Philips Avance HR1946 review

Nauwelijks groter dan een compacte koffiecupmachine en net zo stijlvol, de Avance juicer is klein in meerdere opzichten. Hij maakt gebruik van een zogenaamde MicroMasticating-technologie om zijn prestaties te maximaliseren (tot 90% van je groenten en fruit in het glas krijgen) en om elke druppel uit je voedingsmiddelen te persen, van groene bladgroenten tot noten. Als dat nog niet genoeg is om de meest sceptische potentiële sapfanatiekeling aan te trekken, heeft hij ook een pre-clean-functie die de binnenkant vrij van vezels houdt wanneer je klaar bent. Alle onderdelen kunnen schoongespoeld worden binnen een minuut. Wat hij nog meer te bieden heeft zal je ontdekken in deze Philips Avance HR1946 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief
 • Compact
 • Perst tot 90% uit je fruit en groenten
 • Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser
Negatief
 • Duur
 • Nauwe toevoer trechter
 • Meegeleverde receptboek mist begeleiding

Belangrijkste functies en eigenschappen

 • Een liter sapkan met deksel
 • Niet-lekkende tuit
 • 200W
 • Een liter pulpreservoir
 • Vezelsapfilter

Ontwerp en functies

Slowjuicers – die fruit en groente ‘kauwen’ in plaats van versnipperen en draaien – zijn normaal gesproken logge machines die toewijding vereisen als het gaat om het schoonmaken. De Avance is echter anders, met veel van zijn ontwerp gericht op minimaal onderhoud en gebruiksgemak.

Alle delen van de machine die in contact komen met voedsel plaats je bij elkaar als een geheel, welke vervolgens vastklikt in het onderstel. Dit voelt minder aan als een bouwpakket, waarbij een onderdeel op de verkeerde plaats kan resulteren in een machine die niet werkt.

In het compartiment waar je de fruit en groenten instopt zit een draaiende schroef die de inhoud verscheurt en de pulp wordt in het reservoir hieronder gedumpt. Vanuit hier stroomt de sap in de tegenovergestelde richting, waarbij het eerst door een filter voor alleen sap of vezelsap stroomt.

Met deze methode kun je sappen direct in een glas of de bijgeleverde kan met deksel laten stromen. Omdat er geen zeef is, kunnen er geen onderdelen verstopt raken. Een laatste slimme functie is de kabel van een meter, welke je om de machine draait wanneer je klaar bent. Daarnaast is er ruimte in het pulpreservoir om het bakje, de aandrukker en de sapkan op te bergen.

Slowjuicer Philips Avance HR1946 Review

Het gebruik tijdens deze Philips Avance HR1946 review

Zonder de juiste ondersteunende literatuur, kan het gemakkelijk zijn om interesse te verliezen in een nieuwe keuken gadget, maar hier is aan gedacht bij de Avance.

Hij wordt geleverd met een schema om te laten zien hoe je de slowjuicer in elkaar zet en een fotoboekje met tal van receptideeën. Helaas biedt deze laatste geen echte leidraad voor de volgorde waarin ingrediënten moeten worden toegevoegd. Het eerste recept dat we probeerde bevatte onder andere honing, maar we hadden geen idee of we dit aan de slowjuicer of naderhand aan het glas toe moesten voegen.

We begonnen met de ‘Green Eyecatcher’ met komkommer, spinazie, water en honing. De toevoerbuis was vrij smal, dus de komkommer moest gehalveerd worden om in de trechter te passen; zelfs toen was het echter nog lastig om hem er door te drukken. Hij produceerde een goede hoeveelheid sap en minimale, relatief droge hoeveelheid pulp. Ook de spinazie ging goed door en liet weinig residu achter in de slowjuicer – hoewel dit mogelijk het resultaat geweest kan zijn van het water dat einde door de machine ging.

Het drankje was vrij schuimig, waarschijnlijk door het feit dat er geen afscheider is om het schuim er bovenop te verminderen. Met honing was het drankje degelijk, maar niet bepaald aangenaam; wat fruit zou niet verkeerd geweest zijn (smaken kunnen natuurlijk verschillen).

De druppelstopfunctie van de tuit was handig, hoewel het sap zich bleef ophopen in het apparaat, waardoor het schoonmaken een beetje rommelig werd.

Vervolgens hebben we ‘Pure Citrus’ sap gemaakt met grapefruit, sinaasappel, mandarijn en limoen – met het vezelsapfilter op zijn plaats. Al het fruit moest worden geschild en in stukjes gesneden worden om in de trechter te passen. Wederom moesten we elk ingrediënt doordrukken, waardoor er wat sap op ons aanrecht terechtkwam.

De citrusvruchten resulteerden in veel sap, met slechts een lichte laag schuim. Het gebruik van het vezelfilter resulteerde in een tamelijk dunne sap met weinig pulp. De hoeveelheid uitgeworpen pulp was minimaal in verhouding tot de hoeveelheid fruit en slechts licht vochtig, terwijl de drank zelf intens citrusachtig en verfrissend was. De machine was tijdens onze Philips Avance HR1946 review niet erg luidruchtig, in tegenstelling tot luide sapcentrifuges en het is mogelijk om een gesprek te voeren wanneer je het apparaat gebruikt.

We eindigde met een ‘Cold Prevention’ sap met boerenkool, grapefruit, suikermeloen en gemberwortel. De slowjuicer verwerkte de boerenkoolbladeren en grapefruit zonder problemen, maar de meloen vergde meer inspanning – opnieuw resulterend in gesputter en gespetter. De gemberwortel ging er echter moeiteloos door, waardoor het resulterende sap een verwarmende ervaring gaf.

Schoonmaken verliep moeiteloos tijdens deze Philips Avance HR1946 review – snel afspoelen was voldoende, plus alle onderdelen van de HR1946 zijn vaatwasserbestendig.

Is de Philips Avance HR1946 de aanschaf waard?

Als je eerdere ervaringen met gecompliceerde, moeilijk te reinigen machines ervoor gezorgd heeft dat je voorverpakt sap koopt, dan is de Avance zeker weten het model dat je weg zal lokken van de supermarktschappen.

Hij is gemakkelijk te monteren, gebruiken en reinigen – en neemt maar weinig ruimte op je aanrecht in beslag. Afgezien van een beetje moeite om ingrediënten door de trechter te krijgen en een receptenboek dat verbeterd kan worden, is dit de perfecte slowjuicer voor je huishouden.

Vergelijk nu prijzen bij:

Philips Avance HR1946 Review slowjuicer

Conclusie van deze Philips Avance HR1946 review

Minimale rotzooi, minimale poespas, maar wel veel sap. Als je een gezondere levensstijl wilt hebben, dan zal deze slowjuicer je daarbij helpen.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo