Fruitpers kopen tips + TOP 10

Fruitpersen zijn er in verschillende vormen en maten en gebruiken verschillende methodes om de sap uit de fruit en groenten te halen. Met prijzen die honderden euro’s verschillen, is het het zeker waard om te weten wat je exact nodig hebt om de beste sap te krijgen en welke features je leven echt een stuk makkelijker zullen maken. In deze gids zullen we de voor- en nadelen van de verschillende soorten uitleggen, hoeveel je moet spenderen voor het beste model en op welke features je zou moeten letten. Aan het einde van dit artikel zal je alle informatie hebben die je nodig hebt, zodat je de beste fruitpers kopen kan.

Direct naar:

 

Hoeveel moet ik uitgeven als ik een fruitpers kopen ga?

Je kan een goedkoop model voor zo’n €50 kopen, maar prijzen verschillen enorm en sommige premium persen kosten meer dan €400. De duurdere modellen beweren dat ze meer en betere sap uit de fruit en groenten halen, maar in onze testen hebben we ontdekt dat dit niet altijd het geval is. Het goede nieuws is dat je niet erg diep in je buidel hoeft te tasten voor een redelijke fruitpers. Je kan al een goede fruitpers kopen voor minder dan €60. Als je meer betaald, dan krijg je vaak handige extra’s, zoals een extra grote invoertube, wat inhoudt dat je de fruit en groenten niet eerst in stukjes hoeft te snijden. Een andere extra is bijvoorbeeld een schuim scheider voor egale en schuimvrije sap. Deze features kan je echter vinden bij fruitpersen die tussen de €100 en €175 kosten, dus er is geen reden om veel te veel te betalen.

Beste Fruitpers Kopen

 

Zou ik een sapcentrifuge of slowjuicer moeten kopen?

Hoe veel je bereid bent om te spenderen zal waarschijnlijk bepalen wat voor soort pers je gaat kopen. Sapcentrifuges zijn de populairste (en bijna overal aan te schaffen) persen en ze zijn de meest betaalbare optie. Een slowjuicer is over het algemeen duurder. Hieronder zullen we de voor- en nadelen van elk type uitleggen om je te helpen beslissen welke fruitpers het beste voor je is.

 

Sapcentrifuge

Deze machines werken door de ingrediënten te vermalen met messen (met tanden) aan de onderkant van een snel draaiende zeefmand. De kracht van het draaien scheid het sap van de pulp, waarbij deze laatste in de daarvoor bestemde afvalbak beland en de sap in een bak of kan stroomt.

Sapcentrifuges hebben vaak twee snelheden voor harde of zachte soorten fruit en groenten. De duurdere modellen hebben vaak ook een ‘zacht fruit’ discus om het sap uit fruit zoals bessen te halen, waar deze machines vaak moeite mee hebben.

Een duurder model kopen kan betekenen dat je een motor met meer kwaliteit, meer duurzaam metaal (in plaats van plastic onderdelen) en een langere garantie krijgt,

  • Voordelen: Maakt snel sap en vereist vaak minder snijden van het fruit en de groenten. Ze zijn goedkoper dan slowjuicers, vaak minder groot en iets makkelijker om schoon te maken.
  • Nadelen: Minder geschikt voor het persen van groene bladgroenten, tarwegras en zacht fruit zoals bessen.

LEES OOK: Wil je de beste sapcentrifuge kopen? Bekijk onze TOP 10

 

Slowjuicers

Deze fruitpersen zijn vaak duurder en voornamelijk alleen maar online of in speciaalzaken te vinden. Slowjuicers verbrijzelen fruit en groenten door langzaam roterende tandwielen te gebruiken en drukken het fruit door een geperforeerde zeef. Ze gebruiken één tandwiel die tegen zijn behuizing drukt of twee tandwielen die tegen elkaar in draaien.

Deze machines zijn ook erg divers. Sommige kunnen gebruikt worden als vlees- of koffiemolens of voor het maken van pasta, pindakaas of zelfs ijs. Wanneer je de lange garantie er dan ook nog eens bijtelt, dan kunnen ze de hoge initiële prijs waard zijn.

  • Voordelen: Stiller in gebruik, geschikt voor het persen van groene bladgroenten, tarwegras en zacht fruit. Kunnen gebruikt worden voor andere voedsel voorbereidingstaken.
  • Nadelen: Langzaam, veel onderdelen die schoongemaakt moeten worden en duur.

LEES OOK: Wil je de beste slowjuicer kopen? Bekijk onze TOP 10

Fruitpers Kopen tips

 

Hoe makkelijk kan je een fruitpers schoonmaken?

De meeste persen hebben tenminste vijf verschillende delen die schoongemaakt moeten worden en deze hebben vaak rare vormen, dus het kan een beetje tijdrovend zijn. Onze tip is om je fruitpers direct schoon te maken, want als je de pulp laat opdrogen is het veel lastiger om schoon te maken.

Als je niet alle onderdelen met de hand wilt wassen, dan zou je op zoek moeten gaan naar een pers waar de zeven, tandwielen en opslagbakken van in een vaatwasser gedaan kunnen worden. Je moet mogelijk nog wel een beetje schrobben, maar de rest van het schoonmaken zal een stuk makkelijker zijn.

Sommige persen worden geleverd met een schoonmaakborstel en de handgrepen van sommige borstels kunnen ook gebruikt worden als een spatel, zodat je de pulp op lastig bereikbare plaatsen kan verwijderen. Dus ga op zoek naar deze als je het schoonmaakwerk zo makkelijk mogelijk wilt maken.

 

Is een blender of Nutribullet niet beter?

In plaats van dat je de sap van de pulp scheid, vermaal en drink je met een blender gewoon alles. Dit maakt ze uitstekend voor smoothies, maar niet zo goed voor sappen. Sommige blenders worden geleverd met filters om het pulp uit je drankje te houden, maar als je op zoek bent naar een helder en smakelijk drankje, dan is een fruitpers wat je moet kopen. De Nutribullet is een populaire mini blender, maar als je op zoek bent naar een snelle dagelijkse smoothie, dan zijn er verschillende soorten mini blenders waar je uit kan kiezen.

LEES OOK: Wil je de beste blender kopen? Bekijk onze TOP 10

Goedkoopste Fruitpers Kopen

 

Waar moet je op letten als je de beste fruitpers kopen wil?

Sommige extra features staan mogelijk niet bovenaan je lijst wanneer je een nieuwe fruitpers kopen wilt, maar ze zullen je leven een stuk makkelijker maken op de lange termijn. Hieronder zullen we de belangrijkste dingen opnoemen waar je op zou moeten letten wanneer je een fruitpers kopen gaat.

Kan met schuim scheider: Niet alle persen worden geleverd met een kan om de sap in te bewaren. De handigste hebben een kan waar de schuim in gescheiden wordt van het sap. Dit is een plastic barrière die het mogelijk maakt om sap in een glas te gieten, maar het schuim blijft achter. Sommige hebben ook een deksel, zodat je ze makkelijk in de koelkast kan bewaren. Controleer of je makkelijk een glas onder de tuit kan plaatsen voor extra diversiteit.

Druppel stop: Een handige extra, alhoewel niet alle modellen in onze testen hun werk deden. Het voorkomt dat sap dat nog in de machine zit op de keukenblad druppelt wanneer je klaar bent met persen. Zoek naar een spuitstuk die je omhoog kan klappen, aangezien deze meestal het effectiefst zijn.

XL invoertube: Sommige persen hebben extra grote invoertubes, zodat je appels en ander fruit in hun geheel in de machine kan stoppen. Dit bespaart tijd, aangezien je fruit en groenten van te voren niet in stukjes hoeft te snijden. Lees de instructies echter goed, want bij sommige modellen wordt nog steeds aanbevolen om wat voorbereidend werk te doen, zoals het klokhuis van de appel scheiden. Bij andere persen moet je fruit en groenten schillen en in stukjes snijden voordat je ze in de machine doet.

Zuignappen: De meeste persen die we getest hebben hadden deze. Dit zijn kleine rubberen voetstukken die ervoor zorgen dat je pers stevig blijft staan tijdens het werk.

Drukpers: Deze past in de invoertube en zorgt ervoor dat je klein fruit en groenten in de pers kan drukken zonder je vingers te riskeren. Kijk voor eentje die een comfortabel rond uiteinde heeft die perfect in de palm van je hand past, aangezien je aardig wat druk moet toepassen met hardere groenten.

Hoe Fruitpers Kopen

Deksel met veiligheidsslot: Bijna alle fruitpersen hebben een deksel met veiligheidsslot. Dit betekent dat de pers niet werkt tenzij het deksel veilig vastgeklikt is.

Snelheden: Meer dan de helft van de sapcentrifuges die we getest hebben heeft twee snelheden, zodat je een langzame snelheid kan selecteren voor zachter fruit zoals druiven. Zodoende kan je voorkomen dat ze uit een sapschacht stuiteren of niet goed geperst worden. De hoge snelheden zijn voor hardere soorten fruit en groenten, zoals wortels. Slowjuicers hebben vaak een mogelijkheid om in tegenovergestelde richting te draaien om zodoende blokkades op te lossen.

Zacht fruit discus: Deze extra toevoeging voor sapcentrifuges maakt het mogelijk om zacht fruit, zoals bessen aan je sappen toe te voegen, waardoor dikkere smoothie-achtige drankjes gemaakt worden. Sommige slowjuicers worden geleverd met extra, wijdere sapzeven voor het maken van dikkere drankjes en zelfs fruitcoulis.

Citruspers: De makkelijkste manier om sap van citrusvruchten te maken is ze door de midden snijden en een citruspers accessoire gebruiken. Als je gek bent op sinaasappelsap, dan is het het mogelijk waard om naar een fruitpers met deze accessoire te zoeken, zodat je niet veel tijd hoeft te spenderen aan het schillen en voorbereiden van fruit.

Nu heb je alle informatie die je nodig hebt voor het kopen een goede fruitpers. Veel succes!

Direct naar:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo