Beste smoothiemaker kopen gids + TOP 10

Er zijn verschillende soorten smoothie makende blenders beschikbaar op de markt van vandaag. Je raakt mogelijk de kluts kwijt als je de beste smoothiemaker kopen wil. Elke blender is ontworpen om fruit en groenten te mengen, maar ze zijn niet allemaal even goed. Dus hoe kies je de beste uit die aan je wensen en behoeften voldoet? Als je op zoek bent naar een blender voor smoothies, dan zijn er vijf dingen die je moet onthouden voordat je een gaat kopen.

Smoothiemaker TOP 10

legende: = 50€ of lager  | €€ = 50€ – 150€ | €€€ = 150€ – 300€ | €€€€ = > 300€

RangBlenderPrijsReview / Kopen
1Magimix Le Blender€€€lees review
2KitchenAid Artisan Blender€€€binnenkort
3Blendtec Classic 575€€€€lees review
4Vitamix 8005200R€€€€lees review
5WMF Kult Pro€€€binnenkort
6Philips Avance HR2195€€binnenkort
7NutriBullet 600€€binnenkort
8Omega BL422S€€€€binnenkort
9Bosch MMB64G3M€€binnenkort
10Philips AVENT SCF870€€binnenkort

Bekijk ook:

Hoeveelheid watt

De smoothiemaker met de beste kwaliteit heeft tenminste een motor van 500 watt of meer. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste criteria wanneer je een blender gaat kopen. Een blender met een hoop kracht zal zonder problemen de hardste voedingsmiddelen snel en efficiënt vermalen.

Smoothiemaker kopen? Wat zijn de kosten

Als je extra geld hebt om uit te geven, dan kan een extreem krachtige en kwalitatieve blender een goed keuze zijn. Dit soort blenders hebben aspecten die je smoothies meer gelijkmatig mengen en de kwaliteit betekent ook dat ze zonder twijfel vele jaren mee gaan, zelfs als je ze dagelijks gebruikt. Bekende merken zijn Vitamix, Magimix en Blendtec en je betaalt al snel zo’n €300 of meer voor deze modellen.

smoothiemaker kopen tips

De middenklasse blenders kosten zo’n €50 – €75 en sommige modellen die iets extra bieden gaan al snel voor €100 over de toonbank. Deze blenders zijn goed genoeg voor het maken van standaard smoothies.

Goedkope modellen kosten zo’n €25 of soms zelfs nog minder. Dit lijkt misschien een mooie deal, maar over het algemeen gaan deze blenders niet lang mee als je ze veelvuldig gebruikt en kosten ze je uiteindelijk meer dan een middenklasse model. Daarom kan je beter iets dieper in de buidel tasten of langer sparen om in ieder geval een middenklasse model te kopen.

LEES OOK: Blender kopen gids + TOP 10

Kan

De kan die geleverd wordt met de smoothiemaker is ook een belangrijke factor die je moet overwegen. De inhoud moet bijvoorbeeld genoeg zijn voor de hoeveelheid smoothies die je over het algemeen wilt maken. Er zijn blenders die een kan van een liter hebben, maar ook modellen met een van 1,8 liter of zelfs nog meer.

Nog een factor op dit gebied dat je moet overwegen is een plastic of glazen kan. Een plastic kan breekt over het algemeen niet snel als je hem laat vallen, maar er kunnen wel krassen opkomen en bacteriën, vlekken en geuren blijven mogelijk makkelijk achter aan de binnen- of buitenkant. Een glazen kan breekt makkelijker als je hem laat vallen, maar kan je ook makkelijker schoonmaken. Je kan er trouwens ook voor kiezen om een kan te kopen die vrij van BPA en sterk is en dus tegen een flink stootje kan.

Smoothiemaker kopen

Stijlvol design

Je wilt mogelijk een stijlvolle blender hebben met onderscheidende kleuren die voldoet aan je wensen en geschikt is voor het thema in je keuken en er niet uitspringt als een lelijk eendje. Sommige blenders zijn mogelijk ook erg lang en passen daardoor mogelijk niet op je aanrecht. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt voordat je besluit om een blender te kopen.

Makkelijk om schoon te maken

Een smoothiemaker moet er mooi uit blijven zien na het maken van een smoothie en uiteraard ook vrij blijven van bacteriën. Wanneer je gaat mengen zal je ongetwijfeld een keer knoeien en dit moet je makkelijk schoon kunnen maken. Een blender met knoppen die je in kan drukken is mogelijk lastig om schoon te maken, omdat de vloeistof tussen de knoppen gaat zitten. Het beste is een blender die een draaiknop heeft, aangezien je deze zonder problemen schoon kan maken, wat je een hoop tijd en frustraties bespaart.

We hopen dat je aan de hand van deze tips nu genoeg informatie hebt om een smoothiemaker te kopen die aan je wensen en behoeften voldoet. Veel succes met je zoektocht en laat het hieronder zeker weten wanneer je een geschikte hebt gevonden. Andere lezers kunnen deze dan ook toevoegen aan hun lijstje.

LEES OOK: hoe kies je de beste blender

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo