De Top 5 voordelen van Groene Sappen

Wat zijn de top 5 van voordelen van groene sappen?

Toen ik hier een beslissing over moest nemen was dat niet makkelijk. Hoe kies je de beste tussen zo vele geweldige voordelen die uiteenlopen van goed voor de huid tot meer energie tot gezondheid en ga zo maar door? Het werd tijd om meedogenloos te zijn.

Dus zal ik nu in willekeurige volgorde van belangrijkheid de top 5 noemen van voordelen van juicen die ik in mijn leven ondervonden heb en ik hoop dat ik je daardoor zal inspireren om wat meer groene sappen in dat van jou te gaan drinken.

 

Voordelen van groene sappen

1. Meer voedingsstoffen, meer afwisseling, minder tijd

Als meer dan 95% van de vitaminen, mineralen en enzymen die we nodig hebben in rauw fruit en groenten gevonden wordt, is het dan niet meer dan logisch om meer fruit en groenten te eten?

een gezond groen sapjeHet probleem is dat om al die gezonde vitaminen en mineralen binnen te krijgen we massa’s fruit en groenten moeten eten, waarschijnlijk meer dan de meesten van ons aankunnen.

En met de vervuilde grond en pesticiden en de nadelen van de moderne landbouw is ons voedsel gewoon niet meer zo voedzaam als vroeger.
We moeten er meer van eten om ons deel van mineralen en vitamines binnen te krijgen maar we hebben steeds minder tijd om dat te doen.

Juicen helpt ons om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen zonder dat we een zootje vitaminesupplementen hoeven te slikken, eenvoudigweg omdat we geen tijd hebben om optimaal voedsel te maken of te verkrijgen.

Met groene sappen wordt je veel gezonder, krijg je een betere spijsvertering, meer tijd en energie, en zie je er slanker uit.

Als je juict komen geconcentreerde vitamines, mineralen en enzymen snel je bloedbaan binnen en worden snel door het lichaam opgenomen – waardoor meteen energie wordt geleverd en je spijsverteringssysteem een dagje broodnodige rust krijgt.
Als je juict haal je gemakkelijk elke dag je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten…gewoon met een glas sap of twee, gemaakt met een minimale inspanning en zonder veel schoonmaken.

 

2. Verbeterde spijsvertering

Groene sappen zijn licht verteerbaar. Omdat ze al vloeibaar zijn hoeft je lichaam minder hard te werken om het eten te verteren en de voedingsstoffen op te nemen. Als je juict komen alle essentiële voedingsstoffen uit je fruit en groenten beschikbaar voor je lichaam om te absorberen en te gebruiken.gezonde groene sappen

Voor degenen van ons die ooit na een zware maaltijd last hadden van indigestie of zelfs na het eten van een gezonde portie groenten zoals bloemkool, kool, broccoli, of andere groene groenten zoals boerenkool, spinazie, snijbiet of peterselie zullen toegeven dat het ene voedsel makkelijk verteerd wordt dan het andere.
Dat komt omdat groenten een hoge hoeveelheid oplosbare als niet-oplosbare vezels bevat.
En grote hoeveelheden onoplosbare vezels kunnen slecht zijn voor je darmen.
Juicen helpt dit te voorkomen omdat je de vezel en de cellulose verwijdert waardoor het voor je lichaam makkelijker wordt om te verteren.

 

3. Energie

Energie is zeker één van de 5 voordelen van groen sap. Om alles te doen in het leven vergt een hoop energie en het lijkt of je er nooit genoeg van hebt. lekkere groene sap
Fruit is een goede bron van energie maar omdat het ook veel suiker bevat (dat snel metaboliseert) wordt de energie voor korte tijd afgegeven.
Groene groenten helpen het suikergehalte te stabiliseren wat weer zorgt dat je energie langer op peil blijft.  Ze helpen je lichaam ook te mineraliseren en zorgen voor optimale pH niveaus wat je energie ook weer een boost geeft.

Zoals ik hierboven al uitgelegd heb, zorgt juicen ervoor dat fruit en groenten makkelijker verteerd worden, wat inhoudt dat de energie die hierdoor behouden blijft door het lichaam gebruikt kan worden voor andere activiteiten.

Door groene sappen heb ik meer energie, wat betekent dat ik minder hoef te slapen en er meer uit mijn handen komt!

 

4. Gezondheid

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de helende eigenschappen van juicen. Juicen helpt niet alleen bij gewichtsverlies, het verhogen van energieniveaus, versterken van botten, het resulteert ook in een stralende teint en het kan ook leiden tot een verminderde kans op hartkwalen, kanker en hersenbloedingen.heerlijke groene sap

Fris, groen sap vermindert ook ontstekingen in je lichaam en volgens Christine Lydon, MD, van de Universiteit van Yale Medical School: “ontstekingsprocessen liggen aan de basis van vrijwel elk chronisch ziekteproces die bij de huidige mens voorkomt – van zwaarlijvigheid en diabetes tot hartkwalen en kanker.”

Groene sappen bevaten chlorophyl (ook wel zonneschijn genoemd) dat de productie van rode cellen bevordert en het vermogen van je cellen om zuurstof te vervoeren laat toenemen.
Als je in een land woont waar de zon niet vaak schijnt zou je wat van deze bewaarde zonneschijn kunnen verkrijgen als je meer groene groenten in je dieet opneemt. Als we Anne Wigmore, pionier van tarwegrassap en rauw, ‘levend’ voedsel moeten geloven: “innemen van chlorophyl is hetzelfde als het krijgen van een bloedtransfusie”.

Met groene sappen krijg je mooier haar, huid en nagels, en verbetert je mentale focus.

Groene sappen hebben een hoog magnesiumgehalte en dit helpt je lichaam om calcium beter op te nemen. Groene planten bevatten Vitamine C en A, die ook belangrijk zijn voor de calciumopname. Groene planten zijn van nature alkaliserend, wat je lichaam helpt de pH balans te reguleren om de schade veroorzaakt door vrije radicalen te bestrijden.

Een dieet hoog in alkaline ondersteunt cellulaire regeneratie, verbetert de mentale scherpheid en gaat ziektes tegen – ze maken je gezonder dan je ooit geweest bent.

groene sap fantastisch

 

5. Schoonheid

Ja, dit staat voor de meesten op nummer één, want wie wil er nu niet op zijn best uitzien? Eigenlijk leiden alle voordelen die we tot nu toe genoemd hebben tot schoonheid omdat als je lichaam goed gevoed en gehydrateerd is vol met vitamines, mineralen en enzymen, werkt het op zijn best. En zullen de de voordelen snel te zien zijn.

Groene groentesappen kunnen de verandering zijn die veroudering tegengaat en je meer zin in het leven geeft – omdat je een grotere verscheidenheid aan groenten in grotere hoeveelheden eet, wat op zijn beurt zorgt dat je lichaam beter gehydrateerd is, meer voedingsstoffen binnenkrijgt en dat je je geweldig voelt.

Een recent onderzoek door de St Andrews Universiteit onthulde de gunstige effecten van fruit en groenten in onze dagelijks dieet; vrijwilligers die hun inname van verse producten verhoogden ervaarden dat hun huid verbeterde en dat ze een ‘stralende’ teint kregen.

En niet alleen hoe onze huid eruit ziet wordt beter door juicen, de hoge hoeveelheid vitamines, anti-oxidanten en mineralen in groene sappen helpen met van alles, van haarverlies en acne tot gewichtsverlies en het  verouderen.

Het is de toegenomen hydratatie en power-packed doses voedingsstoffen die de oorzaak zijn van je stralende teint. Groene sappen kunnen je ook helpen om mogelijke allergieën die je hebt te ontdekken, door het uitsluiten van geraffineerde en bewerkte producten in je dieet en er groene sappen voor in de plaats te nemen kun je precies uitvogelen wat je lichaam eventueel niet verdraagt – zoals zuivel of gluten.

Met groene sappen word je veel gezonder, krijg je een betere spijsvertering, meer tijd en meer energie, en je ziet er slanker uit, met mooier haar, huid en nagels, en je mentale focus verbetert.

Dat is toch wel een glas of twee waard, nietwaar? Verkrijg zelf de vijf voordelen door te beginnen met juicen. Kijk eens op ons overzicht van de beste slowjuicers. Maak hiermee een vliegende start.

Laat het sappen je smaken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo