Beste slowjuicer kopen tips + TOP 10

Precies zoals wij ons eten kauwen, kauwt en vermaalt een slowjuicer groenten en fruit op een vergelijkbare manier. Vanwege de malende beweging zijn deze juicers uitblinkers in het verwerken van hard fruit en groenten waar sapcentrifuges vaak moeite mee hebben. Slowjuicers werken op een lage snelheid, waardoor er een minimale hoeveelheid lucht bij de groenten en fruit komt. Teveel lucht in het eindproduct veroorzaakt oxidatie en afbraak van de voedzame enzymen en antioxidanten. Daarom is een slowjuicer het beste voor het behoud van waardevolle voedingsstoffen in ons drankje!

Beste slowjuicer kopen TOP 10

legende:   = 200€ of lager  | €€ = 200€ – 400€ | €€€ = 400€ en meer

RangSlowjuicer PrijsReview / Kopen
1Kuvings Big Mouth C9500€€€review binnenkort
2Hurom HG€€€lees review
3Kuvings Big Mouth B6000€€€lees review
4Philips Avance HR1946€€review binnenkort
5Versapers 4G€€lees review
6SMEG SJF01€€€review binnenkort
7Philips Viva HR1886review binnenkort
8Versapers 3G€€review binnenkort
9Emerio SJ-108176review binnenkort
10Princess VitaPurelees review
 
RangSlowjuicer PrijsReview / Kopen
1Kuvings Big Mouth C9500€€€review binnenkort
2Hurom HG€€€lees review
3Kuvings Big Mouth B6000€€€lees review
4Philips Avance HR1946€€review binnenkort
5Versapers 4G€€lees review
6SMEG SJF01€€€review binnenkort
7Philips Viva HR1886review binnenkort
8Versapers 3G€€review binnenkort
9Emerio SJ-108176review binnenkort
10Princess VitaPurelees review
 

 

Keuze gemaakt? Dan vind je bij deze shops de beste deals:

klik op het logo om naar de shop te gaan

coolblue logobol logowehkamp logo
 
coolblue logobol logowehkamp logo
 

 

Slowjuicers versus Sapcentrifuges

Sapcentrifuge

slowjuicer vs sapcentrifuge voorbeeldDit zijn de meest voorkomende, goedkopere soorten juicers op de markt, en voor mensen met een beperkt budget een goeie keuze. Ze draaien rond een rasp-achtig wiel op hoge snelheid om groenten en fruit tot pulp te vermalen. Helaas zorgt de hoge snelheid voor warmte, die kan overslaan op het sap. Nog belangrijker is dat sapcentrifuges teveel lucht toevoegen aan je sap die de afbraak van waardevolle voedingsstoffen veroorzaken!

Mijn doel hier is om je juicer keuze perfect af te stemmen op je wensen en budget zodat je beste slowjuicer kopen gaat.

Dus laten we een aantal juicers de revue passeren met de voor- en nadelen.

 

Slowjuicer

Voordelen

  • slowjuicer kopen gidsWeinig afval, haalt al het beschikbare sap uit de producten. Dit betekent dat je minder groenten nodig hebt dan andere juicers om één kopje sap te maken (groenten zijn lastig om sap van te maken).
  • Stil: slowjuicers hoeven niet op 10.000 RPM (rotations per minute) te draaien en 500+ watt te gebruiken zoals sapcentrifuges. Het maakt niet het hele huis wakker voor jouw ontbijtsapje.
  • Sterk: het slijpen op lage snelheid laat je slowjuicer jarenlang meegaan.
  • Kan sap maken van groenten zoals spinazie. Sapcentrifuges hebben moeite met dit soort groenten, en als het wel versnippert wordt is dit niet erg goed.

Nadelen

  • Het sap is niet zo snel klaar als met een sapcentrifuge
  • Groot: ik hoop dat je genoeg ruimte op het aanrecht hebt voor dit apparaat! Zelfs de simpele modellen slowjuicers kunnen vaak worden beschouwd als professioneel, omdat ze zwaar en sterk moeten worden gebouwd. Het is de tank onder de juicers.

 

Meer over slowjuicers

Slowjuicer kopen tipsSlowjuicers worden gemaakt door enkele van de beste merken in huishoudelijke apparatuur, zoals: Hurom, Philips, Versapers, Princess, Kuvings en nog veel meer. Er is veel concurrentie en alle merken willen een vergelijkbaar product uitbrengen. Dit is goed voor de consument en maakt het makkelijker om een hoge kwaliteit juicer te kiezen. Als je weet dat de meeste slow juicers op de markt van hoge kwaliteit zijn, hoe ga je dan de beste slowjuicer kopen?

 

Single gear slow juicers

Single Gear slowjuicer kopenEen recente innovatie in de branche zijn de apparaten die werken met een enkele boor-achtige vijzel die de producten tegen de wand fijn drukt. Dit zorgt ervoor dat het sap vrij uit de pulp kan lopen om te worden opgevangen in een aparte container. Deze werken op minder dan 100 RPM, wat het ontstaan van warmte tegengaat en voedingsstoffen behoudt. Qua onderhoud zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

 

Twin gear slow juicers

Twin Gear slowjuicer kopenZoals je wellicht al had geraden, maken deze apparaten gebruik van twee vijzels om een soortgelijke taak te volbrengen. Zichtbaar op de foto links, worden producten ingevoerd naar de (witte) worm vijzels om aan het eind te worden uitgeperst. Met dit type slowjuicer kan je alle soorten groenten en fruit verwerken, inclusief de lastige bladgroenten zoals spinazie. Deze draaien meestal op 200 RPM en zijn net zo goed in het behouden van voedingswaarde als de single gear juicers. Twin gear juicers zijn echter efficiënter in het persen van sap uit de producten. Om dezelfde hoeveelheid sap te produceren, zal je merken dat je minder fruit en groenten nodig hebt in vergelijking met een sapcentrifuge, en een beetje minder dan een single gear slow juicer. Het nadeel? Je krijgt waar je voor betaalt, en je zult meer moeten uitgeven voor een twin gear juicer. In ruil daarvoor kun je smoothies maken die beter zijn dan Chiquita of Starbucks. Het onderhoud zal een paar minuten langer duren dan bij een single gear, omdat er twee vijzels zijn in plaats van één.

 

De voordelen van vers sap

Als je al aan het kijken bent om een slowjuicer te kopen dan weet je waarschijnlijk al dat ze een breed scala aan voordelen voor je gezondheid opleveren. Als je dit nog niet weet, lees dan verder!

slowjuicer kopen gezond

Voor wie moeite heeft de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen, kan vers sap een simpele en smakelijke oplossing zijn. Groenten juices laten je veel groenten combineren zoals boerenkool, wortelen en zelfs gember, en laten het eindproduct (sap) beter smaken dan de groenten op zichzelf! Kortom, als jij of je kinderen bang zijn voor groenten is dit de gemakkelijkste manier om de dagelijkse portie binnen te krijgen. Persoonlijk vind ik groenten en fruit ook heerlijk op zichzelf, maar met sap kan ik ze op unieke manieren combineren om interessant smakende juices te maken. Dat gezegd hebbende, moet je ook niet 100% vertrouwen op enkel sap om de juiste hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen (hoewel het beter is dan niets). Er blijven kostbare voedingsstoffen zitten in de schil en pulp die achterblijft als je sap maakt. Het eten van volledige vruchten en groenten laten je spijsvertering profiteren van alle voedingsstoffen uit deze producten.

 

Juicen is een levenswijze

Op de lange termijn is het maken van sap een manier van leven, en wat een spannende reis is het! Een slowjuicer kopen gaat niet alleen over welk type en wat hij allemaal kan. Die vragen zijn eenvoudig en worden beantwoordt in de voorgaande paragrafen.

juicing met een slowjuicer is een levenswijze

Het drinken van sap gaat heeft ook te maken met een commitment op de lange termijn, en daarom moet je je eigen behoeften begrijpen. Wat wil je precies dat jouw juicer doet? Hoeveel wil je precies betalen? Ga je eens per week sap maken? Drie keer per week? Elke dag? Er zijn een paar dingen die je moet weten voor je hier in springt en een juicer kopen gaat.

Als je de zoektocht hebt teruggebracht naar slow juicers, moet je nog steeds zelf beantwoorden welke van deze apparaten voldoet aan de meeste van jouw wensen. Deze subjectieve belangen zullen je keuze vrij gemakkelijk verfijnen naar bepaalde modellen. Vaak laten mensen reviews na op website. Helaas doet iedereen aannames en hebben ze een andere mening. Wees subjectief en leer welke van de apparaten het beste bij jouw wensen past. Alleen dan kun je een goede keuze maken voor een gerenommeerde, betrouwbare en duurzaam effectieve juicer.

juicer sapmachine of slowjuicerHet maken van sap is een stimulerend proces. Er wordt gesteld dat juicen uitstekend is om te detoxen, dieëten of organisch te eten ‘s morgens . Een slowjuicer helpt door de meeste voedingstoffen uit de producten te halen om zo het sap te voorzien met geweldige smaken, vitaminen en voedingsstoffen.

De naam slowjuicer symboliseert het proces. De juicers maken gebruik van vijzels die vermalen, pureren, en de groenten en fruit als het waren opeten om elk laatste beetje sap eruit te persen en te scheiden van de pulp. Deze juicers zijn langzamer in vergelijking met sapcentrifuges, maar twee keer zo betrouwbaar en efficiënt, met de capaciteit om te kauwen op groen, zachte groenten en fruit zonder moeite.

Slowjuicers maken gebruik van een enkele vijzel en kauwen door de vezels waardoor de cellen geleidelijk uit elkaar vallen door spiraalvormige rotatie tegen een vijzel. Ze leveren een grotere hoeveelheid sap op vanwege hun langzame en constante werking. Ze kunnen meer dan een gewone juicer, zoals het maken van dressing, pasta, fruit sorbets, ijs, notenpasta en babyvoedsel. Een goede slowjuicer kan ook tarwegras verwerken.

 

Gezonde manieren om sap te maken

Hoe krijg je het meeste plezier van je sapcentrifugeVeel diëtisten adviseren geen dieet op basis van alleen sap, omdat het geen vezels en proteïne bevat. Met sap alleen zullen we honger blijven hebben en is ons lichaam onvoldaan,. Het levert trouwens een groter risico op voor het verliezen van spiermassa en botsterkte.

Toch is sap een gezonde manier om gewicht te verliezen als je het integreert in een uitgebalanceerde voeding/dieet strategie, omdat het fysieke lichaam meer nodig heeft dan de voedingsstoffen uit groenten en fruit alleen.

Zorg ervoor dat je de calorieën uit het sap meeneemt in je dieetplan – al je favoriete fruit en groenten bevatten ook calorieën! Gemiddeld bevat 30 milliliter sap zo’n 15 calorieën. Daarnaast bevat het overtollige pulp alle gezonde vezels, en het kan gebruikt worden in soep, rijstgerechten, pastasauzen, brood, enz. Je kunt ook heel veel doen met de gedroogde pulp, maar dat bewaren we voor een andere keer!

Ik hoop van harte dat dit korte overzicht je in de goede richting heeft gestuurd als je een slowjuicer kopen gaat. En laat juicen een levenswijze worden.

Succes!