Beste slowjuicer kopen tips + TOP 10

Precies zoals wij ons eten kauwen, kauwt en vermaalt een slowjuicer groenten en fruit op een vergelijkbare manier. Vanwege de malende beweging zijn deze juicers uitblinkers in het verwerken van hard fruit en groenten waar sapcentrifuges vaak moeite mee hebben. Slowjuicers werken op een lage snelheid, waardoor er een minimale hoeveelheid lucht bij de groenten en fruit komt. Teveel lucht in het eindproduct veroorzaakt oxidatie en afbraak van de voedzame enzymen en antioxidanten. Daarom is een slowjuicer het beste voor het behoud van waardevolle voedingsstoffen in ons drankje!

Beste slowjuicer kopen TOP 10

SlowjuicerBeste voorBeste prijs
Kuvings EVO820beste koop slowjuicerbekijk prijs
Hurom H200beste professionele juicerbekijk prijs
Angel AG-8500beste luxe slowjuicer, de rolls royce onder de juicersbekijk prijs
Nutribullet juicer probeste kleine slowjuicer om op te bergenbekijk prijs
Ninja JC100beste goedkope slowjuicerbekijk prijs
Versapers 5GNederlandse kwaliteitbekijk prijs
KitchenBrothersbeste slowjuicer voor de vaatwasserbekijk prijs
Smeg Citruspers CJF01RDEUbeste citruspersbekijk prijs

Slowjuicers versus Sapcentrifuges

Sapcentrifuge

slowjuicer vs sapcentrifuge voorbeeld

Dit zijn de meest voorkomende, goedkopere soorten juicers op de markt, en voor mensen met een beperkt budget een goeie keuze. Ze draaien rond een rasp-achtig wiel op hoge snelheid om groenten en fruit tot pulp te vermalen. Helaas zorgt de hoge snelheid voor warmte, die kan overslaan op het sap. Nog belangrijker is dat sapcentrifuges teveel lucht toevoegen aan je sap die de afbraak van waardevolle voedingsstoffen veroorzaken!

Mijn doel hier is om je juicer keuze perfect af te stemmen op je wensen en budget zodat je beste slowjuicer kopen gaat.

Dus laten we een aantal juicers de revue passeren met de voor- en nadelen.

Slowjuicer

Voordelen

 • slowjuicer kopen gidsWeinig afval, haalt al het beschikbare sap uit de producten. Dit betekent dat je minder groenten nodig hebt dan andere juicers om één kopje sap te maken (groenten zijn lastig om sap van te maken).
 • Stil: slowjuicers hoeven niet op 10.000 RPM (rotations per minute) te draaien en 500+ watt te gebruiken zoals sapcentrifuges. Het maakt niet het hele huis wakker voor jouw ontbijtsapje.
 • Sterk: het slijpen op lage snelheid laat je slowjuicer jarenlang meegaan.
 • Kan sap maken van groenten zoals spinazie. Sapcentrifuges hebben moeite met dit soort groenten, en als het wel versnippert wordt is dit niet erg goed.

Nadelen

 • Het sap is niet zo snel klaar als met een sapcentrifuge
 • Groot: ik hoop dat je genoeg ruimte op het aanrecht hebt voor dit apparaat! Zelfs de simpele modellen slowjuicers kunnen vaak worden beschouwd als professioneel, omdat ze zwaar en sterk moeten worden gebouwd. Het is de tank onder de juicers.

Meer over slowjuicers

Slowjuicer kopen tips

Slowjuicers worden gemaakt door enkele van de beste merken in huishoudelijke apparatuur, zoals: Hurom, Philips, Versapers, Princess, Kuvings en nog veel meer. Er is veel concurrentie en alle merken willen een vergelijkbaar product uitbrengen. Dit is goed voor de consument en maakt het makkelijker om een hoge kwaliteit juicer te kiezen. Als je weet dat de meeste slow juicers op de markt van hoge kwaliteit zijn, hoe ga je dan de beste slowjuicer kopen?

Single gear slow juicers

Single Gear slowjuicer kopen

Een recente innovatie in de branche zijn de apparaten die werken met een enkele boor-achtige vijzel die de producten tegen de wand fijn drukt. Dit zorgt ervoor dat het sap vrij uit de pulp kan lopen om te worden opgevangen in een aparte container. Deze werken op minder dan 100 RPM, wat het ontstaan van warmte tegengaat en voedingsstoffen behoudt. Qua onderhoud zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Twin gear slow juicers

Twin Gear slowjuicer kopen

Zoals je wellicht al had geraden, maken deze apparaten gebruik van twee vijzels om een soortgelijke taak te volbrengen. Zichtbaar op de foto links, worden producten ingevoerd naar de (witte) worm vijzels om aan het eind te worden uitgeperst. Met dit type slowjuicer kan je alle soorten groenten en fruit verwerken, inclusief de lastige bladgroenten zoals spinazie. Deze draaien meestal op 200 RPM en zijn net zo goed in het behouden van voedingswaarde als de single gear juicers. Twin gear juicers zijn echter efficiënter in het persen van sap uit de producten. Om dezelfde hoeveelheid sap te produceren, zal je merken dat je minder fruit en groenten nodig hebt in vergelijking met een sapcentrifuge, en een beetje minder dan een single gear slow juicer. Het nadeel? Je krijgt waar je voor betaalt, en je zult meer moeten uitgeven voor een twin gear juicer. In ruil daarvoor kun je smoothies maken die beter zijn dan Chiquita of Starbucks. Het onderhoud zal een paar minuten langer duren dan bij een single gear, omdat er twee vijzels zijn in plaats van één.

De voordelen van vers sap

Als je al aan het kijken bent om een slowjuicer te kopen dan weet je waarschijnlijk al dat ze een breed scala aan voordelen voor je gezondheid opleveren. Als je dit nog niet weet, lees dan verder!

slowjuicer kopen gezond

Voor wie moeite heeft de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen, kan vers sap een simpele en smakelijke oplossing zijn. Groenten juices laten je veel groenten combineren zoals boerenkool, wortelen en zelfs gember, en laten het eindproduct (sap) beter smaken dan de groenten op zichzelf! Kortom, als jij of je kinderen bang zijn voor groenten is dit de gemakkelijkste manier om de dagelijkse portie binnen te krijgen. Persoonlijk vind ik groenten en fruit ook heerlijk op zichzelf, maar met sap kan ik ze op unieke manieren combineren om interessant smakende juices te maken. Dat gezegd hebbende, moet je ook niet 100% vertrouwen op enkel sap om de juiste hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen (hoewel het beter is dan niets). Er blijven kostbare voedingsstoffen zitten in de schil en pulp die achterblijft als je sap maakt. Het eten van volledige vruchten en groenten laten je spijsvertering profiteren van alle voedingsstoffen uit deze producten.

Juicen is een levenswijze

Op de lange termijn is het maken van sap een manier van leven, en wat een spannende reis is het! Een slowjuicer kopen gaat niet alleen over welk type en wat hij allemaal kan. Die vragen zijn eenvoudig en worden beantwoordt in de voorgaande paragrafen.

juicing met een slowjuicer is een levenswijze

Het drinken van sap gaat heeft ook te maken met een commitment op de lange termijn, en daarom moet je je eigen behoeften begrijpen. Wat wil je precies dat jouw juicer doet? Hoeveel wil je precies betalen? Ga je eens per week sap maken? Drie keer per week? Elke dag? Er zijn een paar dingen die je moet weten voor je hier in springt en een juicer kopen gaat.

Als je de zoektocht hebt teruggebracht naar slow juicers, moet je nog steeds zelf beantwoorden welke van deze apparaten voldoet aan de meeste van jouw wensen. Deze subjectieve belangen zullen je keuze vrij gemakkelijk verfijnen naar bepaalde modellen. Vaak laten mensen reviews na op website. Helaas doet iedereen aannames en hebben ze een andere mening. Wees subjectief en leer welke van de apparaten het beste bij jouw wensen past. Alleen dan kun je een goede keuze maken voor een gerenommeerde, betrouwbare en duurzaam effectieve juicer.

juicer sapmachine of slowjuicer

Het maken van sap is een stimulerend proces. Er wordt gesteld dat juicen uitstekend is om te detoxen, dieëten of organisch te eten ’s morgens . Een slowjuicer helpt door de meeste voedingstoffen uit de producten te halen om zo het sap te voorzien met geweldige smaken, vitaminen en voedingsstoffen.

De naam slowjuicer symboliseert het proces. De juicers maken gebruik van vijzels die vermalen, pureren, en de groenten en fruit als het waren opeten om elk laatste beetje sap eruit te persen en te scheiden van de pulp. Deze juicers zijn langzamer in vergelijking met sapcentrifuges, maar twee keer zo betrouwbaar en efficiënt, met de capaciteit om te kauwen op groen, zachte groenten en fruit zonder moeite.

Slowjuicers maken gebruik van een enkele vijzel en kauwen door de vezels waardoor de cellen geleidelijk uit elkaar vallen door spiraalvormige rotatie tegen een vijzel. Ze leveren een grotere hoeveelheid sap op vanwege hun langzame en constante werking. Ze kunnen meer dan een gewone juicer, zoals het maken van dressing, pasta, fruit sorbets, ijs, notenpasta en babyvoedsel. Een goede slowjuicer kan ook tarwegras verwerken.

Gezonde manieren om sap te maken

Hoe krijg je het meeste plezier van je sapcentrifuge

Veel diëtisten adviseren geen dieet op basis van alleen sap, omdat het geen vezels en proteïne bevat. Met sap alleen zullen we honger blijven hebben en is ons lichaam onvoldaan,. Het levert trouwens een groter risico op voor het verliezen van spiermassa en botsterkte.

Toch is sap een gezonde manier om gewicht te verliezen als je het integreert in een uitgebalanceerde voeding/dieet strategie, omdat het fysieke lichaam meer nodig heeft dan de voedingsstoffen uit groenten en fruit alleen.

Zorg ervoor dat je de calorieën uit het sap meeneemt in je dieetplan – al je favoriete fruit en groenten bevatten ook calorieën! Gemiddeld bevat 30 milliliter sap zo’n 15 calorieën. Daarnaast bevat het overtollige pulp alle gezonde vezels, en het kan gebruikt worden in soep, rijstgerechten, pastasauzen, brood, enz. Je kunt ook heel veel doen met de gedroogde pulp, maar dat bewaren we voor een andere keer!

Dus welke slow juicer raden wij aan?

(En gebruiken we zelf)

Er zijn heel goeie juicers op de markt en heel veel nieuwe slowjuicers. Maar als je ons vraagt welke we zelf gebruiken en aanraden, is het antwoord Hurom.

Waarom Hurom?

hurom slowjuicer gids

Hurom is een wereldleider op het gebied van slowjuicers en de oorspronkelijke ontwikkelaars van de verticale slowjuicer technologie. Zij maken zelfs veel slowjuicers voor andere bedrijven & merken. Hun sapmachines persen fruit en groenten zonder hitte of wrijving om het gezondste, meest verse sap te produceren die eenvoudigweg geweldig smaakt! Zij zijn de originele en beste slowjuicer op de markt!

Wat anderen zeggen over Hurom sapmachines

‘Het perst nagenoeg alles perfect! Schil de citroen en het perst het sap er beter uit dan met een gewone citruspers! Het perst groenten erg goed, bijna alle pulp komt er helemaal droog uit, je kan er geen druppel meer uitknijpen. En het ziet er prachtig uit in een glas.’ W. Eelstra

‘Ik heb aardig wat sapmachines gehad en ik kan eerlijk zeggen dat dit zonder twijfel mijn favoriet is. Het is stil, snel en produceert erg goeie sap. Iedereen kan profiteren van deze slowjuicer. Dat zou je de mensen moeten vertellen.’ Hans Gerritsma

‘Elke cent waard. Ik had er wat moeite mee om zoveel geld uit te geven in eerste instantie, maar deze slowjuicer bleek een geweldige keuze.’ Eelco D.

hurom slowjuicer

‘Ik ben ontzettend blij met mijn Hurom slowjuicer. Het heeft het beste van twee werelden vanwege de snelheid van een Breville en het langzaam persen van een Green Star. De Hurom is een snelle slowjuicer, erg makkelijk om schoon te maken, leuk en makkelijk in gebruik en ik ben er weg van. Ik kan flink wat sap maken per keer, wat geweldig is. Het perst bladgroente zoals boerenkool en romaine snel en efficient, maar doet ook goed werk met komkommers, appels en ander ‘waterig’ fruit. De pulp varieert van droog (stevige groenten zoals boerenkool) tot half-nat (romaine, appels, etc.). De sap heeft meestal wel een beetje schuim, maar dat hangt af van waar ik sap van gemaakt heb. Ik ben ook erg blij met de garantie.’ K Suzanne

Hurom slowjuicer Voordelen

 • Maakt meer sap en minder afval
  Sap wordt verkregen door eerst de producten fijn te malen en daarna te persen, voordat de pulp verwijderd wordt. Hierdoor krijg je meer sap en minder pulp.
 • Weinig lawaai
  Lawaai wordt geminimaliseerd vanwege de langzame manier van persen, in tegenstelling tot op hoge snelheid malen zoals bij een sapcentrifuge.
 • Eenvoudig reinigingssysteem en anti-verstoppingen ontwerp
  Een ronddraaiende borstel binnen in de kom, maakt de oppervlakten schoon terwijl je sap aan het maken bent. Dit voorkomt niet alleen dat de machine verstopt raakt door de pulp, maar het vermindert ook aanzienlijk de schoonmaak tijd. Spoel eenvoudig af met water en wrijf schoon wanneer je klaar bent met sap maken.
 • Variatie in sap maken
  De Hurom maakt sap van groenten, fruit, bladgroenten en tarwegras en maakt ook notenmelk. De HH-Premium serie kan ook smoothies, slushies, mix drankjes, babyvoeding en purees maken. En de Pulp Control meter stelt je in staat om sap te maken met zo veel of zo weinig sap als je zelf wilt.
 • Kindvriendelijk
  Geen scherpe messen, zodat het veilig is voor kinderen om te gebruiken!
 • 100% BPA vrij
  Alle modellen zijn nu volledig BPA vrij.
 • 10 jaar Garantie
  Er zit 10 jaar garantie op de motor.

Het is niet nodig om uren online op zoek te zijn naar de beste prijs…

Veelgestelde vragen

1. Verschillen tussen een slowjuicers en sapcentrifuges

Laten wij je een voorbeeld geven. Als je €100 per week aan groenten en fruit perst door een slowjuicer of een sapcentrifuge, haal je er wel 35% meer sap uit, wat betekent dat je op die manier €35 bespaart!

Dus als je een jaar lang sap maakt met een slowjuicer kun je tot wel €1820 per jaar besparen! (Dit betekent dat je met deze besparing alleen al meerdere sapmachines kunt aanschaffen!)

Dit komt omdat slowjuicers veel drogere pulp produceren dan sapcentrifuges. Dit houdt in dat ze de grootst mogelijke hoeveelheid nutriënten uit de producten halen en veel minder afval produceren.

2. Hoe zit het met de voedingswaarde?

(als ik vele euro’s uitgeef aan biologische producten)

Wij zijn overtuigd dat dit de meest belangrijke overweging is wanneer je een sapmachine aanschaft.

Als je serieus bezig bent met je gezondheid, dan is het belangrijk dat je producten eet met een hoge voedingswaarde, hier moet je niet op beknibbelen.

Slowjuicers werken door middel van lagere snelheden (normaal gesproken rond de 70 – 80 rpm), waardoor hittevorming tot een minimum beperkt blijft. Dit zorgt niet alleen voor een superieure smaak met minimale schifting of schuim, maar het betekent ook dat gunstige enzymen behouden blijven. En hier zitten alle goeie dingen in!

Tests op voedingswaarde (bij een slowjuicer en sapcentrifuge) liet zien dat slowjuicers tot wel 42% meer vitamine C en 60% meer vitamine A bevatten en 35 – 50% meer sap genereren.

slowjuicer vs sapcentrifuge sapmachines

3. Hoe lang blijft slowjuicer sap houdbaar?

Er zijn vele variabelen die effect hebben op de houdbaarheid (inclusief het soort gemaakte sap en bewaarmethoden) dus hier is geen vastomlijnd antwoord op te geven.

Onze aanbeveling zou zijn om je sap direct na het maken op te drinken of in ieder geval zo snel mogelijk om zo optimaal van de smaak en voedingswaarde te genieten.

Maar, geen zorgen, vers bereide sap kan in de koelkast bewaard worden! Vruchtensappen kunnen 24 – 48 uur bewaard blijven, groentesnappen 12 – 24 uur.

4. Ik heb het erg druk en ik wil een sapmachine die zichzelf schoonmaakt.

water in slowjuicer

Veel van de nieuwere, verticale modellen slowjuicers hebben innovatieve zelf reinigende systemen die het sap scherm schoon houden en voorkomen dat pulp zich ophoopt terwijl je de machine gebruikt. Sommigen hebben zelfs borstels die het scherm schoonmaken terwijl je sap maakt, zodat het lastigste deel van het schoonmaken voor je gedaan wordt.

Tussen het sap maken door kun je wat water door de machine laten lopen om het door te spoelen. We raden altijd aan dat je je machine afspoelt en schoonmaakt na elk gebruikt. Als je jezelf aanleert om dit elke keer te doen is het redelijk eenvoudig om het schoon en klaar voor gebruik te houden.

5. Ik wil sap maken van kruiden, grassen, exotische groenten en ik wil notenmelk maken zonder blender.

De meeste nieuwe, verticale modellen slowjuicers zijn perfect als je bladgroenten, grassen, kruiden, kiemen en zacht fruit tot sap wilt persen. Je kan ook notenmelk maken, zonder geld uit te hoeven geven aan twee aparte sapmachines of een blender.

Notenmelk gemaakt in een slowjuicer heeft over het algemeen een langere houdbaarheid dan wanneer het op de gebruikelijke manier gemaakt wordt met een blender een een uitlekzak.

6. Waarom vers sap maken?

Wij zijn van mening dat er drie belangrijke redenen zijn om te overwegen verse sap, zeker van groenten, in je dagelijks leven in te passen.

 1. Verse sap is de sneltrein naar betere gezondheid

Velen van ons hebben een slecht werkende spijsvertering waardoor we veel minder nutriënten uit onze groenten halen dan we denken. Verse sap wordt direct in de bloedbaan opgenomen en wordt daarom gezien als de ‘sneltrein’ naar betere gezondheid. Helaas zijn sappen uit de supermarkt erg arm aan voedingswaarde vanwege pasteurisatie.

 1. Sap is een eenvoudige manier om veel verschillende soorten groenten en fruit te consumeren.

Velen van ons eten dezelfde groenten en fruit elke dag of erger: eten vaak helemaal geen! Door middel van sap maken, kun je een breed scala aan groenten en fruit aan je dieet toevoegen die je anders niet zou eten. Sap drinken is ook een makkelijke manier om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit te komen.

 1. Verse sap heeft grote gezondheidsvoordelen

Wanneer je regelmatig verse groentesnappen drinkt, die sterk alkalisch zijn, zul je een enorme toename in energie, spijsvertering en mentale helderheid, mooiere huid en een algemeen gevoel van welbevinden ervaren.

Ik hoop van harte dat dit korte overzicht je in de goede richting heeft gestuurd als je een slowjuicer kopen gaat. En laat juicen een levenswijze worden.

Succes!

Vivajuice
Logo