een slowjuicer en sapcentrifuge) lieten zien dat slowjuicers tot wel 42% meer vitamine C, 60% meer vitamine A en tussen de 35 – 50% meer sap uit de voedingsmiddelen halen.

Goedkoopste Sap Juicer kopen

 

Hoe lang kan je sap van een slowjuicer bewaren?

Er zijn een hoop verschillende punten die de houdbaarheidsdatum kunnen beïnvloeden (waaronder de soort groenten en fruit die je gebruikt en de opslagmethodes), dus hier kunnen we niet een 100% zeker antwoordt opgeven. Onze aanbeveling is om de sap zo snel mogelijk na het extractie proces te drinken voor de maximale smaak en voedingswaarden. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want sap van een slow juicer kan je in de koelkast bewaren. Fruitsappen kunnen 24-48 uur bewaart worden en groentesappen 12-24 uur.

 

Ik heb een druk leven en wil een sap juicer die zichzelf praktisch schoonmaakt

De meeste van de nieuwe, verticale slowjuicers hebben innovatieve zelfreinigende systemen, welke het sapscherm schoonhouden en voorkomen dat pulp ophoopt tijdens gebruik. Sommige hebben zelfs borstels die het scherm schoonmaken tijdens het juicen, dus het lastigste onderdeel van de schoonmaak wordt voor je gedaan.

Tussen het maken van de sappen in kan je een beetje water door de sap juicer laten stromen om hem te spoelen. We raden altijd aan om zo snel mogelijk na gebruik de sap juicer schoon te maken en te spoelen. Wanneer je hier een routine van maakt, dan is het aardig simpel om je sap juicer schoon en klaar voor gebruik te houden.

 

Ik wil sap van kruiden, gras, exotische groenten en verse notenmelk maken zonder een blender

De meeste nieuwe, verticale slowjuicers zijn perfect voor het juicen van groene bladgroenten, gras, kruiden, spruiten en zacht fruit. Je kan ook notenmelk maken, zonder dat je geld hoeft te spenderen aan twee verschillende juicers of een blender. Notenmelk dat je met een slowjuicer maakt, zal je over het algemeen veel langer kunnen bewaren vergeleken met de notenzak of blender methode.

 

Dus welke sap juicer raden we aan?

Er zijn voldoende geweldige juicers beschikbaar op de markt en een hoop nieuwe slowjuicers. Maar als jullie ons vragen welke sap juicer we persoonlijk gebruiken en aanbevelen, dan is ons antwoordt Hurom.

 

Waarom Hurom?

Hurom is de wereldwijde leider in slowjuicers en ze zijn de originele ontwikkelaars van de verticale slowjuicer technologie. Ze maken zelfs voor veel andere bedrijven slowjuicers. Hun juicers persen fruit en groenten zonder warmte of frictie, zodat je kan genieten van de gezondste en meest verse sap die gewoon geweldig smaakt. Ze bieden de originele en beste slowjuicers op de markt aan.

 

Hurom sap juicer voordelen

 • Grotere hoeveelheid sap en minder afval: Sap wordt eerst tijdens het vermorzel stadium gescheiden en vervolgens weer tijdens het druk stadium, voordat de pulp uitgescheiden worden, wat resulteert in meer sap en droge pulp.
 • Weinig geluid: Het geluid wordt geminimaliseerd door de drukkende actie in plaats van de vermaling met hoge snelheid van sapcentrifuges.
 • Makkelijk schoonmaaksysteem en design dat moeilijk verstopt raakt: Een draaiende borstel in de machine zorgt ervoor dat het oppervlakte schoon blijft tijdens het juicen. Dit voorkomt niet alleen dat pulp ophoopt, maar verlaagt de schoonmaaktijd ook significant. Je hoeft simpelweg te spoelen op de momenten dat je geen sap maakt en zachtjes te schrobben wanneer dit klaar is.
 • Divers juicen: Perst fruit, groenten, groene bladgroenten en tarwegras en maakt ook notenmelk. De HH-Premium serie maakt ook smoothies, slushies, gemengde drankjes, babyvoeding en puree en de pulpcontrole meter geeft je de mogelijkheid om een sap te creëren met zoveel pulp als je wilt.
 • Kindvriendelijk: Er zijn geen scherpe messen, waardoor het een machine is die veilig door kinderen gebruikt kan worden.
 • 100% vrij van BPA: Alle modellen worden nu gemaakt zonder gebruik te maken van BPA.
 • 10 jaar garantie: De motor wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Goedkoopste Sap Juicer

 

Conclusie sap juicer kopen gids

Als je voor het lezen van dit artikel nog een beetje sceptisch was over de voordelen van een sap juicer, dan zijn we er van overtuigt dat je nu zeker weten overgehaald bent. Dus waar wacht je nog op? Koop snel een sap juicer en geniet vandaag nog van de vele gezondheidsvoordelen!

Direct naar:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.