Hurom Slowjuicer review

Maak kennis met mijn nieuwste, meest favoriete keukenmachine. Een sapmachine is geen noodzaak (hoewel sommigen dit zullen tegenspreken!), maar ik ben absoluut verliefd op de Hurom Slowjuicer. Hieronder vertel ik waarom ik mijn oude sapmachine heb vervangen door deze…

»» Ga direct naar alle Hurom reviews »»

Sapcentrifuges vs. Slowjuicers

Er zijn twee  verschillende soorten sapmachines: sapcentrifuge en slowjuicers. Sapcentrifuges zijn de meest voorkomende soort sapmachine. Ze werken doormiddel van maalschijven waarmee ze groenten en fruit fijnmalen tot pulp en daarna het sap uit de pulp halen door het op hoge snelheid rond te draaien. Slowjuicers maken sap op een langzame manier door groenten en fruit langzaam kapot te maken en uit te persen. De Hurom slowjuicer is er zo eentje.

hurom slowjuicer sapcentrifuge review

Productdetails

De Hurom slowjuicer’s verticale ontwerp is nieuw onder de slowjuicers. Normaal gesproken zijn slowjuicers horizontaal ontworpen en nemen zo meer plek in. De afmetingen zijn 17,5x25x40 cm en hij weegt ongeveer 5,5 kilo. Energieverbruik is erg zuinig met slechts 150 watt en de motor draait langzaam: 80 RPM. Bij de machine worden twee kannen voor sap en pulp en een schoonmaakborsteltje geleverd. Het is gemaakt van GE Ultem materiaal en is BPA vrij. Er zit 10 jaar garantie op de motor.

Voordelen en Nadelen

hurom slowjuicers review

Sommige mensen beweren dat slowjuicers minder hitte produceren dan sapcentrifuges en dat er daarom meer enzymen in de sap bewaard blijven. Hurom adverteert er ook mee dat hun slowjuicer ‘meer vitaminen en antioxidanten behoudt’. Ik kan niet ingaan op deze claims, maar ik kan wel vertellen wat ik erg plezierig vond:

De Hurom slowjuicer staat rechtop en neemt weinig ruimte in beslag en, in tegenstelling tot sommige industrieel uitziende slowjuicers, staat deze erg mooi op je aanrecht. Hij is zwaar, stevig en lijkt goed gemaakt. De slowjuicer is erg stil tijdens gebruik – een voordeel wanneer je ’s ochtends vroeg sap wilt maken en de buren wilt laten slapen! Hij rammelt ook niet zoals sommige sapmachines dat doen.

Iets wat me in eerste instantie tegenstond was dat ik de groenten en fruit nu in kleine stukjes moet snijden voordat ik ze door de machine kan drukken. Een hele appel of wortel in de machine doen is er niet meer bij. Maar nadat ik er een tijdje mee bezig was en er gewend aan raakte, gecombineerd met het eenvoudig schoonmaken (meer hierover later), was dit de moeite meer dan waard. De sapmachine wordt geleverd met een stamper maar ik vond dit over het algemeen niet noodzakelijk omdat de groenten en fruit snel door de machine gegrepen worden.

hurom slowjuicer review

Elke groente of vrucht die ik heb uitgeprobeerd, van bietjes tot boerenkool, heeft goeie sap opgeleverd. De sap komt uit de ene tuit, de pulp uit de andere. De pulp zelf is aardig droog, wat betekent dat er veel sap uitgeperst is. De sap heeft wel wat schuim, maar veel minder dan met een sapcentrifuge. Het viel me ook op dat de sap niet schift.

En nu over het schoonmaken, iets waardoor ik echt verkocht was. Om te ‘zelfreinigen’ tussen sap sessies door, kun je eenvoudigweg wat water door de machine laten lopen. Als het tijd is voor een grondige schoonmaak, kun je de onderdelen eenvoudig verwijderen en met water en als je wilt een beetje zeep, afspoelen. Omdat de pulp uit de machine gewerkt wordt, in plaats van rond gedraaid in de machine, is de zeef over het algemeen erg eenvoudig schoon te maken. De Hurom slowjuicer schoonmaken is snel en pijnloos.

Samenvatting Hurom Slowjuicer review

In eerste instantie was ik sceptisch over de claims dat dit een ‘revolutionaire’ sapmachine is, maar na een week lang testen, was ik zo overtuigd dat ik vroeg of ik mijn testmodel mocht aanschaffen! Perfect geperste sap, weinig lawaai en makkelijk schoon te maken zorgen ervoor dat de slowjuicer erg plezierig is om elke dag te gebruiken. Ik kijk er dan ook naar uit om de andere suggesties zoals het maken van sojamelk, amandelmelk en tofu uit te proberen.

Een hurom slowjuicer kopen? Vergelijk goed de prijzen bij:

Heeft iemand van jullie een Hurom slowjuicer? Wat vinden jullie er van?
9.8Expert Score
Top slowjuicer

Deze revolutionaire slowjuicer overtuigde onze expert zo dat hij zijn testmodel wilde aanschaffen, met perfect geperste sap, weinig lawaai en makkelijk schoon te maken, maakt deze slowjuicer elke dag gebruiken tot een plezier

3 Opmerkingen
 1. Vraagje: welk type heb je getest?

 2. Ik heb al heel wat hurom toestellen getest, je kan ze hier allemaal terugvinden: https://www.vivajuice.nl/hurom-slowjuicers-reviews/ Succes!

 3. Ik heb een slowjuicer Huron gekocht en ben zeer tevreden over.
  MAAR vanochtend wilde ik kokosvlees door de machine doen en het ging blokkeren.
  Ik heb alles eruit gehaald en schoongemaakt en blijkt dat de schakelaar stuk is.
  ik kan het aankoopbewijs niet meer vinden. Maar wil het graag laten maken.
  Waar kan ik het laten maken ?
  Waar kan ik een losse schakelaar kopen ?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo