Je lever reinigen met deze sapkuur

Tijdens onze studie tijd was dronken worden soms wel eens een onderdeel van het dagelijkse leven. Als je een lichtgewicht was, dan kon je een stevige drinksessie niet lang volhouden. We hadden echter een vriend die dit wel deed en hij klaagde vaak over leverproblemen. Om eerlijk te zijn hadden we geen idee of het ook echt zijn lever was of gewoon indigestie of iets anders. Het geeft echter wel duidelijk aan wat de consequentie is als je een belangrijk orgaan te vaak belast. Ja je lever is sterk en kan zichzelf genezen, maar hij is zeker niet immuun voor schade en ziektes. Zodra het over is met dit orgaan, dan is het ook over voor jou. In dit artikel zullen we beschrijven hoe je je lever kan helpen tijdens het reinigingsproces.

Opmerking: Wij zijn geen medische professional, dit is geen medisch advies en zou ook zeker niet gezien moeten worden als een excuus om meer te drinken of je misbruik van alcohol goed te keuren. Wil je je lever beschermen? Stop dan met drinken.

 

Voeding

Citroen

Citroensap heeft een atomisch structuur die erg veel lijkt op dat van je eigen spijsverteringsenzymen, wat inhoudt dat het verlichting kan bieden door je lever te helpen bij de ontgiftingsinspanningen. Volgens A.F. Beddoe (auteur van Biological Ionization in Human Nutrition) wordt dit bereikt door de lever efficiënt te helpen bij het maken van meer enzymen. Daarnaast is het ook een antioxidant die de effecten van vrije radicalen neutraliseert die tijdens de spijsvertering vrijgelaten worden.

Rode bieten

Rode bieten zijn een rijke bron van betalaïne, een lever ontgiftende fytonutriënt. Daarnaast zijn ze ook rijk aan betaïne, wat mogelijk handig kan zijn om leververvetting door ethanol te voorkomen. Tot slot zitten ze ook vol belangrijke antioxidanten en ijzer.

Geen slowjuicer? Onze juicer koopgids zal je helpen om de juiste te vinden.

Kurkuma

Kurkuma bevat curcumine, een krachtige antioxidant en ondersteuner van de lever. Net als bij rode bieten kan het ook erg handig zijn om leververvetting te voorkomen.

Knoflook

Knoflook heeft componenten die zwavel bevatten, welke de leverenzymen activeren. Het is daarnaast ook rijk aan allicine en selenium, welke de lever beschermen tegen verwondingen.

Avocado

Onderzoeken hebben laten zien dat avocado’s een indrukwekkende gave hebben om leververwondingen te onderdrukken. Het is belangrijk om te onthouden dat avocado’s niet in een juicer kunnen, maar je kan ze wel blenden.

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten (zoals boerenkool, spinazie en koolraap) zijn rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën, welke allen helpen bij de enzymproductie. Als je vaak een groene sap wilt drinken, overweeg dan om een juicer te kopen die speciaal voor groene bladgroenten gemaakt is, aangezien je hiermee twee keer zoveel sap uit de groente zal halen en dagelijks geld zal besparen.

Appel

Appels bevatten pectine, wat de belasting op de lever vermindert door zich vast te klampen aan zware metalen in het lichaam en te ondersteunen bij de uitscheiding.

Lever ontgifting

 

Sap recept om je lever te reinigen

  • 1 appel
  • 1 rode biet + de steel en het blad
  • 5 grote boerenkoolbladeren
  • 2 handenvol spinazie
  • 5 grote mergkoolbladeren
  • 1/2 citroen (meer als je de smaak lekker vindt)
  • 1 teentje knoflook (meer als je het lekker vindt. Doe het samen met de appel in de juicer en voeg daarna citroen toe)
  • 1/2 avocado (als je het niet lekker vindt in de blender, eet dan gewoon 1 avocado)

Drink deze sap die je lever reinigt een keer per dag. Als je meer dan één wilt, gebruik dan geen rode bieten meer. Als je levergezondheid echt belangrijk voor je is, vermijd dan alcohol en gebruik deze sappen als onderdeel van je ontgifting.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo