Verschil tussen blenden & juicen

Nu veel mensen steeds kritischer worden over wat ze eten hoor je vaak de termen juicen en blenden voorbij komen. Voor mensen die nog niet bekend zijn met het maken van sapjes en smoothies kan het verschil tussen de twee verwarrend zijn. We leggen het uit in dit artikel, zodat je na het lezen van dit artikel altijd weet waar het over gaat.

 

De feiten van juicen

Met juicen wordt de vloeistof uit de fruit en groeten gehaald, waardoor de vezels achterblijven. Door de vezels te verwijderen stromen alle voedingsstoffen in het sap van de plant (vitaminen, mineralen, enzymen) rechtstreeks ons lichaam in met al hun gezonde voordelen. Denk maar eens hoeveel extra groenten je zodoende in je buik kan stoppen! Zelfs personen met de meest hartige eetlust zouden het een opgave vinden om dezelfde hoeveelheid rauwe groenten en fruit met een vork op te eten.

Juicen geeft je spijsverteringsstelsel ook een beetje rust en aangezien ons lichaam 24/7 voor ons werkt is het wel eens fijn dat deze kan rusten. ‘Maar ik dacht dat vezel goed voor je was?’ Ja dat klopt helemaal. Als je ervoor zorgt dat je voldoende hele voedingsmiddelen aan je dieet toevoegt, dan krijg je daar ook genoeg van binnen, vooral als je smoothies en zelf een gezonde maaltijd maakt.

Heb je problemen met je spijsvertering? Juicen is een geweldige optie voor personen die graag plantaardige diëten volgen, maar te gevoelige spijsverteringsstelsels hebben om met te veel vezels om te gaan. Als dat voor jou het geval is, dan kan je met juicen ervoor zorgen dat je alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt zonder dat je maagproblemen krijgt. Voor personen die willen genezen of herstellen is juicen een geweldige manier om de maximale gezondheidsvoordelen te krijgen op een zachte, makkelijk te verteren en makkelijk te bereiden manier. Sommige personen vinden de textuur van smoothies ook niet echt fijn. Als dat voor jou het geval is, dan is juicen een geweldig alternatief.

Blenden

 

De feiten van blenden

Met blenden meng je. De ingrediënten worden gepureerd en gedraaid in een verrukkelijke smoothie. Bij dit krijg je ook alle vezels binnen, zodat je de voordelen van groente en fruit samen met de vezels die goed voor je hart en vriendelijk voor je darmen zijn binnenkrijgt.

Personen die op hun bloedsuikerspiegel letten geven soms de voorkeur aan blenden, omdat de vezels voor een langzame en gestadige absorptie van suiker in de bloedstroom leidt. Het is zeker mogelijk om sappen te creëren die weinig suiker bevatten, maar als je denkt dat dit een betere optie voor je is, dan is dat natuurlijk prima. Het belangrijke is om groene drankjes aan je dieet toe te voegen. Neem je tijd en experimenteer met zowel sappen en smoothies om te zien welke of welke combinatie het beste voor jou en je gezondheidsbenodigdheden is.

Naast al die geweldige vezels maken smoothies het ook mogelijk om fantastische voedingsmiddelen te gebruiken waar een juicer niet goed mee overweg kan. Spruiten zullen bijvoorbeeld door je juicer schieten zonder dat de sap eruit gehaald wordt, maar je kan ze prima mengen in smoothies. Notenpasta en superfood poeders kunnen je een krachtige energieboost geven, maar ze kunnen niet in een juicer. Doe ze echter in een blender en je krijgt een geweldige smaak en zelfs medicinale drankjes.

Dus wat geniet jou voorkeur, juicen of blenden?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo