Prestatieverhogende sap recept

De Universiteit van Exeter heeft iets ontdekt wat Lance Armstrong graag had geweten. Ze kwamen namelijk tot de ontdekking dat professionele wielrenners bijna 3% sneller zijn na het drinken van een halve liter bietensap voor een race. Wanneer er maar een paar seconden zit tussen de beste twee rijders na een race van 90 uur, dan kan een boost van 3% erg significant zijn.

 

Niet een atleet?

Wij ook niet, maar we zijn altijd op zoek naar manieren om betere resultaten in de sportschool te behalen. Als jij dat ook bent, dan kan dit zeker het proberen waard zijn. Bij normale trainingen tot uithoudingsvermogen testen konden deelnemers het langer uithouden op hetzelfde niveau met deze prestatieverhogende sap.

  • De verminderde behoefte aan zuurstof bij uithoudingsvermogen testen was 15-20%.
  • Bij normale inspanning was dit 5-10% minder.

Dit betekent meer gewichtheffen of rennen voordat je het niet meer volhoudt, waardoor je sterker, groter en fitter kan worden.

 

En hoe zit dat in het alledaagse leven?

De wielrenners die de bietensap dronken konden beter presteren met dezelfde inspanning. Dit betekent dat hun spieren en cardiovasculaire systeem efficiënter presteerde. Dus zelfs als je niet op zoek bent naar voordelen in de sport, is de energiebehoefte voor al je activiteiten minder. Het maakt dus niet uit wat je doet in je leven, je zal je minder uitgeput voelen en meer kunnen doen. Werken, seks, spelen, alles wat maar met beweging te maken heeft. Tijdens testen was de stikstofwaarde in het bloed na 12 uur weer op een normaal niveau, dus je kan het in de ochtend drinken en vervolgens kan je er de rest van de dag van profiteren.

 

Wat veroorzaakt dit effect?

Het komt door hoe de nitraten (die in bieten gevonden kunnen worden) omgaan met je bloedvaten en spieren. Ze verwijden de bloedvaten waardoor de bloedstroom verhoogt wordt en tegelijkertijd de zuurstofbehoefte van de spieren afneemt.

 

Gebruik

Drink het 2-3 uur voordat je de meest significante prestatievoordelen nodig hebt of drink het voor gewoon meer energie in de dag tijdens het ontbijt.

 

Prestatieverhogende sap recept

Als je nog niet een slowjuicer hebt, neem dan zeker een kijkje naar de artikelen op onze website om de beste uit te kiezen.

Aangezien je alleen de sap gaat drinken, raden we aan om niet alleen bietensap te drinken. Dus hieronder is een recept die veel nitraten bevat:

  • 1 rode biet met steel en bladeren
  • 3 selderijstengels
  • 2 handenvol spinazie
  • 4 wortels

Gebruik je veel spinazie en andere groene bladgroenten voor je sapjes? Zorg er dan voor dat je een juicer koopt die hiervoor gemaakt is, aangezien deze twee keer zoveel sap hier uit zal krijgen dan een multifunctionele juicer.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo