Hoe kies je de beste blender?

In een eerder artikel hebben we de verschillen tussen juicen en blenden al opgenoemd en nu iedereen begrijpt wat er bedoeld wordt met de termen, is de volgende stap om uit te leggen hoe je de beste juicer en blender gaat kopen. In dit artikel zullen we uitleggen waar je op moet letten wanneer je de beste blender wilt kopen en wat voor soort blenders beschikbaar zijn.

LEES OOK: Blender kopen tips + TOP 10

 

De duurste en beste blender

Blenders zijn een stuk geavanceerder geworden als je ze vergelijkt met de eerste modellen. Het geweldige van alle blenders is dat ze zo makkelijk schoon te maken zijn en dat er vergeleken met juicers niet veel onderdelen of componenten zijn die je moet onderhouden. Over het algemeen bestaat de reeks blenders die beschikbaar zijn uit dure snelle machines en goedkope units die meestal kunnen doen wat je van ze vraagt. Maar de beste modellen zijn de extra kosten zeker waard. Spaar even iets langer en koop een blender wanneer je hem echt nodig hebt. De beste (en vaak ook duurste) blenders gaan vele jaren mee.

Wij gebruiken momenteel de Rolls-Royce van de blenders, namelijk de krachtige Vitamix. Deze grote jongen kan zo goed als alles blenden, waaronder rauwe soep, saus, ijs, pindakaas en een lekkere margarita. Hij zou zelfs een schoen kunnen blenden, al raden we echter niet aan om dat te doen…

De Vitamix is super makkelijk om te gebruiken. Hij heeft één knop en één schakelaar die beide variabele snelheden mogelijk maken. Daarnaast wordt hij ook geleverd met een plastic stamper om ingrediënten los te maken die vastzitten. Het enige minpunt is de prijs. Voor deze machines betaal je al snel tussen de €300 tot €500, wat afhangt van het model. Je weet echter zeker dat deze investering jarenlang mee gaat. Als je wat problemen hebt, dan is het goed om te weten dat je een garantie van zeven jaar hebt op nieuwe modellen en vijf jaar op gereviseerde.

Hoe Beste Blender kopen

Blendtec is nog een kwalitatief blender merk. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van Vitamix en ook hier heb je de mogelijk uit gereviseerde modellen, dus het komt echt aan op persoonlijke voorkeur. De Blendtec is een klein beetje korter en lichter dan de Vitamix (makkelijker om op te bergen) en wordt geleverd met van te voren ingestelde instellingen die het denkwerk in principe voor je doen. Maar omdat hij lichter is kan hij wel een beetje over het aanrecht schuiven tijdens gebruik. Sommige personen vinden dat smoothies met een Blendtec wat meer schuimerig zijn dan de romige versies die gemaakt worden door de Vitamix. Dit is iets wat wij niet opgemerkt hebben, maar mogelijk jij wel. Blendtec gaat beter om met een volle kan dikke vloeistof, maar dadels worden niet goed gemengd en belanden op de bodem.

Nog een supersnelle blender waar je uit kan kiezen en die zeker meer betaalbaar is, is de Oster Versa. Deze hebben we recentelijk uitgeprobeerd en we waren echt onder de indruk van de prestaties. Alhoewel hij iets lichter is en niet zo robuust aanvoelt als de vorige twee, doet hij nog steeds hetgeen waar hij voor bedoeld is goed. Met een prijs van zo’n €250 is het een koopje voor een machine met hoge snelheid.

LEES OOK: Blender kopen tips + TOP 10

 

De nog steeds erg goede blender

Als deze premium blenders buiten jou budget vallen, dan kan je nog steeds erg lekkere smoothies maken met de goedkopere modellen die beschikbaar zijn. Deze machines zijn niet zo krachtig als de duurdere modellen, maar zoals we eerder zeiden doen ze hun werk, vooral als je ze voornamelijk gebruikt voor smoothies. Breville, Cuinsart, Omega, Waring en KitchenAid maken allemaal prima machines met prijzen tussen de €75 en €300.

Beste Blender kopen tips

 

De mini blender

Tot slot zijn er ook nog de persoonlijke blenders, waarvan The Magic Bullet en NutriBullet momenteel de populairste zijn. Persoonlijke blenders zijn klein (meestal gemaakt voor 1 of 2 porties per keer), betaalbaar en makkelijk om te gebruiken. Deze units zijn geweldig voor personen die niet veel ruimte op hun aanrecht hebben of smoothies voor onderweg willen maken. Je kan ze erg makkelijk en snel schoonmaken en worden vaak geleverd met verschillende kannen en messen.

Nog een optie is de Vitamix S30. Deze kleine schattige blender zit vol met kracht. Hij wordt geleverd met twee kleine kannen en een kleine stamper (om het makkelijker voor je te maken en smoothies sneller te mengen). Hij is geweldig om kleine smoothie porties of sauzen en dressings te maken. Je kan hem makkelijker optillen dan de grote jongens, maar verwacht echter niet dat je hem in een koffer mee kan nemen. Hij is misschien klein, maar nog steeds aardig zwaar.

 

Hoe kies je de beste blender uit?

Voordat je een blender gaat kopen moet je je huiswerk doen. Onderzoek de verschillende modellen, lees reviews van andere gebruikers en vergelijk je favoriete modellen met elkaar. Met een beetje inspanning zal je de beste blender vinden die perfect voor je behoeften is.

LEES OOK: Blender kopen tips + TOP 10

Stel de volgende vragen aan jezelf voordat je deze beste blender kopen gaat:

  • Wat is mijn budget?
  • Hoe krachtig moet mijn blender zijn?
  • Hoeveel ruimte heb ik?
  • Voor hoeveel personen ga ik blenden?

Beste Blender kopen

Als je op zoek bent naar extra’s, dan is het goed om te weten dat veel van deze blenders ook geleverd worden met accessoires. Wij zijn meer simpel en zoeken naar een werkpaard met verschillende messen en garantie. Als je vertrouwt op je blender voor verschillende culinaire creaties, dan moet je niet gek staan te kijken dat spul afbreekt of verslijt na verloop van tijd. Voor standaard behoeften zijn goedkope blenders zeker prima, maar zoals we hierboven al vermeld hebben kan je het beste upgraden wanneer het budget het toelaat. Nog een voordeel van de blenders met hoge snelheden, is dat ze producten beter vermalen en meer voedingsstoffen uit de vezels en pulp halen. Ze zijn ook beter in het vermalen van moeilijkere ingrediënten, zoals noten en de eerder genoemde dadels. Als je je noten en dadels echter laat weken, dan zal je ze makkelijker kunnen blenden.

Nu heb je alle info die je nodig hebt om een goede blender keuze te maken. Neem zeker een kijkje naar het kopje recepten als je inspiratie nodig hebt. En nu horen we graag van jou wat volgens jou de beste blender is en waarom.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo