NutriBullet Rx review

NutriBullet neemt geen genoegen met dat je je vijf per dag alleen maar via smoothies binnenkrijgt en daarom kan je nu gezonde soepen maken met hun Rx model. Alhoewel het niet de eerste blender is die de kracht vergroot om de inhoud te koken, is het Rx model compacter dan vergelijkbare professionele machines. Hij is groter dan zijn smoothie makende tegenhanger en hij heeft net zo’n grote uitrusting. Dit bestaat onder andere uit twee bekers voor het maken van koude drankjes en pindakaas en een kan voor het mengen van de stomende soepen, welke tot 70oC aan kan. In deze NutriBullet Rx review zullen we kijken wat hij zoal biedt en of hij kan voldoen aan onze verwachtingen.

NutriBullet Rx review:

Positief
 • Maakt soepen, smoothies en pindakaas
 • Uitgebreid receptenboek
 • De meeste onderdelen kunnen in de vaatwasser
Negatief
 • Recepten worden gemeten in cups
 • Groot
 • Prijzig

Belangrijkste features

 • 1700W 2,3pk motor
 • Souperblast kan, grote beker, kleine beker
 • Verwijderbare rand, deksel om inhoud vers te houden, deksel voor de kan
 • Extractor mes, mes verwijderaar
 • Max capaciteit: 1,3 liter
 • 44 x 16 x 16cm
 • Prijs tijdens deze NutriBullet Rx review: 

NutriBullet Rx review:

Design en features

De Rx is een volwassen versie van het bekende NutrBullet design. Een aan/uit knop zit aan de zijkant van de unit om hem aan en uit te schakelen en nog een knop aan de voorkant schakelt hem over van een minuut lang smoothie programma naar eentje van zeven minuten om soep te verwarmen.

De gebruiksmanier is echter veranderd met het blenden dat geactiveerd wordt door de kan of beker met de messen op de base te plaatsen. Om te stoppen kan je de stroom uitschakelen of verwijderen.

Goedkoopste NutriBullet Rx Review

Het extractor mes heeft ook een make-over ontvangen. In plaats van vier redelijk ongevaarlijk uitziende vlakke messen van de vorige modellen, staan twee van de vier in een hoek naar boven bij de Rx en hebben een scherpe spitse punt.

Van de bekers zijn de korte en grote bestemd voor het maken van smoothies, terwijl de kan, welke de naam SouperBlast heeft gekregen, de soep maakt. Net als bij de smoothie bekers schroef je de messen op de kan en hier doe je nog een deksel die bestaat uit twee delen op, welke geventileerd is om het stroom vrij te laten.

In de doos zit ook een deksel met schenktuit, een deksel en rand, plus nog een schoonmaakborstel welke geweldig is om onder de mesjes te komen. Er is ook een tool die je helpt om het hete extractor mes los te draaien.

Gebruik NutriBullet Rx

Er is geen gebrek aan informatie op het gebied van het gebruik van de NutriBullet Rx. Naast de gebruikershandleiding is er een snelstartgids voor het maken van SouperBlasts en een recepten en voedingsboek met 165 pagina’s.

We begonnen onze test door eerst te proberen om een standaard smoothie te maken, de Slimming Vitamin Citrus, welke bestaat uit spinazie, broccoli, chiazaadjes en fruit met water. We voegde ingrediënten toe aan de kleine beker, bevestigde het extractor mes en plaatste hem op de base. In ongeveer 20 seconden werkte hij door het fruit tot de groenten aan de bodem.

Het programma draaide continu en vertraagde richting het einde om ingrediënten die nog niet gemengd waren naar de messen te geleiden. Zodra het programma klaar was verwijderde we de messen en hadden we een zijdezachte, bubbelende smoothie. De textuur was consistent met nog een paar zaadjes die niet vermalen waren, maar het drankje was niet zoet genoeg voor ons om de smaak van de groenten te verbergen.

Vervolgens probeerde we een smoothie met harde ingrediënten te maken. Amandelen gecombineerd met zwarte stroop, chiazaadjes, fruit, spinazie en water, een Calci-Yum. Alhoewel het proces langzamer was, met noten die in de beker rond slingerde, waren de amandelen aan het einde van het programma volledig verdwenen om een soepel drankje over te houden.

We wisselde de beker om voor de kan en voegde bloemkool, peer, pindakaas, olie, mosterd, bouillon en amandelmelk toe. We bevestigde hem aan de base en selecteerde het soep programma. Deze vertraagde twee keer om de ingrediënten te laten rusten en we konden een kleine hoeveelheid stoom zien in de geventileerde deksel.

Zodra hij klaar was verwijderde we de deksel om een hete soep zonder klonten te onthullen. De consistentie was dun en de smaak van mosterd overheerste, maar het proces van het maken van de soep was erg eenvoudig.

De NutriBullet Rx is ontworpen om maar een keer te koken, dus als hij de eerste keer je soep niet heet genoeg krijgt, dan raden we aan om een magnetron te gebruiken of de soep in een pan op het vuur te verwarmen. Hij kan ingrediënten ook niet donker maken, dus dit moet je doen voordat je de ingrediënten aan de kan toevoegt.

We eindigde onze test door een pindakaas te maken met amandelen en olie. We deden de ingrediënten in de kleine beker en mengde met intervallen van 30 seconden. Na zes intervallen was de pindakaas kleverig en romig en had nog maar een paar stukjes amandel die niet vermalen waren.

Alle onderdelen, afgezien van het extractor mes kan je in de vaatwasser doen, waardoor schoonmaken erg eenvoudig is. De borstel was vooral handig om resten van pindakaas te verwijderen.

Moet ik de NutriBullet Rx kopen?

Als een soep maker is de Rx gelimiteerd, aangezien hij de vaardigheid mist om te sauteren of opnieuw te verwarmen. Het gemak om een verse warme soep in zeven minuten te maken is echter erg aantrekkelijk. Hij is ook perfect voor het maken van smoothies voor de hele familie of voorbereiding van ingrediënten.

Op het gebied van het design zou hij beter kunnen presteren. Er zijn een hoop onderdelen die je op moet bergen wanneer je hem niet gebruikt en er is geen logische manier om dit te doen. We vonden de tuit van de bekers ook te groot om comfortabel uit te drinken en hadden het fijn gevonden als er opschroef deksels meegeleverd werden met een drink klepje.

Vergelijk prijzen nu bij:

Conclusie van deze NutriBullet Rx review

Een paar aanpassingen zouden dit een perfect keukenapparaat maken. Desalniettemin is hij nog steeds fantastisch voor het beginnen van een gezonde eetgewoonte.

LEES OOK: Blender kopen gids + TOP 10

8Expert Score
Goede blender

Multifunctionele voedselverwerker voor grote keukenkastjes

Als je keukenkastjes groot genoeg zijn, dan is deze multifunctionele voedselverwerker misschien een goede keuze voor je.

1 Reactie
 1. Geweldig apparaat, maar als er een beker kapot gaat heb je een probleem. Mijn soepbeker is kapot, en ik kan hem bij geen enkele ‘gewone’ shop kopen. In Nederland op dit moment alleen bij rounded.com, die er dan gelijk maar EUR 75,80. Volgens hun omdat hij erg schaars is… Dus ja, het is een fijn apparaat, maar bedenk wel dat als je soepbeker kapot gaat je een probleem hebt…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo