Hoe testen we juicers?

Hoe kiezen we de allerbeste juicers voor het maken van perfect sap met de minste moeite?

Een glas sap telt mee voor de 2 ons groente en twee stuks fruit per dag, en thuis sap maken is een geweldige manier om dit aantal te halen. Maar sommige juicers zijn zo moeilijk in het gebruik, en zo lastig om schoon te maken, dat je nooit meer thuis sap wilt maken.

 

Bestverkochte juicers

Om je te helpen alleen de beste juicers te kopen, voeren we diverse zware tests uit op veel verschillende soorten modellen.

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid sap en de kwaliteit ervan – we kijken ook of de apparaten gemakkelijk in elkaar te zetten zijn, eenvoudig in het gebruik en of ze niet een nachtmerrie zijn om schoon te krijgen.

Bekijk onze bestverkochte juicers en zie welke er bovenaan de lijst staan.

 

Sap tests

Het klinkt logisch, maar elke juicer zou fruit én groenten goed moeten kunnen verwerken – dat doen ze echter niet allemaal. We testen ze met diverse soorten groenten en fruit om er zeker van te zijn dat het sap van goede kwaliteit is, en ontmaskeren juicers die gewoon niet genoeg sap uit de ingrediënten persen.

Onze experts maken drie soorten sap met elke juicer die we beoordelen: gemixt fruit sap, groentesap en sinaasappelsap.

Voor elke soort sap bekijken we hoe snel de juicers werkt, hoeveel sap er werkelijk wordt geproduceerd van alle ingrediënten en wat de kwaliteit is van het sap dat in jouw glas beland, wat betreft de gladheid en smaak

 

Fruitsap test

We testen elke juicer met hetzelfde recept

We maken een gemixt fruit sap met sinaasappel, ananas, aardbeien, appel en druiven om elke juicer te testen op verschillende soorten fruit.

Een goede juicer moet dit recept zonder problemen aankunnen.

 

Groentesap test

Groentesap is waarschijnlijk de lastigste test voor een juicer, omdat veel rauwe groenten hard en vezelig zijn, en er meer kracht nodig is om een glad sap te produceren. Voor ons groentesap recept gebruiken we rode biet, wortel en appel.

 

Sinaasappelsap test

Ten slotte persen we sinaasappels en noteren hoe snel het sap wordt geproduceerd en hoeveel schuim het bevat. Een goede juicer zal de meeste ingrediënten snel verwerken en een glad en smakelijk sinaasappelsap produceren.

 

Juicer lawaai test

De meeste keukenapparaten maken lawaai, en juicers zijn geen uitzondering. Gelukkig staan ze meestal maximaal een paar minuten aan, maar we beoordelen het lawaai en bieden een vergelijkende beoordeling. Ook geven we aan welke bijzonder onaangenaam of vervelend zijn om te gebruiken.

 

Juicer gemak test

Je kunt een juicer hebben die perfect sap produceert, maar als het een nachtmerrie is om hem na afloop schoon te maken, loop je het risico dat hij slechts stof staat te verzamelen in de garage voor de zomer om is. Onze lab deskundigen stellen vast hoe gemakkelijk het is om de juicers in elkaar te zetten, te gebruiken en weer uit elkaar te halen – met speciale aandacht voor onderdelen die lastig bereikbaar zijn of waar veel kracht voor nodig is om te ze te verwijderen.

Juicers zijn lastig schoon te maken – daar kun je niet omheen – maar sommige modellen maken dit een stuk makkelijker door borstels of ander gereedschap mee te leveren om de filters of gazen hulpstukken schoon te maken, of de onderdelen kunnen in de vaatwasser.

 

Totaal test score voor juicers

De totale test score voor juicers negeert de prijs en wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Vermogen 60%
  • Gemak 40%

 

Vivajuice: hoe wordt een product beste koop?

Beste koop? test elk jaar duizenden keukenapparaten, van juicers, toasters en slow cookers tot Tv’s, wasdrogers en afwasmiddel.

 

Vivajuice? is anders omdat…

  • We geen advertenties plaatsen in onze tijdschriften of op onze website
  • We alles kopen wat we testen in ons lab
  • We volledig onafhankelijk zijn van alle fabrikanten
  • Onze tests gebaseerd zijn op jarenlange test-ervaring

 

 

Vivajuice
Logo