Philips HR1871 review: deze sapcentrifuge heerst

Dit is een juicer voor serieuze sap fans. Of je nou vers geperst appelsap wilt of een verfrissende wortelsap, deze stevige, krachtige Philips HR1871 sapcentrifuge maakt het drankje binnen enkele seconden klaar met een minimale inspanning van jou.

Hij heeft ook de juiste ‘looks’, dus hij zal je niet vanuit een hoek aanstaren als een gerecycled Cyberman-hoofd. Deze schoonheid ziet er hi-tech uit, modern en chique omdat hij dat ook is, als allerlaatste model in de Philips Avance lijn.

Vergelijk nu prijzen bij:

Schoonmaken binnen één minuut

Philips stelt dat de HR1871 Avance binnen slechts één minuut schoongemaakt kan worden, waardoor hij ideaal is voor mensen die betere dingen te doen hebben dan stukjes fruit uit hun sapcentrifuge te peuteren. En voldoet hij aan deze stelling? Nou, het is zeker gemakkelijk om alle hoofdonderdelen in één keer te verwijderen dan met elk apart onderdeeltje te moeten friemelen, dus dat is een plus.

Philips HR1871 review sapcentrifuge

De verwijderbare onderdelen zijn volledig veilig voor de vaatwasser, maar eerlijk gezegd is het enige wat je hoeft te doen de onderdelen spoelen onder de kraan, liefst meteen als je klaar bent met het apparaat, anders drogen de stukjes fruit als superlijm tegen de zijkanten.

Dus, schoonmaak binnen één minuut? Nou, als je eenmaal een routine hebt is het zeker mogelijk, hoewel de zeef af en toe wel een grondige schoonmaakbeurt in de vaatwasser kan gebruiken.

Juicing mogelijkheden

De 80 mm XXL toevoermond van de Philips HR1871 zal de meeste appelen, wortelen en ander fruit in z’n geheel kunnen opnemen, al hangt dat natuurlijk wel af van het fruit. Ik betwijfel het of een grote Bramley appel erin past. De grote toevoermond maakt het handig en gemakkelijk om gewoon je fruit erin te gooien en te beginnen met juicen.

Philips HR1871 review sfeer

De Philips Avance heeft maar twee snelheden: een voor zacht fruit en een voor hard fruit, maar dit is eigenlijk ook alles wat je nodig hebt. De fruit pulp wordt opgevangen in een container en spettert nergens anders heen, en er is een handig raampje waardoor je kunt zien of de container al vol is.

Philips stelt dat je 10% meer sap produceert met dit model dan met de vorige, en als we kijken naar de droogte van de pulp is dat niet moeilijk te geloven.

Stille werking

Sommige juicers klinken als een pneumatische boor in je keuken, maar de Philips HR1871 is verassend stil en dat is een bonus. Er zijn twee accessoires voor de draaibare uitloop: één om sap direct in een glas te gieten zonder te spetteren, en een drup-stop die kan worden bevestigd aan de kan en die, zoals de naam al zegt, ervoor zorgt dat er geen druppels op je werkblad vallen. Het sap zelf kan soms een beetje schuimen, maar het meeste schuim wordt opgevangen door de afscheider, waardoor je een heerlijke kan versgeperst sap overhoudt waar je direct van kunt genieten, of in de koelkast kunt stoppen voor later.

Zijn er nadelen?

Nou, de vulopening heeft een nogal vervelend stukje uitstekend plastic wat niets lijkt te doen, maar die het moeilijk maakt om grotere stukken fruit erdoor te persen. We weten niet zeker wat het doel hiervan is, behalve te ergeren.

De Philips Avance juicer is ook wat aan de grote kant, want niet geweldig is voor kleinere keukens, maar we denken wel dat zijn goede looks dit een beetje goedmaken.

Eigenschappen

 • Fabrikant: Philips
 • Model: HR1871 / 00
 • Uitgebracht: augustus 2011
 • Vermogen: 800 Watt
 • Snelheden: 2
 • Gewicht in verpakking: 6 kg
 • Inhoud kan: 1,50 liter
 • Pulp Capaciteit: 1.60 liter
 • Toevoermond: 80 mm
 • Stamper: Ja
 • Reinigingsborsteltje: Ja

Conclusie Philips HR1871 review

Over het algemeen is de Philips HR1871 een geweldige sapcentrifuge. De kostprijs en het gemak in schoonmaken zijn zeker een enorm voordeel. Er zijn een paar zaken die Philips kan verbeteren voor hun volgende machine. Maar al bij al, deze sapcentrifuge heerst.

Vergelijk nu prijzen bij:

8Expert Score
Onze score

Deze sapcentrifuge heerst

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo