Gewicht verliezen met juicen

Als je gewicht wilt verliezen, dan kan juicing een krachtige bondgenoot zijn op verschillende manieren. In het artikel van vandaag zal je een sap recepten vinden voor gewichtsverlies en die gericht is op hunkeringen die je van je goede pad af proberen te krijgen. Voordat we echter beginnen met deze recepten voor gewichtsverlies, willen we eerst duidelijk proberen te maken waarom je die hunkeringen hebt en wat ze betekenen.

 

Waarom hunker je naar voedingsmiddelen?

Er is geen biochemische reden om naar een lekkere pot met ijs te hunkeren. Je lichaam heeft het niet nodig en het is niet de voeding waar je lichaam naar zoekt. Soms heeft je lichaam helemaal juist niks nodig en komt het gewoon door je gemoedstoestand of een trigger van buitenaf. In deze gevallen zijn er een aantal stappen die je zou moeten volgen, namelijk:

  • Afleiding: Ga een stukje lopen of doe iets anders.
  • Eet minder vaak: koude kalkoen kan moeilijk zijn en kan leiden tot eetbuien, dus kies voor iets waar je minder vaak naar hunkert en eet het in kleine hoeveelheden.
  • Vervanging: Vervang slecht voedsel voor een gezonder alternatief. Een zoete sap maken is een geweldige vervanging.

Zo kan je bijvoorbeeld met een blender direct een 100% gezonde fruitsorbet of pindakaas maken. Doe er gewoon wat bevroren fruit of noten in en klaar is kees. In sommige andere gevallen vraagt je lichaam mogelijk om iets anders. Dat is waar het recept dat we hieronder beschreven hebben van pas komt, aangezien deze specifiek bedoelt is voor hunkeringen naar suiker.

 

Zo stop je hunkeringen naar suiker

Als je hunkeringen naar suiker hebt, dan kan dat mogelijk komen door een gebrek aan chroom. De pancreas heeft chroom nodig om de insuline productie te stimuleren, wat op zijn beurt helpt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Onderzoeken hebben laten zien dat een dagelijkse inname van 600 mcg – 1000mcg chroom je hunkeringen naar koolhydraten significant vermindert. Je kan dit bestanddeel vinden in appels, spinazie, groene paprika’s en wortels.

Recept voor Gewichtsverlies

 

Simpele suiker hunkering recept voor gewichtsverlies

  • 3 wortels
  • 1 groene paprika
  • 3 grote handenvol spinazie

Als je nog niet een juicer hebt, dan zullen onze koopgidsen je helpen om een te vinden die precies aan je behoeften voldoet. Als je daarnaast ook veel sappen wilt maken met groene bladgroenten, kies dan een juicer uit die hier specifiek voor gemaakt is, aangezien je zodoende twee keer zoveel sap zal krijgen.

Opmerking: Appels en wortels hebben van nature een hoge suikerinhoud, dus gebruik ze met mate. Een voordeel van dit sap recept voor gewichtsverlies, is het feit dat het wat suiker bevat en je op deze manier ook een verzadigd gevoel geeft. Tenzij je een dieet volgt met 0% koolhydraten en suikers, kan een beetje suiker op de lange termijn het waard zijn. Daarnaast worden natuurlijke suikers ook anders behandelt door je lichaam dan geraffineerde suikers. Ze worden namelijk makkelijk omgezet in brandstof en je lichaam raakt in de war door geraffineerde suikers en slaat ze daarom op als vet.

Alhoewel dit sap recept voor gewichtsverlies op zichzelf staand niet ervoor zal zorgen dat de kilo’s eraf vliegen, is het zeker een handige manier om de drang om van je dieet af te wijken onder controle te houden en een goede strategie is om je gewichtsverlies te ondersteunen. Je moet dit recept dus meer zien als een garantie dat je je andere activiteiten vol kan houden en zodoende dus die extra kilo’s langzaamaan kwijtraakt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo