Beste slowjuicer & sapcentrifuge gids

Hoe kies je de beste slowjuicer & sapcentrifuge?

Direct naar:

Leer hier hoe je dit jaar de beste slowjuicer of sapcentrifuge koopt! Slowjuicers, centrifuges, de voedingswaarde, hoe makkelijk schoon te maken, weinig lawaai en meer….

Sinds de vorige artikelen krijgen we steeds meer vragen als “Welke sapcentrifuge moet ik aanschaffen?”, “Zijn bepaalde sapmachines beter dan anderen?” en “Welke slowjuicer raad jij aan?”.

Ons standaard antwoord is ‘ De beste slowjuicer / sapcentrifuge is degene die jij hebt of gebruikt, omdat als je al zelf sap maakt, je al begonnen bent met stappen zetten naar een betere gezondheid.’

Er zijn echter veel verschillende types en soorten sapmakers verkrijgbaar en het kan behoorlijk verwarrend en overweldigend zijn als je een keuze wilt maken welke machine jouw geld waard is.

Als je nieuw bent tot juicen of je bent op zoek om een betere sapmachine aan te schaffen, dan zit je hier goed!

Zelf hebben we de afgelopen 10 jaar met veel verschillende sapmachines geëxperimenteerd en deze ervaring stelt ons in staat om jou de antwoorden en begeleiding te geven om de juiste beslissing te nemen. De aankoop van een sapmachine is een belangrijke beslissing en één van de grootste investeringen in je gezondheid, ooit.

Maar laten we eerst even kijken waarom sap maken zo belangrijk is…

Direct naar:

 

Waarom Sap?

Wij zijn van mening dat er drie belangrijke redenen zijn om te overwegen verse sap, zeker van groenten, in je dagelijks leven in te passen.

 1. Verse sap is de sneltrein naar betere gezondheid

Velen van ons hebben een slecht werkende spijsvertering waardoor we veel minder nutriënten uit onze groenten halen dan we denken. Verse sap wordt direct in de bloedbaan opgenomen en wordt daarom gezien als de ‘sneltrein’ naar betere gezondheid. Helaas zijn sappen uit de supermarkt erg arm aan voedingswaarde vanwege pasteurisatie.

 1. Sap is een eenvoudige manier om veel verschillende soorten groenten en fruit te consumeren.

Velen van ons eten dezelfde groenten en fruit elke dag of erger: eten vaak helemaal geen! Door middel van sap maken, kun je een breed scala aan groenten en fruit aan je dieet toevoegen die je anders niet zou eten. Sap drinken is ook een makkelijke manier om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen.

 1. Verse sap heeft grote gezondheidsvoordelen

Wanneer je regelmatig verse groentesnappen drinkt, die sterk alkalisch zijn, zul je een enorme toename in energie, spijsvertering en mentale helderheid, mooiere huid en een algemeen gevoel van welbevinden ervaren.

 

Soorten Sapmakers

Nu dat je gelezen hebt wat voor geweldige gezondheidsvoordelen er aan sap maken verbonden zijn, is het tijd om te beginnen. Je zal je nu wel afvragen welk type sapmachine voor jou het beste is.

Er zijn veel verschillende soorten sapmachines verkrijgbaar, variërend in prijs en kwaliteit. Een goedkope sapcentrifuge is wellicht een goed begin voor beginners en zeker te verkiezen boven helemaal geen sap maken, als alle andere modellen te duur zijn.

Echter, een slowjuicer produceert een veel hogere kwaliteit sap en stelt je in staat om meer sap uit je groenten en fruit te persen, wat op langere termijn geld bespaart.

 

Sapcentrifuges

beste sapcentrifugeSapcentrifuges zijn breed verkrijgbaar en zijn het meest goedkoop in de aanschaf. Deze machines maken sap door groenten en fruit te verpulveren met een ronde messenschijf die tegen een metalen zeef drukt. De centrifugerende druk wordt gecreëerd door de draaiende beweging van de snijvlakken om het sap van de pulp te scheiden.

 

Voordelen

 • Maakt snel sap
 • Goedkoop in aanschaf
 • Eenvoudig in gebruik
 • Minder voorbereidingstijd nodig omdat de machine grotere stukken groenten en fruit aankan.

Nadelen

 • Niet geschikt om zachte, groene groenten mee te verwerken zoals spinazie, kiemen en kruiden.
 • Levert minder sap op (produceert natte pulp)
 • Verminderde kwaliteit sap vanwege hoge maalsnelheid en de hitte die daarbij vrijkomt. Dit vernietigd gunstige enzymen.
 • Meer schifting in sap en schuim
 • Lawaaiig vanwege het malen en snijden

 

Slowjuicer

beste slowjuicer kopen gidsDeze machines werken door middel van een soort van kauwen of ‘koude pers methode’ om zo een superieure kwaliteit sap te produceren in vergelijking met sapcentrifuges. In tegenstelling tot de grove manier van uitpersen en hoge snelheden van sapcentrifuges, werken slowjuicers door middel van een lage snelheid en een meer zorgvuldige manier van uitpersen van groenten en fruit. Hoewel ze vrij duur in aanschaf zijn, zorgt deze langzame manier van uitpersen wel voor een hoge kwaliteit en meer sap.

 

Voordelen

 • Geschikt voor bladgroentes, grassen, kiemen en kruiden
 • Geeft meer sap
 • Sap is langer houdbaar, enzymen blijven tot 72 uur lang intact
 • Lagere snelheid betekent minder hitte, waardoor voedingsstoffen en enzymen bewaard blijven
 • Minimale schifting en schuim
 • Sommige modellen hebben ook andere toepassingen zoals het maken van notenmelk, notenpasta, sorbet, pasta en roomijs.
 • Verwerking is stil

Nadelen

 • Dure aanschaf
 • Langere voorbereidingstijd, kleinere stukjes zijn vereist om door de smalle opening te passen
 • Iets meer pulp in sap

 

Waar moet ik op letten in een sapmachine?

Wanneer wij op zoek zijn naar de perfecte sapmachine, dan kijken wij naar de volgende dingen:

 • juicer sapmachine of slowjuicerKan alle soorten bladgroenten, kruiden en grassen tot sap verwerken (met grote opbrengst)
 • Verwerkt alle fruit tot sap, zelfs de zachte soorten
 • Perst sap zonder hittevorming, om superieure kwaliteit sap te produceren
 • Lage snelheid (rpm), om oxidatie te verminderen en een langer houdbare sap te produceren.
 • Kan notenmelk maken.
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Weinig lawaai!

 

Wij kwamen hiermee uit op een verticale slowjuicer als de meest superieure soort sapmachine!

‘Maar zijn slowjuicers niet duurder?’

Ja, dat zijn ze! Initiële aankoop ligt in de buurt van de €300 tot €650 wat een grote investering is.

Maar ze besparen ontzettend veel geld op lange termijn en daar zul je verrast door worden! Slowjuicers halen tot wel 35% meer sap uit je groenten en fruit wat een enorme besparen betekent vanaf de eerste dag dat je hem gebruikt!

 

Slowjuicer vs. Centrifuge

Laten wij je een voorbeeld geven. Als je €100 per week aan groenten en fruit perst door een slowjuicer of een sapcentrifuge, haal je er wel 35% meer sap uit, wat betekent dat je op die manier €35 bespaart!

Dus als je een jaar lang sap maakt met een slowjuicer kun je tot wel €1820 per jaar besparen! (Dit betekent dat je met deze besparing alleen al meerdere sapmachines kunt aanschaffen!)

Dit komt omdat slowjuicers veel drogere pulp produceren dan sapcentrifuges. Dit houdt in dat ze de grootst mogelijke hoeveelheid nutriënten uit de producten halen en veel minder afval produceren.

‘Hoe zit het met de voedingswaarde?’
(als ik vele euro’s uitgeef aan biologische producten)

Wij zijn overtuigd dat dit de meest belangrijke overweging is wanneer je een sapmachine aanschaft.

Als je serieus bezig bent met je gezondheid, dan is het belangrijk dat je producten eet met een hoge voedingswaarde, hier moet je niet op beknibbelen.

Slowjuicers werken door middel van lagere snelheden (normaal gesproken rond de 70 – 80 rpm), waardoor hittevorming tot een minimum beperkt blijft. Dit zorgt niet alleen voor een superieure smaak met minimale schifting of schuim, maar het betekent ook dat gunstige enzymen behouden blijven. En hier zitten alle goeie dingen in!

Tests op voedingswaarde (bij een slowjuicer en sapcentrifuge) liet zien dat slowjuicers tot wel 42% meer vitamine C en 60% meer vitamine A bevatten en 35 – 50% meer sap genereren.

slowjuicer vs sapcentrifuge sapmachines

Hoe lang blijft slowjuicer sap houdbaar?

Er zijn vele variabelen die effect hebben op de houdbaarheid (inclusief het soort gemaakte sap en bewaarmethoden) dus hier is geen vastomlijnd antwoord op te geven.

Onze aanbeveling zou zijn om je sap direct na het maken op te drinken of in ieder geval zo snel mogelijk om zo optimaal van de smaak en voedingswaarde te genieten.

Maar, geen zorgen, vers bereide sap kan in de koelkast bewaard worden! Vruchtensappen kunnen 24 – 48 uur bewaard blijven, groentesnappen 12 – 24 uur.

 

‘Ik heb het erg druk en ik wil een sapmachine die zichzelf schoonmaakt.’

water in slowjuicerVeel van de nieuwere, verticale modellen slowjuicers hebben innovatieve zelf reinigende systemen die het sap scherm schoon houden en voorkomen dat pulp zich ophoopt terwijl je de machine gebruikt. Sommigen hebben zelfs borstels die het scherm schoonmaken terwijl je sap maakt, zodat het lastigste deel van het schoonmaken voor je gedaan wordt.

Tussen het sap maken door kun je wat water door de machine laten lopen om het door te spoelen. We raden altijd aan dat je je machine afspoelt en schoonmaakt na elk gebruikt. Als je jezelf aanleert om dit elke keer te doen is het redelijk eenvoudig om het schoon en klaar voor gebruik te houden.

‘Ik wil sap maken van kruiden, grassen, exotische groenten en ik wil notenmelk maken zonder blender.’

De meeste nieuwe, verticale modellen slowjuicers zijn perfect als je bladgroenten, grassen, kruiden, kiemen en zacht fruit tot sap wilt persen. Je kan ook notenmelk maken, zonder geld uit te hoeven geven aan twee aparte sapmachines of een blender.

Notenmelk gemaakt in een slowjuicer heeft over het algemeen een langere houdbaarheid dan wanneer het op de gebruikelijke manier gemaakt wordt met een blender een een uitlekzak.

 

Dus welke sapmachine raden wij aan?

(En gebruiken we zelf)

Er zijn legio goeie sapmachines op de markt en heel veel nieuwe slowjuicers. Maar als je ons vraagt welke we zelf gebruiken en aanraden, is het antwoord Hurom.

 

Waarom Hurom?

Hurom is een wereldleider op het gebied van slowjuicers en de oorspronkelijke ontwikkelaars van de verticale slowjuicer technologie. Zij maken zelfs veel slowjuicers voor andere bedrijven & merken. Hun sapmachines persen fruit en groenten zonder hitte of wrijving om het gezondste, meest verse sap te produceren die eenvoudigweg geweldig smaakt! Zij zijn de originele en beste slowjuicer op de markt!hurom slowjuicer gids

 

Wat anderen zeggen over Hurom sapmachines

‘Het perst nagenoeg alles perfect! Schil de citroen en het perst het sap er beter uit dan met een gewone citruspers! Het perst groenten erg goed, bijna alle pulp komt er helemaal droog uit, je kan er geen druppel meer uitknijpen. En het ziet er prachtig uit in een glas.’ W. Eelstra

‘Ik heb aardig wat sapmachines gehad en ik kan eerlijk zeggen dat dit zonder twijfel mijn favoriet is. Het is stil, snel en produceert erg goeie sap. Iedereen kan profiteren van deze slowjuicer. Dat zou je de mensen moeten vertellen.’ Hans Gerritsma

‘Elke cent waard. Ik had er wat moeite mee om zoveel geld uit te geven in eerste instantie, maar deze slowjuicer bleek een geweldige keuze.’ Eelco D.

hurom slowjuicer‘Ik ben ontzettend blij met mijn Hurom slowjuicer. Het heeft het beste van twee werelden vanwege de snelheid van een Breville en het langzaam persen van een Green Star. De Hurom is een snelle slowjuicer, erg makkelijk om schoon te maken, leuk en makkelijk in gebruik en ik ben er weg van. Ik kan flink wat sap maken per keer, wat geweldig is. Het perst bladgroente zoals boerenkool en romaine snel en efficient, maar doet ook goed werk met komkommers, appels en ander ‘waterig’ fruit. De pulp varieert van droog (stevige groenten zoals boerenkool) tot half-nat (romaine, appels, etc.). De sap heeft meestal wel een beetje schuim, maar dat hangt af van waar ik sap van gemaakt heb. Ik ben ook erg blij met de garantie.’ K Suzanne

 

Hurom slowjuicer Voordelen

 • Maakt meer sap en minder afval
  Sap wordt verkregen door eerst de producten fijn te malen en daarna te persen, voordat de pulp verwijderd wordt. Hierdoor krijg je meer sap en minder pulp.
 • Weinig lawaai
  Lawaai wordt geminimaliseerd vanwege de langzame manier van persen, in tegenstelling tot op hoge snelheid malen zoals bij een sapcentrifuge.
 • Eenvoudig reinigingssysteem en anti-verstoppingen ontwerp
  Een ronddraaiende borstel binnen in de kom, maakt de oppervlakten schoon terwijl je sap aan het maken bent. Dit voorkomt niet alleen dat de machine verstopt raakt door de pulp, maar het vermindert ook aanzienlijk de schoonmaak tijd. Spoel eenvoudig af met water en wrijf schoon wanneer je klaar bent met sap maken.
 • Variatie in sap maken
  De Hurom maakt sap van groenten, fruit, bladgroenten en tarwegras en maakt ook notenmelk. De HH-Premium serie kan ook smoothies, slushies, mix drankjes, babyvoeding en purees maken. En de Pulp Control meter stelt je in staat om sap te maken met zo veel of zo weinig sap als je zelf wilt.
 • Kindvriendelijk
  Geen scherpe messen, zodat het veilig is voor kinderen om te gebruiken!
 • 100% BPA vrij
  Alle modellen zijn nu volledig BPA vrij.
 • 10 jaar Garantie
  Er zit 10 jaar garantie op de motor.

 

Het is niet nodig om uren online op zoek te zijn naar de beste prijs…

 

We hopen dat deze in 2015 geüpdate ‘sapmachine kopen’ gids je geholpen heeft om een betere beslissing te maken over welk soort sapmachine jij graag zou willen kopen. We zijn er om jou tot dienst te zijn dus neem gerust contact met ons op door op één van onze e-mails te reageren als je nog verdere vragen hebt en dan hoor je zo snel mogelijk van ons.

Proost op een betere gezondheid door middel van sap maken!

 

PPS: Deel deze pagina met je vrienden als jij ook zo van sap maken houdt!