Nutri Ninja BL450 review

Compacte smoothie blenders zijn vandaag de dag erg populair. De meeste hebben echter maar 600W vermogen. Nutri Ninja brengt hier verandering in met de BL450, welke een krachtige 900W motor heeft in zijn compacte base. Er is daarnaast ook een 1.000W model beschikbaar. De blender kan met een duizelingwekkende 21.000rpm blenden en niets ontsnapt aan de Pro Extractor messen. Alle zes mesjes zullen grote stukjes groenten, zaadjes, ijs en fruit binnen een paar seconden vermalen. Naast smoothies vind je in het meegeleverde receptenboek ook ideeën voor desserts, soep, dipsausjes, dressing, marinades, maaltijden en beslag terug. Er zijn dus genoeg dingen die je uit kan proberen. In deze Nutri Ninja BL450 review zullen we kijken of deze blender aan alle verwachtingen kan voldoen, door hem uitgebreid onder de loep te nemen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Nutri Ninja BL450 review:

Positief
 • Krachtig blenden, inclusief ijs
 • Kopjes met een grote capaciteit
 • Onderdelen kunnen veilig in de vaatwasser gedaan worden
Negatief
 • Blenden vereist handmatig gebruik
 • Luidruchtig
 • Kan geen hete vloeistoffen verwerken

Belangrijkste features

 • 900W motor
 • Pro Extractor mes
 • 650ml en 500ml kopjes
 • 2 drink deksels
 • H33 x B13 x D14cm
 • Prijs tijdens deze review:

Nutri Ninja BL450 review:

Design

Het is misschien niet de kleinste blender op de markt, maar de BL450 is nog steeds redelijk compact, waardoor je hem makkelijk op kan bergen in een keukenkastje of op je aanrecht kan plaatsen. De base is afgewerkt met zilver en zwart in een grof design, wat een duurzame impressie geeft.

Twee BPA vrije kopjes (een van 650ml en een andere van 500ml), wat groter is dan sommige secundaire kopjes die je bij vergelijkbare modellen krijgt, worden gecombineerd met een Pro Extractor accessoire. Deze bestaat uit vier hoekige mesjes die uitsteken en twee centrale mesjes die naar boven gericht zijn. Het mes schroef je in de kopjes zodra deze gevuld zijn.

Goedkoopste Nutri Ninja BL450 Review

Er zijn geen snelheidsopties. De kopjes met de Pro Extractor accessoire draai je vast op de base en druk je vervolgens stevig in om te beginnen met blenden. In de handleiding wordt aangegeven dat je een pulse beweging moet gebruiken om de beste resultaten te bereiken. Je moet hierdoor verschillende keren het kopje indrukken en weer loslaten. Na het blenden kan je een drink deksel op beide kopjes doen, zodat je je smoothie met je mee kan nemen.

Hoe is het gebruik?

Zonder knoppen om mee te spelen of snelheden om in te stellen is beginnen met de BL450 erg eenvoudig. Vul het kopje, schroef het mes vast, bevestig deze combinatie aan de base en je kan beginnen.

We begonnen met het maken van een smoothie. We kozen voor een recept uit het boekje, welke bestond uit een combinatie van banaan, sinaasappel, amandelmelk, kaneel, eiwitpoeder en ijs. Bij alle recepten worden de ingrediënten opgenoemd in de volgorde dat je ze in het kopje moet doen.

Na alle ingrediënten toegevoegd te hebben schroefde we het Pro Extractor mes vast. We moesten het mengsel echter een beetje naar beneden drukken, aangezien sommige ingrediënten door het ijs uit de beker staken. Zodra alles goed op z’n plaats lag konden we starten.

Beste Nutri Ninja BL450 Review

Het kopje bevestigen aan de base is simpel. Plaats hem op de base en draai hem vast. Het duurt echter even voordat je de verleiding kan weerstaan om de beker in te drukken tijdens het draaien. Als je dit namelijk doet, dan begint de Nutri Ninja BL450 direct met blenden. Er waren maar een paar pulsen nodig om het mengsel goed te blenden. De resulterende smoothie was koud, verfrissend en vrij van klontjes.

Vervolgens probeerde we beslag te maken voor boekweit pannenkoeken. Hiervoor gebruikte we boekweit bloem, bakpoeder, een ei, olie, honing en melk. Hiervoor waren veel pulsen vereist om de bloem goed te mengen. Zodra alles goed gemengd was ontkoppelde we het kopje van de base.

Het losdraaien van het mes zorgde voor een kleine vrijlating van druk, waardoor het beslag omhoog sprong. Het is dus misschien een goed idee om de accessoire rustig los te koppelen wanneer je dikke mengsels maakt.

Een ander recept idee dat we uitprobeerde was voor een hamburger. We deden een blokjes gehakt, ui en kruiden in het kopje en draaide het mes vast. In het recept wordt aangegeven dat je 15 seconden moeten mengen, maar we kwamen erachter dat dit langer duurde. Het gemalen vlees blijft namelijk aan de mesjes plakken, waardoor de andere blokjes hier niet bij in de buurt komen. Het kopje ontkoppelen en het vlees een paar keer verplaatsen loste dit probleem op. We hadden op deze manier snel een kopje vol goed gemalen vlees waar we hamburgers van konden maken.

We waren erg benieuwd hoe de BL450 met groenten om kon gaan. De smoothie die we wilde maken bestond uit wortel en tofu. De blender had totaal geen problemen met de stukjes wortel en het resultaat na een paar pulsen was een egaal, romig oranje drankje. We sloten onze test af door het kleine kopje te gebruiken om ijs te vermalen. Alhoewel luidruchtig, was de sneeuw die geproduceerd werd uitstekend voor verscheidene drankjes.

De blender schoonmaken was erg eenvoudig. Alle onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasser gedaan worden. Met de hand afwassen is natuurlijk ook mogelijk, maar je moet dan wel erg goed oppassen wanneer je de mesjes schoonmaakt, vooral degene in het midden.

Moet ik de Nutri Ninja BL450 kopen?

Als je op zoek bent naar een smoothie machine die iets meer diversiteit biedt, dan is dit de compacte blender voor jou. Voor zijn afmetingen is hij extreem krachtig en de accessoire met de meerdere messen hakt gemakkelijk door ijsklontjes.

Wanneer je de kopjes van andere compact blenders een beetje aan de kleine kant vond, dan zal je de royale kopjes die meegeleverd worden met de Nutri Ninja BL450 erg op prijs stellen.

Het enige echte grote minpunt is dat je de beker in moet drukken om te blenden en dus niet weg kan lopen terwijl je ingrediënten gemengd worden. Het zou geweldig geweest zijn als er een optie was voor pulse en constant gebruik.

Conclusie

De Nutri Ninja BL450 is zowel geschikt voor smoothie fanatiekelingen als personen die af en toe op zoek zijn naar een gezonde shot. Het is een smart en klein huishoudelijk apparaat die genoeg diversiteit biedt.

Vergelijk nu prijzen bij:

9Expert Score
Onze score

De Nutri Ninja BL450 is zowel geschikt voor smoothie fanatiekelingen als personen die af en toe op zoek zijn naar een gezonde shot. Het is een smart en klein huishoudelijk apparaat die genoeg diversiteit biedt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo