Blendtec vs Vitamix blender review

Op het gebied van blenders die het werk doen waar ze voor gemaakt zijn, zijn er twee woorden waar iedereen altijd aan denkt, namelijk Vitamix vs Blendtec. De reden waarom deze twee merken zo’n hoge merkloyaliteit hebben, ligt aan het feit dat ze beide hun werk uitstekend doen. Het maakt het echter lastig om een vergelijking tussen de twee te vinden die niet partijdig is. We zullen echter onze gevoelens aan de kant zetten en kijken of Vitamix of Blendtec de betere blender is.

De deelnemers

Vitamix TNC vs Blendtec Total Blender (vergelijk prijzen onderaan)

Het gewicht en de afmetingen

De Blendtec is de kleinere en lichtere van de twee. Met een hoogte van zo’n 39 cm is hij klein genoeg om onder je keukenkastjes geplaatst te worden. De ruim 52 cm van de Vitamix maakt het mogelijk iets lastiger, dus zorg ervoor dat je voor aanschaf kijkt hoeveel ruimte je hebt. De kan van de Blendtec is met zo’n 450 gram ook lichter dan de 900 gram van de Vitamix. Als je artritis hebt of om een andere reden verwacht dat het gewicht van de kan van de Vitamix problemen oplevert, dan is de Blendtec mogelijk een betere keuze. De basis van de laatste is ook lichter. De kan van de Vitamix heeft een inhoud van zo’n 2 liter, wat minder is dan de ruim 2,5 liter van de veel wijdere Blendtec kan. De prijzen van beide zijn tot slot vergelijkbaar.

Laten we nu naar ronde 1 gaan van dit vergelijkende artikel.

Blendtec blender

Ronde 1 – Uitstraling

In deze eerste ronde is het lastig om een winnaar uit te kiezen. Ze zien er beide erg gaaf uit, maar zijn compleet verschillend. Het computer en digitale design van de Blendtec geeft deze een moderne look, terwijl het traditionele en minimalistische design van de Vitamix zeker niet zal verjaren. De winnaar van deze ronde hangt af van je eigen voorkeur. Wij geven de eerste ronde echter aan de Blendtec, aangezien het compacte design het mogelijk maakt om hem onder bijna elk keukenkastje te plaatsen. Aangezien hij constant in het zicht is zal je er sneller gebruik van maken.

LEES OOK: Blender kopen tips + TOP 10

Ronde 2 – Duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk voor een blender. Afgezien van de rivaliteit zijn dit de twee krachtigste blenders die je kan kopen voor thuisgebruik. Ze hebben erg krachtige en snel draaiende messen die een hoop druk uitoefenen op de motor, de assemblage van de messen en elk ander onderdeel. Met de prijzen van deze twee apparaten wil je weten of ze na een aantal jaar nog steeds goed functioneren. De twee blenders gaan in deze rond erg gelijk op. Beide modellen hebben een garantie van 7 jaar.

De kan

De zwaardere kan van de Vitamix is meer duurzaam en resistent tegen slijtage. Daarom zal deze het langer uithouden. En als je een nieuwe kan moet kopen, dan zal je blij verrast zijn. Je kan namelijk de messen en de assemblage van de kan scheiden, waardoor je alleen maar een nieuwe kan hoeft te kopen. Op deze manier bespaar je zo’n €30 ten opzichte van de Blendtec.

De lichtere kan en de wijdere vorm van de Blendtec maken hem meer vatbaar voor onopzettelijke schade en slijtage. De mes en de assemblage kan je daarnaast ook niet verwijderen. Dit houdt in dat een nieuwe kan prijzig is, aangezien een nieuw mes en assemblage bij de prijs inbegrepen zit.

Basis unit

We hebben een Blendtec en Vitamix nog niet meer dan 7 jaar gehad, dus we kunnen niet zeggen welke motor het langer uithoudt. Maar iets anders wat overwegen zou moeten worden in deze ronde zijn de gadgets. Het geavanceerde computersysteem van de Blendtec helpt hier niet, aangezien er gewoon simpelweg meer kapot kan gaan. In deze ronde wint de Vitamix dus.

Ronde 3 – Geluid

Met de hoeveelheid kracht die deze twee blenders hebben zal je ongetwijfeld geluid hebben. Dus welke is stiller? Het is wederom de Vitamix die wint! De dikkere kan zorgt ervoor dat de hoeveelheid geluid beperkt blijft en er is ook wat rubber op de basis waar je kan vastklikt. Dit fungeert als een geluidsdemper, waardoor sommige vibraties voorkomen worden en het geluid wederom minder luid is. We moeten echter wel benadrukken dat beide machines erg luid zijn. Het zijn namelijk zeer krachtige commerciële blenders, dus je kan niet aan het geluid ontsnappen.

Blendtec blender kopen

Ronde 4 – Gebruiksgemak

De Vitamix is erg makkelijk om te gebruiken. Doe hem aan en zet vervolgens de snelheid op ‘Hi’ of ‘Variabel’ en pas de snelheid aan met de schakelaar. Doe hem uit wanneer je de consistentie hebt die je wilt hebben. De Blendtec is echter iets anders, aangezien deze computergestuurd is. Een voordeel van dit is dat hij vanzelf uitgaat. Dus je kan de snelheid instellen, op start drukken en hij zal aanblijven tijdens een cyclus (50 seconden is de standaard cyclus, maar je kan dit ook aanpassen) voordat hij zichzelf uitzet. Erg handig als je in de tussentijd andere dingen wilt bereiden. Daarnaast heeft hij ook 6 voorgeprogrammeerde blend cycli, wat afhangt van wat je maakt, zoals smoothies, sap, dipsaus, soep, ijs en ijsklontjes. Druk gewoon op de knop en je kan weglopen. Vervolgens zal de machine verschillende snelheden, pauzes en pulses doorlopen totdat het programma afgerond is.

De winnaar van deze ronde is de Blendtec, vanwege de verscheidenheid aan functies en de intelligentie. Maar uiteindelijk hangt het wederom af van wat je wilt. Als je iets simpels wilt, dan is de Vitamix het beste. Ben je echter gek op het aanpassen van gadget of wil je op een knop drukken en weg kunnen lopen, dan is de Blendtec een betere keuze.

Ronde 5 – Efficiëntie

Stamper – Vitamix

De Vitamix heeft een plastic stamper die je door de bovenkant van de kan drukt tijdens gebruik om producten in de messen te drukken. Dit is erg handig om dingen te verplaatsen die niet goed gemengd worden, wat de efficiënte van de blender vergroot. Je zal nu waarschijnlijk twee dingen denken. Zullen dingen er niet uitvliegen tijdens het mengen en wat gebeurt er wanneer je de messen met dat ding raakt? Verrassend genoeg vliegt er niks uit de blender, dus zodra de machine aan het werk is kan je stampen zonder een zootje te maken. Met betrekking tot de laatste vraag is de stamper specifiek ontworpen om te stoppen voordat deze de messen raakt. Dus je kan zo wild stampen als je wilt.

De Blendtec heeft deze stamper niet, wat een groot nadeel is ten opzichte van de Vitamix in deze ronde. Het betekent dat je gewoon moet wachten totdat alles op een natuurlijke manier in de messen terechtkomt of je moet schudden met de blender. Het houdt waarschijnlijk ook in dat je wat water toe moet voegen voordat je begint met blenden.

Verzwaarde basis – Vitamix

De basis van de Vitamix is met een reden zwaarder gemaakt en zal dus niet bewegen, zelfs tijdens de zwaarste meng taken (zoals dikke room bijvoorbeeld). De Blendtec is niet verzwaard en kan (en zal) bewegen wanneer zware dingen gemengd worden.

Scherpere messen – Vitamix

Beide blenders mengen uitmuntend goed, maar er is echter een ding wat we graag op willen merken. De messen van de Vitamix zijn scherper dan die van Blendtec, waardoor de eerste iets meer efficiënt is.

Grotere capaciteit – Blendtec

De wijdere kan betekent dat producten dichter bij de messen zitten wat de efficiëntie kan vergroten. De grotere capaciteit is ook erg handig als je meerdere porties voor je hele familie wilt maken.

Meer kracht… op papier – Blendtec

De Blendtec heeft een snellere piek paardenkracht (3 vs 2 van de Vitamix). Dit is volgens ons een academisch verschil en alhoewel het indrukwekkend klinkt zal het tijdens echt gebruik niet een groot verschil zijn. Daarnaast is er ook een kans dat deze extra pk een negatieve impact op de duurzaamheid van de motor heeft.

Deze laatste ronde gaat naar de Vitamix met een neuslengte.

Goedkoopste Blendtec blender

Blendtec vs Vitamix – De winnaar

Het zijn beide fantastische machines en er is niet echt een duidelijke winnaar in deze strijd. Ze maken beide de meest egale smoothies die je thuis kan drinken. Maar elk model heeft echter zo zijn sterke punten.

  • Vitamix: old-school design, houd het mogelijk langer uit, goedkoper om te onderhouden en de scherpere messen maken hem meer efficiënt.
  • Blendtec: hedendaags design, compacter, grotere capaciteit en een slimme blender.

Als je naar de bovenste punten kijkt, dan kan je waarschijnlijk voor jezelf wel kunnen bepalen welke het beste bij je past. Wat is jou favoriet?

Vergelijk prijzen nu bij:

Vitamix

Blendtec:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo