Hoe ananassap maken met een slowjuicer

(met een bonus recept aan het eind)

Ik denk niet dat ik ooit versgeperst ananassap heb geproefd voor ik begon met het maken van verse sappen. Normaal gesproken dronk ik ananassap uit een blikje. Het grappige was dat ik echt dacht dat dit gezond was! Na wat onderzoek kwam ik er echter achter dat het helemaal niet gezond is, en zelfs op lange termijn kanker kan veroorzaken vanwege blootstelling aan BPA. Niet goed dus.

ananassap maken slowjuicer

Toen ik begon met het maken van sappen, vond ik het een mooie kans om een ananas te persen om erachter te komen hoe vers ananassap smaakt… daar gaan we. Ananassap maken in 123

 

Stap 1: Snijd de kroon eraf

ananassap maken slowjuicer 2

En vergeet niet de onderkant er af te snijden, op deze manier…

 

Stap 2: Verwijder de schil

ananassap maken slowjuicer 3

Hoewel je de schil van een ananas ook uit kunt persen, zeker als het fruit biologisch is geteeld, vind ik het prettiger om de schil te verwijderen. Ananassen groeien dicht bij de bodem en ik wil geen aarde in mijn sap.

 

Stap 3: Snijd in stukken van boven naar beneden, zoals hier….

ananassap maken slowjuicer 4

Alsjeblieft, deze drie stappen geven je de mogelijkheid om een ananas uit te persen met elke soort slowjuicer. Bedenk wel dat als je een juicer gebruikt met een horizontale vijzel, je het fruit in kleinere stukken moet snijden om in de invoeropening te passen. Gooi de kern van de vrucht niet weg, deze heb je nodig om het zachte vruchtvlees uit de uitwerpopening te duwen zodat het meer oplevert.

 

Bonus recept – rood ananassap

Hier is een recept met ananassap dat ik deze morgen heb bedacht:

  • 1 kleine ananas (geschild)
  • 1 kleine biet (geschild)
  • Klein stuk van een broccoli steel (ongeveer 2,5 tot 5 cm lang)
  • 1 lange wortel (geschild)
  • 1 Fuji appel
  • Een halve limoen (je kunt de limoen persen met de schil er nog om)

Dit recept levert je ongeveer 750 ml gezond, zoet rood ananassap op (perfect als je een zoetekauw bent), en is een perfecte vervanging van elke soort ingeblikt sap, want het bevat geen kunstmatige zoetstoffen. Een geweldig drankje voor het ontbijt, kan ik daaraan toevoegen.

De combinatie van ananas, appel, wortel en biet is misschien te zoet voor sommige mensen (en ik kan dit zeker niet aanbevelen als je diabetes hebt), maar het is een geweldige manier om je trek in zoetigheid op een natuurlijke manier te onderdrukken. De limoen voegt een vleugje zuurheid toe die vaak te vinden is in voorverpakte ananassappen, en verwijdert de aardse smaak van de biet volledig.

ananassap maken slowjuicer finaal

Bon appétit

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo