Nutri Ninja BL490 review

Ruimte vrijmaken in een keuken voor een blender en voedselverwerker kan lastig zijn. De Nutri Ninja BL490 helpt je hier echter bij, aangezien hij zowel een smoothie machine als algemene voedselverwerker in een is. Naast een Auto-iQ intelligente blend functie, welke ook op standaard Nutri Ninja machines gevonden kan worden, heeft hij ook een Smooth Boost knop voor meer romige resultaten en van te voren geprogrammeerde snelheden en instellingen om deeg, cakebeslag, gebak, puree, dips en sauzen te maken. In deze Nutri Ninja BL490 review zullen we kijken wat deze machine zoal te bieden heeft en of hij aan onze verwachtingen kan voldoen.

Nutri Ninja BL490 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief
 • Aparte automatische programma’s
 • Kan veilig in de vaatwasser gedaan worden
 • Compact
Negatief
 • Messen vergrendelen niet
 • Luidruchtig
 • Gelimiteerde capaciteit

Belangrijkste features

 • 1.200W
 • 650ml beker, 500ml beker, 2 deksel met klepje om makkelijk te drinken
 • Verwerkingskom, hakmes, deegmes
 • Pro Extractor mes
 • Prijs tijdens deze Nutri Ninja BL490 review: 

Vergelijk nu prijzen bij:

Nutri Ninja BL490 review:

Design en features

Een paneel van duidelijk gelabelde knoppen aan de voorkant van de BL490 laat meteen duidelijk zien dat het bij deze machine allemaal om de functies gaat. Hij heeft een professionele zwart en zilveren afwerking, maar zijn compacte afmetingen helpen om hem niet als een zware keukenmachine over te laten komen.

Het design is echter niet volledig overgeslagen, aangezien er een aantal handige features zijn. Handgrepen bij de base van de machine voorkomen dat je de machine verkeerd oppakt.

Beste Nutri Ninja BL490 Review

Naast twee kopjes voor smoothies en de Pro Extractor mes unit om deze te vermalen, heeft hij ook een voedselverwerkingskom met twee accessoires. Er is een hakmes met vier uitstekende messen, welke erg scherp zijn en een deegmes voor het kneden en mengen. Geen van beide kan je vergrendelen in de kom en iets wat je moet onthouden als je de inhoud uit de kom giet.

Elke knop op de voorkant van de base unit is gekoppeld aan een specifieke functie of programma (welke allemaal gepauzeerd kunnen worden). Er is start/stop, een handmatige instelling die gedurende 60 seconden op hoge snelheid werkt en elk programma zal stoppen, Pulse, Smooth Boost en een instelling voor meer romige resultaten (wat standaard is voor de Auto iQ Extract en Blend programma’s).

Andere programma’s die je zal vinden zijn Low, voor 30 seconden langzaam mixen, Auto-iQ Extract voor het blenden van bladgroenten of harde groenten en fruit, Auto-iQ Blend voor zachtere voedingsmiddelen en milkshakes en Auto iQ-Chop, een programma met pulsen en pauzes voor ingrediënten voorbereiding en gemalen vlees.

Gebruik van de Nutri Ninja BL490

Alhoewel er recepten meegeleverd worden met de machine, zijn ze voornamelijk gefocust op het maken van smoothies en drankjes en maar een handvol die bestemd zijn voor het voedselverwerkingselement.

We begonnen met het maken van een Power Ball smoothie met het Auto-iQ Blend programma en Smooth Boost geactiveerd. Dit combineerde banaan, kokosmelk, kokospoeder en bosbessen (een fruit dat vaak lastig volledig vermalen kan worden in smoothies).

Nadat het programma klaar was had de smoothie een merkbare romige, consistente textuur. Er waren nog maar een paar deeltjes bosbessen schil overgebleven, wat indrukwekkend was. Hij is echter aardig luidruchtig tijdens gebruik, dus sommige recepten kan je mogelijk beter voor het slapen gaan klaarmaken.

Goedkope Nutri Ninja BL490 Review

Vervolgens probeerde we een recept uit met meer vezelrijke ingrediënten: Ginger Pear Defense. Deze bestond uit verse gember, honing, citroensap en water. Met het Auto-iQ Extract programma werkte de BL490 met af en toe een pauze gedurende 45 seconden. Het resultaat was een schuimende vloeistof met een relatief soepele consistentie. De peer (welke vaak zanderig kan zijn) was goed gemengd, maar er zat wel wat fijn bezinksel in het drankje. Na het drankje een paar minuten te laten staan scheidde dit zich echter.

We vervingen de bekers door de voedselverwerker kom en deegmes om pizza deeg proberen te maken. Het recept was echter niet geschikt voor de capaciteit van de kom, aangezien de benodigde bloem al meer ruimte nodig had dan de kom kon bieden.

Zodra de benodigde vloeistof toegevoegd was en we de deksel erop deden, zorgde dit ervoor dat de inhoud overstroomde op het aanrecht. Met de Low instelling gedurende 30 seconden had de machine een hoop moeite en we moesten daarom nog een keer met de Low instelling mengen en daarna nog wat kneden met de hand. Het deeg rees goed, maar zodra de pizza gebakken was, was deze dik en zwaar.

We eindigde onze test door gebruik te maken van het hakmes om prei te snijden met de Auto-iQ Chop instelling. Dit programma werkte erg goed en leverde binnen een mum van tijd gelijkmatig gesneden groenten.

Alle onderdelen konden in de vaatwasser gedaan worden, waardoor schoonmaken erg eenvoudig was. Het hakmes met de hand wassen is daarnaast erg gevaarlijk, aangezien deze erg scherp is en het lastig is om hem veilig schoon te maken. Een aparte schoonmaakborstel zou handig geweest zijn.

Moet je de Nutri Ninja BL490 kopen?

Alhoewel hij nooit volledig het gat van een volledige blender zal kunnen dichten, is de Nutri Ninja BL490 een werkbare compromis. Hij levert een hoop, maar er zijn een aantal minpunten op het gebied van capaciteit en mogelijkheden en het is jammer dat je standaard recepten aan moet passen, zoals pizzadeeg bijvoorbeeld.

Hij is echter ideaal voor het verwerken van kleine hoeveelheden voedsel of snelle taken. Daarnaast betekent het door zijn afmetingen dat de kans groter is dat je hem op je aanrecht laat staan (een echt pluspunt voor personen met gelimiteerde ruimte in keukenkastjes.

Vergelijk nu prijzen bij:

Conclusie van deze Nutri Ninja BL490 review

Goed voor smoothie fans die iets extra’s willen of capabele koks die een kleine, krachtige voedselverwerker nodig hebben.

8Expert Score
Onze score

Goed voor smoothie fans die iets extra’s willen of capabele koks die een kleine, krachtige voedselverwerker nodig hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo