Hoe reinig je jouw hand blender

Een van de redenen waarom mensen vaak voor een hand blender kiezen in plaats van blenders met grote kan, is het feit dat ze klein en veel makkelijker schoon te maken zijn. In tegenstelling tot een onhandige blender met kan, hoef je bij een hand blender maar 2 onderdelen schoon te maken. Daarom is het schoonmaken erg simpel en zal het totaal niet in de weg staan met je koken.

Dit gereedschap vereist weinig onderhoud en alleen maar de volgende snelle stappen om schoon te maken voor de volgende keer. Het maakt niet uit of je aan het kloppen, snijden of totaal iets anders doet met de blender.

Hand blender schoonmaken – Verwijder het voetstuk (met de messen)

Alle persoonlijke blenders hebben een soort van accessoire die verwijderd kan worden voor het schoonmaken. Koppel dit onderdeel simpelweg los en maak het vervolgens schoon met water en zeep. Het is over het algemeen niet een goed idee om de vaatwasser te gebruiken voor de accessoire, omdat hij mogelijk beschadigd kan raken.

Als er iets vastzit in de blender of er zitten lastige vlekken op, dan hoef je hem vaak alleen maar een paar minuten onder te dompelen in heet water en dit zou meestal alles wat achterblijft makkelijk los moeten maken.

Hand blender schoonmaken – Gebruik wat kracht

Als je de accessoire al tien minuten of meer ondergedompeld hebt en er zijn nog steeds droge of achtergebleven voedingsresten vastgeplakt aan de blender, dan moet je mogelijk wat meer kracht gebruiken.

Bestrijd het vuil door een kom met heet water en wat afwasmiddel te vullen en doe de blender in het water. Doe hem aan en meng het water met de zeep totdat het voedsel vanzelf loslaat. Als je dit doet dan kan je soms na een paar minuten al de lastige voedresten wegvegen.

Nu moet je de handgreep schoonmaken die je gebruikt om de staafmixer vast te houden. Deze zit vol met elektrische onderdelen dus je zou hem NOOIT onder water moeten dompelen. Om deze reden moet je de blender ook nooit in een goot vol met water of vaatwasser doen. Een doek of nat keukenrol zou genoeg moeten zijn om voedingsresten eraf te krijgen.

Wanneer je met dit alles klaar bent hoeft je alleen maar de accessoire te laten drogen op een afwasrekje of droogdoek, om ervoor te zorgen dat deze volledig droog is voordat je hem opbergt.

Je moet ervoor zorgen dat er geen voedingsresten of water op de blender achterblijft, want dit kan voor schimmels zorgen. Berg hem ook op een plek op waar niet te veel stof is. Tot slot moet je er ook voor zorgen dat je je hand blender op een plek plaatst die veilig is, omdat je niet wilt dat jij omvalt of ergens uitvalt. Dit kan namelijk je hand blender beschadigen en ervoor zorgen dat hij niet meer werkt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo