31 redenen waarom je beter nu start met juicen

Wil je een gezonder en blijer leven leiden? Juicen kan je antwoordt zijn. De potentiële gezondheidsvoordelen van juicen zijn werkelijk grenzeloos. Recepten zijn makkelijk om te bereiden, het bespaart tijd en biedt daarnaast de meest geweldige gezondheids- en fitheidsvoordelen.

Je kan je spijsvertering, metabolisme en hartgezondheid verbeteren, je bloeddruk verminderen, gezonder haar krijgen, acne bestrijden en dit zijn maar een paar van de voordelen. Leer meer waarom je direct zou moeten beginnen met juicen door de onderstaande 31 redenen door te lezen.

 

Eet meer fruit en groenten

Wanneer je vandaag nog start met juicen, dan zal je zeer waarschijnlijk meer groenten en fruit consumeren. Een juicer gebruiken geeft je een simpele methode om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. In plaats van dat je een hele appel, een paar handjes vol spinazie en meerdere selderijstengels opeet, kan je al deze ingrediënten gebruiken om een revitaliserende sap te maken.

 

Je kan meer diversiteit aan je dieet toevoegen

Juicen helpt om ervoor te zorgen dat je een grotere verscheidenheid aan groenten en fruit aan je dieet toevoegt. Met het gemak van juicen zal je zien dat je verscheidene heerlijke combinaties aan je dagelijkse routine toevoegt.

 

Sappen kan je makkelijker verteren

Een vullend glas met vers gemaakte fruit- en groentesappen is makkelijker voor je spijsverteringsstelsel dan hele voedingsmiddelen. In plaats van dat je je spijsverteringsstelsel aan het werk zet om het chemische proces van vaste voedingsmiddelen in vloeistoffen omzetten te starten, doe je met dit juicen dit werk al.

 

Meer energie

Fruit en groenten zitten vol belangrijke voedingsstoffen en vitaminen. Wanneer je een combinatie van dit met verschillende voedingsstoffen en antioxidanten consumeert, dan zal je een boost van energie krijgen waar je de hele dag van zult profiteren.

 

Ze zijn heerlijk

Er is geen twijfel over mogelijk dat fruitsappen verrukkelijk zijn, maar zelfs een groene sap kan lekker smaken als je hem goed maakt. Op het internet kan je verscheidene heerlijke recepten vinden, zodat je elke dag eentje kan drinken.

Gezond leven met Juicen

 

Je kan je lichaam ontgiften met juicen

Veel personen gebruiken sapjes om hun lichaam te ontgiften. De antioxidanten in deze voedingsmiddelen kunnen afval en bacteriën verwijderen waar je spijsverteringsstelsel moeite mee heeft.

 

Jezelf gehydrateerd houden

Het is aanbevolen dat iedereen zo’n twee liter water per dag zou moeten drinken. Dit zijn zo’n 6-8 glazen. Wanneer je verscheidene sapjes aan je dagelijkse dieet toevoegt, dan zal je het overgrote deel van je dagelijkse hydratatie hoeveelheid binnenkrijgen. Door je drankjes te verdelen over de dag zorg je ervoor dat je nooit uitdroogt. Dit is erg handig voor personen die het moeilijk vinden om gewoon water te drinken.

 

Juicen kan je helpen om gewicht te verliezen

Een van de meest voorkomende redenen voor mensen om te starten met juicen is om de hele dag door bijna alleen maar sapjes te drinken om zodoende gewicht te verliezen. Door je aan een dieet te houden met alleen maar vers gemaakte sappen, zal je een aantal ongewenste kilo’s kunnen verliezen en je lichaam ontgiften. Er zijn veel verschillende manieren om te vasten met sapjes en programma’s kunnen variëren van 5 tot 30 dagen of zelfs nog meer.

 

Gebruik juicen als een alternatieve kankerbehandeling

De Gerson Institute heeft een alternatieve kankerbehandeling ontwikkelt die gefocust is op de helende krachten van het volgen van een plantaardig dieet. Sappen zijn een erg belangrijk onderdeel van deze therapie en dit heeft veel personen geholpen om van hun kanker af te komen zonder chemo en andere traditionele behandelingen.

 

Juicen kan helpen om Alzheimer te voorkomen

Alzheimer is een ziekte die de hersenen beïnvloedt. Een recent onderzoek (Kame Project) kwam tot de conclusie dat groenten en fruit een belangrijke rol kunnen spelen om Alzheimer te vertragen of voorkomen.

 

Je bloeddruk onder controle houden

Er zijn veel onderzoeken uitgevoerd om de effecten van juicen vast te stellen. Deze keer deed de American Heart Institute een onderzoek na de effecten van bietensap. De deelnemers die 600ml van de sap dronken hadden binnen een uur al een lagere bloeddruk. Na 2,5 uur werd bij alle deelnemers lagere systolische en diastolische waarden gemeten.

 

Bevorder je immuunsysteem

Voldoende groente en fruit consumeren kan ook helpen om je immuunsysteem te versterken. Fytonutriënten zijn de chemicaliën die planten de mogelijkheid geven om zichzelf te beschermen tegen uv licht en insecten. Wanneer je deze fytochemicaliën in fruit en groenten consumeert, dan zal je de functie van je immuunsysteem helpen, zodat je jezelf beschermt tegen ziektes.

Juicen dieet

 

Er zijn veel verschillende recepten

Alhoewel er veel voordelen van juicen zijn, is een van de beste dingen dat het zo ongelofelijk divers is. Er zijn duizenden combinaties van fruit en groenten die je kan proberen. Door verschillende soorten met elkaar te combineren kan je andere drankjes maken die elk hun eigen gezondheidsvoordelen hebben.

 

Juicen kan stress verlichten en voor een betere nachtrust zorgen

Als je hulp nodig hebt om minder stress of een betere nachtrust te hebben, drink dan een sapje waar spinazie inzit. Spinazie bevat tryptofaan, wat een essentiële aminozuur is die serotonine kan produceren. Dit is een stof dat er om bekent staat om stress te verlichten en voor een betere slaapcyclus te zorgen. Probeer dit lekkere recept voor een heerlijk spinazie drankje eens uit:

 • 2 handen vol spinazie
 • 1 grote wortel
 • 3-4 selderijstengels
 • 3-4 stukken broccoli
 • Een klein beetje citroensap

Snijd de ingrediënten in stukjes en doe ze in een juicer voor een geweldig avonddrankje om beter te slapen.

 

Juicen is goed voor je seksleven

Juicen kan ook in de slaapkamer helpen. Bananen zitten vol met kalium, wat kan helpen om natrium te verminderen en zodoende voor een betere bloedstroom zorgen en erectiestoornissen bestrijden. Watermeloen biedt dezelfde voordelen, terwijl bosbessen en kersen stikstofoxide kunnen produceren, wat mannen kan helpen bij de seksuele voldoening.

Voor vrouwen is het net zo makkelijk om fruit en groenten te vinden die hun sekslust kunnen vergroten. Zo bevatten avocado’s bijvoorbeeld foliumzuur die hiervoor zorgen. Vitamine A van wortels zorgt voor meer gevoelige zintuigen en het hormoon aldosteron van selderij zorgt voor een grotere libido en bananen en ananas ook. Hieronder volgen een paar recepten, eentje voor elk geslacht.

Recept voor mannen

 • 1 kopje watermeloen
 • 10 kersen
 • Een halve banaan
 • 2,5 cm verse gember

Recept voor vrouwen

 • 2 wortels
 • 1 selderijstengel
 • Een halve avocado
 • Een halve banaan
 • 1 kopje ananas

Juicen met blender

 

Juicen verbetert de hersenkracht

Er zijn veel verschillende groenten waar van is bewezen dat ze voor een betere functie en gezondheid van de hersenen zorgen.

Druiven kunnen helpen bij ruimtelijk geheugen en verbaal leren, terwijl zowel druiven als bramen de communicatie tussen de hersencellen kan verbeteren. Appels bevatten quercetine wat je hersencellen kan beschermen tegen vrije radicalen. Dit is een simpel recept die drie van deze superfoods bevat.

 • 1 kopje bramen
 • Anderhalf kopje verse druiven
 • 1 handvol spinazie

 

Bereik een betere huidgezondheid

Je fruit en groenten drinken kan helpen om de opbouw van stoffen uit je bloed en weefsels te halen, wat de natuurlijke alkaliteit en elasticiteit van je huid zal herstellen. Komkommers bestaan voor 90% uit water, wat het een geweldig voedingsmiddel maakt om je gehydrateerd te houden en je huid er goed uit te laten zien. Daarnaast kan de combinatie van kalium, silica en magnesium helpen met je gelaatskleur. Dit is een simpel komkommerrecept dat je zou kunnen gebruiken:

 • 2 komkommers
 • 1 stukje appel

 

Juicen kan acne bestrijden

Naast een betere gelaatskleur en andere voordelen voor je huid, kan juicen ook helpen om acne te bestrijden. Een van de beste groenten die je kan helpen om acne te bestrijden is boerenkool, wat calcium, kalium, foliumzuur, ijzer, antioxidanten en vitaminen A en C bevat. Volg dit boerenkoolrecept om je dosis acne bestrijdingskracht binnen te krijgen.

 • 1 kopje boerenkool
 • 3 wortels
 • 1 komkommer
 • 1 appel
 • Een half bosje peterselie

 

Helpt om diabetes onder controle te houden

Over het algemeen krijgen 93% van de personen met diabetes deze ziekte door levensstijl keuzes en dan hebben we het vooral over hoeveel ze eten en aan hoeveel beweging ze doen. Door een gezond dieet te volgen wordt het makkelijk om diabetes onder controle te houden. De meeste artsen raden personen met diabetes aan om geraffineerde suiker, samengestelde voedingsmiddelen, witte rijst, witte bloem en granen met gluten uit hun dieet te halen.

Door een sapdieet te volgen kan je al die voedingsmiddelen elimineren en tegelijkertijd de aanbevolen groenten en fruit en producten die rijk aan chlorofyl zijn binnenkrijgen, zoals tarwegras, spirulina, chlorella en gerstgras.

Juicen met juicer

 

Juicen kan helpen om het gezichtsvermogen te verbeteren

Ervoor zorgen dat een opgroeiend kind geen vitamine A gebrek heeft, kan helpen om blindheid en andere oogproblemen te voorkomen. Bij volwassenen kan vitamine A helpen om droge ogen en oogontstekingen te voorkomen die veroorzaakt worden door een vitamine A gebrek. Daarnaast kan het ook de botgroei ondersteunen en bindvliesontsteking voorkomen. Wortels en zoete aardappelen zijn een aantal geweldige bronnen van vitamine A. Gebruik het volgende recept voor een goede hoeveelheid vitamine A.

 • 8 wortels
 • 2 zoete aardappelen
 • 1,25 cm verse gember

 

Juicen helpt om tekenen van ouderdom te bestrijden

Bestrijd tekenen van ouderdom door een sapplan te volgen. Antioxidanten die in verschillende groenten en fruit gevonden kunnen worden kunnen helpen om stress en vrije radicalen te bestrijden. Fruit en groenten consumeren die veel water en antioxidanten bevatten zal de elasticiteit van je huid herstellen. Bosbessen en aardbeien zijn een goede bron van antioxidanten en die kan je bijvoorbeeld met het volgende recept binnen krijgen.

 • 1 groot blad boerenkool
 • 1 kopje bosbessen
 • Een half kopje aardbeien
 • Anderhalf kopje water
 • De helft van een middelgrote biet

 

Juicen kan veganistische bodybuilders proteïnen bieden

Een van de moeilijkste dingen van een veganistische bodybuilder zijn, is ervoor zorgen dat je genoeg proteïnen binnenkrijgt voor de spiergroei. Groentesappen drinken die veel proteïnen bevatten is een geweldige manier om je vereiste hoeveelheid binnen te krijgen tijdens het volgens van een veganistische levensstijl. Selderij, bloemkool, broccoli, asperge en snijbonen zijn een aantal voorbeelden die veel proteïnen bevatten.

 

Groente en fruit bevat chlorofyl

Veel verschillende soorten groenten bevatten chlorofyl wat je lichaam op veel verschillende manieren kan helpen. Tarwegras sap bestaat bijvoorbeeld voor 70% uit chlorofyl. Dit kan helpen om weefsels te herstellen, de vervuiling die we inademen neutraliseren en de rode bloedcellen stimuleren om de toevoer van zuurstof te verbeteren.

Juicen tips

 

Sapjes zijn uitstekend voor een zere keel

Gorgel met tarwegras sap om een zere keel te behandelen.

 

Fruit kan helpen om verstopte slagaders te voorkomen

Het drinken van sap van appels en paarse druiven kan helpen om verstopte slagaders te voorkomen. Beide soorten fruit kunnen helpen om de cholesterolwaarden te verlagen en de hoeveelheid vet dat ophoopt in de slagaders verminderen. Dit komt grotendeels door de aanwezigheid van fenolen, wat een soort antioxidanten zijn.

 

Verlaag je risico op hartziektes

Sappen die gemaakt zijn met bepaalde soorten fruit zoals granaatappel, kunnen helpen om je risico op hartziektes te verminderen. Volgens een artikel die gepubliceerd op de National Institute of Health website kan het drinken van granaatappelsap de systolische bloeddruk verminderen en positieve effecten op je cardiovasculaire gezondheid hebben.

 

Juicen kan de pijn van reumatoïde artritis verlagen

De pijn van reumatoïde artritis kan lastig zijn om onder controle te houden. Gelukkig kan juicen je helpen om deze pijn te verlichten. Granaatappels bevatten antioxidanten die ontstekingen bestrijden, wat een van de oorzaken van artritispijn is. Vitamine C in sinaasappels en kiwi’s kunnen ook helpen met ontstekingen. Dit is een voorbeeld van een simpel sapje om artritispijn te verlichten.

 • 3 selderijstengels
 • 1 kopje ananas
 • 6 wortels
 • Een halve citroen

Starten met Juicen

 

Juicen kan patiënten met de ziekte van Crohn helpen

Met een dieet vol met bevorderlijke voedingsstoffen kan juicen personen met de ziekte van Crohn helpen. Aangezien personen met deze ziekte problemen hebben om vitaminen en mineralen te absorberen, bied juicen een manier om de voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben. Patiënten moeten echter nog steeds met hun dokter overleggen wat het beste dieet is, voordat ze grote veranderingen maken.

 

Sapjes kunnen je lever reinigen

Na verloop van tijd hopen verschillende giftige stoffen op in je lever. Dit limiteert de vaardigheid van de lever om proteïnen te fabriceren, vet te verwerken en op te slaan en drugs en andere gifstoffen te metaboliseren, wat tot verschillende gezondheidsproblemen kan leiden. Rode bieten bevatten betaïne wat de tweede reinigingscyclus van je lever kan activeren. Dit breekt componenten af die het risico op hartziektes kunnen vergroten. Vitamine B van tomaten zal helpen bij het ontgiftingsproces, waardoor de lever gereinigd wordt en zodoende zijn werk beter uit kan voeren, wat tot een betere algehele gezondheid leidt.

 

Gezonder haar

De meeste mensen krijgen nadat ze ouder beginnen te worden wel wat problemen met hun haar. Je haar groeit bijvoorbeeld dunner, je begint kaal te worden of je haar begint meer broos te worden en breekt daardoor sneller af. Het drinken van sap met aardbeien kan je vitamine B geven, wat je cellen zuurstof geeft en je haargroei stimuleert door je haarzakjes gezond te houden.

Zoete aardappelen, wortels, ananas, cantaloupe en andere donkere sinaasappels of gele fruitsoorten bevatten vitamine A, wat je scalp extra olie geeft om zodoende roos en een jeukerige scalp te voorkomen.

 

Juicen zorgt voor blijdschap

Tot slot leid juicen ook tot blijdschap. Er zijn genoeg personen die het dagelijks drinken van verse sapjes toegevoegd hebben aan hun dieet voor een gezondere levensstijl en hebben ontdekt dat ze veel gelukkiger zijn met hun huidige voeding. Juicen biedt een overvloed aan positieve gezondheidsvoordelen die je de mogelijkheid geven om een gezonder, voller en gelukkiger leven te leiden.

Waarom Juicen

Dus waar wacht je nog op? Koop snel een juicer en begin vandaag nog met juicen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo