Novis Vita review

Wat is de Novis Vita Juicer?

Novis Vita Juicer Rood | Novis Vita review

Sapcentrifuges (zoals in deze Novis Vita review) hebben een beetje slechte naam gekregen door hun alles-in-één aanpak maar door de in Zwitserland ontworpen Vita Juicer zou je van gedachten kunnen veranderen.

Door gebruik te maken van een zelfregulerende snelheid (tot 2000 omw/min) en een combinatie van een citruspers en een centrifuge, kan deze multifunctionele machine sap maken met 20% meer voedingsstoffen dan conventionele juicers, bovendien kan hij ook purees maken en alles juicen van hard fruit tot groenten.

Drie patenten zijn voor het slimme ontwerp aangevraagd, inclusief één voor zijn geniaal eenvoudige Drophold non-drip tuit.
Er zit geen receptenboek in de doos maar je aankoop geeft wel recht op toegang tot de Vita Club en een Novis app met juicing ideeën, van basis recepten tot dieet- en detox dranken en zelfs mocktails, naast instructievideo’s.

Vergelijk nu prijzen bij:

Novis Vita Juicer – Ontwerp en functies

Novis Vita Juicer Citruspers

Terwijl de behuizing van de Vita Juicer van gegoten aluminium verkrijgbaar is in acht kleuren, staat het ontwerp op de eerste plaats – er is de speciale tuit, klein merkteken en een zijknop om hem aan en uit te zetten. De machine zal misschien nooit de icoonstatus bereiken maar de machine ziet er geruststellend robuust uit.

Dat de Vita Juicer in een naadloze enkele kleur is uitgevoerd maakt hem misschien een beetje grof om te zien maar hij neemt niet meer ruimte op het werkblad in dan de gemiddelde juicer. De meeste van de plastic hulpstukken en filters kunnen probleemloos in de machine bewaard worden en voegen geen extra gewicht toe. Met 2,5 kilo is hij iets zwaarder dan andere apparaten. Waarschijnlijk blijft hij permanent op het aanrecht staan maar met zijn 1 meter snoer kan hij haast overal in de keuken gezet worden.

De machine kan op vier verschillende manieren gebruikt worden voor verschillende juice resultaten:
1. zonder de blender voor hard fruit en groenten,
2. met de blender voor zacht of gestoofd fruit dat een soort pureesap wordt,
3. de citruspers zonder de centrifuge voor sap met wat pulp er in en
4. citruspers met de centrifuge voor glad citrussap.

De laatste twee hebben het hulpstuk nodig die meerdere inkepingen bevat voor een maximale sapopbrengst.

LEES OOK: Sapcentrifuge kopen tips + TOP 10

Hoe is de Novis Vita Juicer in gebruik?

Novis Vita Juicer Citrus Pers

De Vita Juicer is niet moeilijk in elkaar te zetten maar omdat hij vier functies heeft met voor elke functie bijbehorende hulpstukken wil je waarschijnlijk de eerste paar maanden de instructies bij de hand houden om te kijken wat waar moet.
Het zou handig geweest zijn als ze op een of andere manier gelabeld waren of als er hiervoor een minigids bijgevoegd zou zijn.

We begonnen met juicen zonder de blender. Deze maakt gebruik van de centrifuge – een combinatie van een zeef met een haksel disk die er vanzelf inklikt. De halve appels die we in de brede invoeropening hebben gestopt gingen allemaal door de draaiende disk zonder dat we druk hoefden uit te oefenen met de aanduwer.
Sap zonder pulp kwam snel uit de tuit en al was er sprake van iets schuim, de opbrengst was erg hoog, er waren slechts drie kleine appels nodig voor een vol glas sap. Het resulterende sap was beduidend minder zuur, zoeter en gladder dan de meeste supermarktsappen, bovendien was het pulp dat achterbleef in de machine minimaal en haast helemaal droog.

Door het omhoog duwen van de Drophold tuit stopte de sapstroom waardoor er geen druppels op het aanrecht kwamen.

Daarna hebben we de blender toegevoegd om wat gestoofde nectarines te verwerken. De puree kwam er langzaam uit omdat het dik en stroperig was – meer saus dan sap, dat gebruikt kan worden in desserts of smoothies.

De Novis Vita Juicer is een multifunctioneel apparaat, ontwikkeld in Zwitserland, voor een natuurlijke en gezonde levensstijl.

Novis Vita Juicer Vitatec

Toen probeerden we sinaasappelsap met pulp te maken door de citruspers zonder de centrifuge gebruiken. Dit combineert de kegelvormige pers met een zeef om pitten tegen te houden. Halve sinaasappels op de pers houden terwijl hij draait kan een beetje lastig zijn – te veel druk en de machine gaat trillen, te weinig druk en het fruit kan van de pers springen.

Met een beetje oefening gaat het persen echter al snel beter en twee sinaasappels zorgen voor een goede hoeveelheid vers sap dat licht schuimt, met een klein beetje pulp.
Bij de citruspers met centrifuge kwam er een vergelijkbare hoeveelheid sap uit en een verwaarloosbare hoeveelheid pulp in de zeef.

De juicer is stil, met voetjes die trillingen opvangen. En het schoonmaken is makkelijk. Alle verwijderbare onderdelen kunnen in de vaatwasmachine of met de hand afgewassen worden al zou een borstel handig geweest zijn om de hardnekkige resten van de zeef te schrobben.

Moet je de Novis Vita Juicer kopen?

Novis Vita Juicer Vitatec | Novis Vita review

Sapcentrifuges geven allemaal verschillende resultaten dus als je ooit teleurgesteld was over de sapopbrengst van je machine, dan is de Vita Juicer een goede verbetering.
Zoals je hebt kunnen lezen in deze Novis Vita review geeft hij je heel veel sap, minimaal afval en de flexibiliteit van hoeveel pulp je in je glas wilt zodat je naar hartenlust kunt experimenteren met verschillende sappen.

Troep is aan alle kanten geminimaliseerd, van het juicen tot het schoonmaken, dus geen reden om hem niet vaak te gebruiken. De app is vooral een slimme toevoeging, waardoor je niet alleen geen receptenboek meer nodig hebt maar veel suggesties krijgt waardoor je het juicen lang volhoudt.

Voordelen
 • Hoge sapopbrengst
 • Maakt purees en geperst citrussap
 • Afwasmachinebestendige onderdelen
Nadelen
 • Zwaar
 • Meerdere onderdelen
 • Geen bewaarschalen

Belangrijkste Kenmerken:
– 240W;
– frees; citrusfilter; tweedelige centrifuge and haksel disk;
– smoothie/blender hulpstuk;
– H43 x B23 x D20cm
– Fabrikant: Novis

Vergelijk nu prijzen bij:

9.7Expert Score
Onze score van de Novis Vita Juicer

Mooi en handig apparaat. Met de Novis VitaJuicer maak je verse en gezonde sappen gewoon in je eigen keuken. Door de veelzijdigheid van deze sapmachine maak je verschillende soorten sappen.

2 Opmerkingen
 1. Waar kan ik de app vinden? Ik heb zojuist een Novis Juicer aangeschaft.

 2. Antwoord
  Monique Vandendriessche okt 19, 2018 op 12:06

  Monique waar kan ik de app vinden ,12 september een gekocht!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo