Begin je dag goed met deze fruitige smoothie met kaneel, gember en vanille.

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel
  • 2,5 cm gemberwortel, geraspt en geperst om één eetlepel sap te krijgen
  • 100 gram yoghurt (of soja yoghurt voor een veganistische optie)
  • 150 gram mango in blik (bewaar de sap of siroop)
  • 2 theelepels tarwekiem (optioneel)
  • 1 eetlepel haver
  • 1 eetlepel kaneel (optioneel)
  • 2-3 druppels vanille extract (optioneel)

Bereiding

Gebruik een zesteur om een paar schillen voor de versiering te maken. Rasp meer schil om je ¼ theelepel geraspte sinaasappelschil te geven. Pers het fruit uit de sinaasappel. Je zou ongeveer 4 eetlepels moeten hebben (60 ml). Wikkel de geraspte gember in een klein beetje mousseline en draai hard om het sap eruit te krijgen (of gebruik een slowjuicer). Doe de geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap en alle andere ingrediënten in een blender en meng het totdat je een gelijkmatig mengsel krijgt. Proef het en voeg een beetje mango sap toe als dat nodig is en meng weer. Serveer in glazen en versier met de sinaasappelschil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.