9 voordelen van tomatensap

Tomaten zijn de grote bessen van de tomatenplant of de Solanum lycopersicum. Alhoewel we ze behandelen als een groente, hebben ze zaadjes, wat ze een fruitsoort maken. Tot op heden is het nog steeds een mysterie waarom tomaten nooit populair zijn geworden als hand fruit. Hetgeen wat tomaten hun rode kleur geeft is lycopeen en dit is ook het onderdeel dat ons de meest unieke gezondheidsvoordelen geeft. Hieronder zullen we de 9 voordelen van tomatensap bespreken en ook een aantal unieke toepassingsmogelijkheden opnoemen.

 

Voordelen van lycopeen

Lycopeen is een helder rood pigment, een carotenoïde en fytochemisch, wat fungeert als een krachtige antioxidant. De gezondheidsvoordelen van lycopeen zijn:

 

Sterke botten

Sommige vrije radicalen verstoren de natuurlijke botvorming / botafbraak balans, wat tot osteoporose leidt. Lycopeen fungeert als een antioxidant die deze schadelijke vrije radicalen verwijdert.

 

Het beschermt je huid tegen schade van de zon

De antioxidant actie van lycopeen verwijdert vrije radicalen die ontstaan door de UV-stralen van de zon. Het helpt om UV huidbeschadiging tegen te gaan en onderzoeken hebben laten zien dat personen die regelmatig lycopeen consumeren, een lagere kans op huidkanker hebben.

 

Bescherming tegen andere chronische ziektes

Wederom dankzij de antioxidant actie.

Natuurlijke Tomatensap

 

Voordelen van tomatensap

Met extra vitaminen, mineralen en micronutriënten zijn er nog veel meer voordelen van tomatensap.

 

Het beschermt je tegen kanker

Onderzoeken hebben laten zien dat tomaten helpen om prostaat-, long- en maagkanker te voorkomen, terwijl er ook gesuggereerd wordt dat het helpt om kanker van de pancreas, colon, rectum, slokdarm, mondholte, borst en hals te voorkomen. De kans is groot dat dit door de lycopeen komt, maar de wetenschap heeft dat (nog) niet 100% bewezen. Maar uiteindelijk maakt het niet uit waar het doorkomt, het belangrijkste is dat tomaten zullen helpen om het risico op kanker te verminderen.

 

Het verlaagt je cholesterolwaarden

Een van de beste voordelen van tomatensap is de mogelijkheid om de LDL cholesterolwaarden (de slechte cholesterol) te verlagen. Hoge cholesterol heeft veel slechte effecten op het lichaam, waaronder erectiestoornissen, hartaanvallen en beroertes.

 

Het beschermt je hart

Naast het verlagen van cholesterol is het verlagen van oxidatie van LDL cholesterol een ander voordeel. Een hoge hoeveelheid LDL oxidatie wordt geassocieerd met een vergroot risico op hart- en vaatziekten en atherosclerose. De vitamine B6 in tomaten helpen om homocysteïnewaarden onder controle te houden, waarbij hoge waarden kunnen leiden tot hartziektes. De hoge waarden van niacine, kalium en foliumzuur helpen ook om een gezond hart te hebben.

 

Het is een krachtig hersteldrankje

Onderzoeken hebben laten zien dat personen die tomatensap dronken na een zware training een snellere hersteltijd van de spieren en de glucosewaarden hadden ten opzichte van personen die energiedrankjes dronken. Dit betekent dat tomatensap een meer efficiënt hersteldrankje is om met je mee te nemen naar de sportschool, terwijl de lycopeen je tegelijkertijd beschermt tegen de oxidatieve vrije radicalen schade door training.

 

Het helpt je om gewicht te verliezen

Tomatensap heeft de juiste balans van water, voeding en vezels om je te hydrateren en voeden. Deze balans verlaagt je hongergevoel, waardoor je minder reden hebt om van je dieet af te wijken.

 

Ontgiftingsbooster

Naast dat het een krachtige antioxidant is en goed is voor het verwijderen van giftige stoffen, bevat het ook natuurlijke chloor en zwavel, welke zowel de nieren als de lever nodig hebben om hun ontgiftingstaken uit te voeren. Ze doen dit door ze te helpen functioneren en ze in uitstekende conditie houden door ze te beschermen tegen infecties.

Tomatensap maken

 

Zelfgemaakt of in de winkel gekocht?

Je zal veel meer voeding ontvangen en kunnen profiteren van meer voordelen als je je eigen tomatensap maakt. Wanneer je deze sap in de winkel koopt, dan zijn er enzymen en voedingsstoffen verloren gegaan tijdens het pasteurisatie proces. Daarnaast zullen er ook allemaal dingen aan toegevoegd zijn om de verloren tomatensmaak te herstellen. We hebben het hier over suiker, zout, toevoegingsmiddelen en ook kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Aangezien tomaten een hoge hoeveelheid water bevatten, kan je makkelijk het sap eruit halen met een juicer. Als je nog niet een hebt, neem dan zeker een kijkje naar de verscheidene artikelen op onze website om er een te vinden die aan je budget, behoeften en levensstijl voldoet.

» Wil je de beste slowjuicer kopen? Bekijk onze TOP 10 »

Wat kan ik er nog meer mee doen?

Door tomatensap rechtstreeks op je huid en haar aan te brengen, zal je meer voordelen van tomatensap ontvangen, aangezien de vitaminen en voedingsstoffen geabsorbeerd worden waar ze nodig zijn. Alhoewel het mogelijk vreemd klinkt, is het veel beter om het zo te doen, dan een fortuin te spenderen aan crèmes en smeersels die dezelfde inhoud als tomaten hebben.

 

Tomatensap voor haar

Een van de meest interessante voordelen van tomatensap, is het gebruik als een conditioner, waardoor de glans van je levenloze haar weer terugkomt door de zuur pH van je haar te vergroten. Gebruik het op dezelfde manier als een normale conditioner. Masseer een kleine hoeveelheid sap in je haar na je haar gewassen te hebben met een conditioner. Laat het een paar minuten zitten en was het er vervolgens uit.

 

Tomatensap voor je huid

De vitamine A en C in tomaten kan een doffe uitstraling verhelderen, waardoor je huid glanst. Je hoeft simpelweg tomatensap en rauwe honing te mengen om een dikke pasta te creëren en het vervolgens op je gezicht aan te brengen. Laat het 15 minuten zitten en spoel het er vervolgens af.

Hoe gebruik je tomatensap nog meer? Laat het ons hieronder weten!

3 Opmerkingen
 1. wij hebben een zoon die zeer binnenkort jarig is en die kort geleden gestopt is met regelmatig alcoholgebruik
  Wij overwegen om voor hem een surprise te maken gebaseerd op tomatensap.
  Kunnen wij dat boekje van deze site misschien krijgen of andere dingen waarbij we een gedicht kunnen maken ?
  Bij voorbaat dank en vriendelijke groet

 2. Graag hoor ik van U

 3. Geachte ls,
  Ik wil een tomatenparty geven heeft U nog wat tips?

  Warme groet
  Martha

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo