Een pulp cracker barstensvol voedingsstoffen!

Tover pulp om in een gezonde pulp cracker

Waarom een pulp cracker? Als je dagelijks juice maakt, dan denk je misschien dat het pulp dat eruit komt weggegooid moet worden.

Het is jammer om geld uit te geven aan een kwaliteitsproduct om dan een deel ervan te moeten weggooien
Gezonde Pulp CrackersAls je dit pulp wil gebruiken kijk dan eens naar dit recept van deze makkelijk te maken pulp cracker.

Belangrijk: Het beste en veiligste om te hergebruiken is alleen pulp van organisch fruit en groenten.
Dit is een makkelijk recept dat iedereen kan maken en het is ook geschikt voor mensen die een dieet van rauw eten volgen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je het niet mag verhitten boven 42 graden Celsius. Het maken van deze smakelijke crackers op een lage temperatuur zorgt ervoor dat het groentepulp al zijn voedingsstoffen zal behouden.

 

Ingrediënten Voor Rauwe Pulp Crackers

Allereerst moet je de benodigde ingrediënten verzamelen. Voor dit recept heb je verschillende zaden nodig. De combinatie van ingrediënten helpen het voedsel te binden om de pulp cracker te maken. Om dit recept te maken heb je nodig:

 • 250 gr overgebleven juice pulp
 • 360 ml water
 • 100 gr lijnzaad
 • 50 gr sesamzaad
 • 50 gr Chia zaden
 • 50 gr hennepzaad
 • 1 tl currypoeder (of knoflook/uienpoeder)
 • 1 grote chilipeper (zonder zaadjes)
 • zeezout naar smaak

Juicer Pulp Crackers. Lekker en Gezond!

Aanwijzingen om Rauwe Pulp Crackers te maken

Om te beginnen meng je alle bovengenoemde ingrediënten in een keukenmachine. Meng de ingrediënten tot je een soort plakkerig deeg krijgt.

 1. Rauwe Pulp CrackersLeg een stuk bakpapier op je aanrecht (of een dehydrator blad als je een voedseldroger gebruikt). Verdeel het mengsel op het papier of meerdere bladen en gebruik een deegroller om het mengsel glad te maken. Je moet proberen een dikte van 3 tot 4 milimeters te krijgen.
 2. Je vindt het misschien makkelijk om ook een stuk bakpapier over het mengsel te leggen zodat het niet aan de deegroller blijft kleven.
 3. Leg op een bakblik en plaats hem in de oven, of gebruik de voedseldroger, en droog op een temperatuur van 42 graden Celsius. Dit duurt ongeveer vier uur.
 4. Haal uit de oven of je voedseldroger en gebruik een mes om lijnen te trekken over de bovenkant. Draai het geheel om en zet terug in de oven of voedseldroger voor nog eens acht uur drogen. Ze langer laten drogen maakt ze knapperiger.

Dit is een eenvoudig recept maar het duurt haast een hele dag voor je crackers klaar zijn om te eten.

Dus houd hier rekening mee en droog ze terwijl je andere dingen in het huis moet doen.
Als je je oven gebruikt moet je de hele dag thuis blijven terwijl de oven aanstaat. Met een voedseldroger heb je de luxe dat je gewoon weg kunt gaan en later kunt kijken hoe het met je crackers gaat.

Probeer deze rauwe pulp crackers eens uit en kijk ook eens naar andere manieren om crackers te maken met verschillende ingrediënten en kruiden.

Bon appétit

2 Opmerkingen
 1. Als je niet persé raw eet, kan je dan ook de oven gewoon hoger zetten om de tijd te verkorten?

  • Dit is zeker mogelijk, maar heeft wel een nadelig effect op de voedingsstoffen, aangezien je rauw de meeste binnen zal krijgen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo