Versapers slowjuicer review

Een slowjuicer is een machine die op een veel lagere snelheid sap uit groente of fruit perst dan een sapcentrifuge of keukenmachine. Het grote voordeel van langzamer persen is dat vitaminen en andere waardevolle voedingsstoffen uit groente en fruit beter bewaard blijven. Je kunt sap uit een slowjuicer ook tot 48 uur in de koelkast bewaren.

Versapers is een Nederlandse fabrikant die zich gespecialiseerd heeft in de productie van slowjuicers. Hieronder lees je wat wij van een Versapers slowjuicer vinden.

Belangrijkste plussen en minnen

Dit is wat we positief en minder goed vinden aan de slowjuicers van Versapers.

Positief
 • Maken heerlijk sap
 • Zeer stil
 • Strak vormgegeven
 • Makkelijk schoon te maken
 • Duurzaam
Negatief
 • Hogere verkoopprijs dan sapcentrifuges
 • Onderdelen niet geschikt voor vaatwasser
 • Doet langer over sap maken dan sapcentrifuges

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

Kenmerken van slowjuicers van Versapers

De belangrijkste kenmerken van deze slowjuicers zijn:

 • Professionele kwaliteit
 • Uitstekend sap
 • Compacte machines
 • Eenvoudig te reinigen
 • Maken weinig geluid
 • Mooi design

Ontwerp en kenmerken Versapers slowjuicer

Versapers heeft momenteel drie verschillende typen slowjuicers in het assortiment. Dit zijn de 2G (in titanium- en pareluitvoering), de 3G (in de uitvoeringen Sea Green, Aubergine en Titanium) en de 4G (in Silver en Snow White). Stuk voor stuk zien deze modellen er mooi en strak vormgegeven uit.De 2G en 3G hebben een persvat met een capaciteit van 350 milliliter, bij de wat grotere 5G is dat 500 milliliter.

versapers slowjuicer review kopen

Alle machines van Versapers werken met een verticaal perssysteem, waarbij de groenten of fruit die je gaat persen direct vanuit een schacht in de draaiende pers vallen. In vergelijking met andere slowjuicers zijn de 2G, 3G en 4G compacter van stuk, waardoor ze weinig ruimte in je keuken in beslag nemen. Wat ook opvalt is dat ze erg stil zijn: dat komt enerzijds doordat het slowjuicers zijn (het sap wordt op een zeer laag toerental geperst) en anderzijds doordat Versapers de motoren van de machines van geluidsreductie heeft voorzien.

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

Prestaties van de Versapers slowjuicers

De machines van Versapers maken allemaal heerlijk sap van alle soorten groenten en fruit. Opvallend is de grote hoeveelheid sap die de machine uit een stuk fruit of groente haalt. De pulp die uit de machine komt is bijna droog, wat aangeeft dat de slowjuicers meer sap uit je groente of fruit halen dan conventionele sapcentrifuges. De machines van Versapers zijn alleskunners, want je kunt er niet alleen sap van groenten en fruit mee maken, maar ook noten en zaden mee malen, en zelfs soep, ijs of jam mee maken.

versapers slowjuicer kopen review

Omdat het persen van sap op een laag toerentaal gebeurt (slechts 48 tot 70 toeren per minuut) duurt het ook langer dan je gewend bent om sap te maken dan bijvoorbeeld bij een sapcentrifuge. Dat is een kenmerk van alle slowjuicers. Versapers geeft standaard twee jaar garantie op de onderdelen en tien jaar op de motor (bij normaal gebruik). De machines zijn dan ook zeer duurzaam.

Gebruiksgemak van een Versapers slowjuicer

Naast het heerlijke sap wat ze maken, valt bij de Versapers slowjuicer op dat ze makkelijk te bedienen en schoon te maken zijn. Als je verschillende sapsoorten achter elkaar wilt maken, dan kun je de machines makkelijk reinigen door de Versapers kort te laten draaien met water, zonder verdere ingrediënten: de machine reinigt zichzelf dan.

Het schoonmaken van de onderdelen gaat snel als je de onderdelen even onder de kraan houdt, met een borstel schoonmaakt en vervolgens op een theedoek laat opdrogen. Hou er wel rekening mee dat de onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn.

Accessoires Versapers slowjuicers

versapers slowjuicer review

Bij alle machines krijg je naast een handleiding, een grove zeef meegeleverd, waarmee je extra vezels uit zacht fruit in je sap kunt krijgen. Ook wordt standaard bij de Versapers slowjuicers een fijne zeef voor pulpvrij sap bij de machines geleverd, voor als je bijvoorbeeld niet van vruchtvlees in je sinaasappelsap houdt.

Los kun je nog diverse accessoires voor de Versapers slowjuicer kopen, zoals een citruspers, een pulp- en sapkan, en diverse receptenboekjes.

Moet je de Versapers slowjuicer kopen?

Als je op zoek bent naar een slowjuicers van professionele kwaliteit, waarmee je de meest uiteenlopende soorten sap kunt maken, dan zijn de machines van Versapers een uitstekende keuze. Stuk voor stuk maken ze heerlijk sap, hebben een mooie vormgeving, zijn stil en efficiënt, en zijn gemakkelijk te reinigen. Als je prijzen voor een normale sapcentrifuge bent gewend, zul je misschien even na moeten denken over de aanschafprijs, want slowjuicers zijn niet heel goedkoop. De 2G (die je soms ook onder de naam Emotion tegenkomt) is momenteel te koop voor iets minder dan 300 euro te koop. Versapers heeft soms tijdelijke acties in hun webshop, waardoor de prijs van een slowjuicer lager uit kan vallen. Met deze prijsstelling vallen de machines van Versapers in het “middensegment” van de slowjuicers.

Conclusie Versapers slowjuicer review

Als je overtuigt bent van het voordeel van een slowjuicer ten opzichte van conventionele sapcentrifuges en keukenmachines, dan weet je ook dat deze machines wat meer kosten. De slowjuicers van Versapers zijn dan qua prijs-kwaliteitverhouding een uitstekende keuze: ze zijn duurzaam, zien er mooi uit en doen vooral wat ze moeten doen heel goed.

Hopelijk heeft deze review over de slowjuicers van Versapers jou verder geholpen.

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

Het merk Versapers, wie is het?

De geschiedenis van Versapers begint in 2010, toen de oprichters van het bedrijf zich realiseerden dat er een grote vraag was naar slowjuicers van hoge kwaliteit. Ze besloten om hun eigen merk op te starten en begonnen met het ontwikkelen van een slowjuicer die voldeed aan de hoogste kwaliteitseisen.

In 2011 lanceerden ze hun eerste slowjuicer op de markt, de Versapers Slow Juicer. Dit apparaat was een groot succes en werd snel een van de bestverkochte slowjuicers op de markt. Dit succes was te danken aan de unieke technologie die het bedrijf had ontwikkeld, waarmee sapjes met een maximale hoeveelheid voedingsstoffen konden worden geperst.

In de jaren die volgden, bleef het bedrijf zich ontwikkelen en breidden ze hun productlijn uit met nieuwe slowjuicers en aanverwante producten zoals sapcentrifuges. Versapers is nu een van de toonaangevende merken op het gebied van slowjuicers, met een brede selectie van producten die zowel voor thuisgebruik als voor professioneel gebruik geschikt zijn.

Tegenwoordig is Versapers een internationaal bekend merk en verkoopt het zijn producten in meerdere landen. Het bedrijf blijft zich richten op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën om zijn producten te verbeteren en aan de wensen van zijn klanten te voldoen.

Vraag & antwoord

Welke groenten en fruit kunnen in de Versapers slowjuicer worden geperst?

De Versapers slowjuicer is een krachtige juicer die in staat is om een breed scala aan groenten en fruit te verwerken. Van sappige appels tot knapperige wortels, van verfrissende komkommers tot volle bessen, de Versapers slowjuicer heeft geen enkel probleem om het sap uit al deze ingrediënten te persen. Dus of je nu een sapje wilt maken van de meest exotische groenten of een smoothie van de allerlekkerste fruit, de Versapers slowjuicer zal zorgen voor een sap met een maximum aan voedingsstoffen.

Hoe reinig ik de Versapers slowjuicer na gebruik?

Reinigen van de Versapers slowjuicer is zo eenvoudig als een ochtenddouche. Na gebruik kun je de onderdelen van de juicer losmaken en deze onder de kraan afspoelen. Een klein beetje afwasmiddel zorgt ervoor dat de juicer weer blinkt als nooit tevoren. Het zal zijn alsof je juicer net uit de verpakking komt. Of je kunt ook gebruik maken van de reinigingsborstel voor de moeilijk bereikbare plekken. Dus geen zorgen, met de Versapers slowjuicer is reinigen een snel en eenvoudig proces.

Kan ik in de Versapers slowjuicer ook noten en zaden verwerken?

De Versapers slowjuicer is een juicer met veelzijdigheid, waarmee je niet alleen groenten en fruit, maar ook noten en zaden kunt verwerken. Of het nu gaat om amandelen, hazelnoten, sesamzaad of pompoenpitten, de Versapers slowjuicer heeft geen moeite om deze ingrediënten tot een heerlijk en voedzaam sap te persen. Dus of je nu een gezonde boost wilt geven aan je sap of een uniek en smaakvol sap wilt maken, de Versapers slowjuicer is de juicer voor jou.

Hoe lang is de garantie op de Versapers slowjuicer?

De garantie op de Versapers slowjuicer is als een trouwe bondgenoot, die altijd voor je klaarstaat. Wij begrijpen dat een investering in een slowjuicer een belangrijke stap is, daarom bieden we een garantie van 2 jaar op onze producten. Dit betekent dat je in die tijd volledig beschermd bent tegen eventuele defecten die zich kunnen voordoen. Dus wees gerust, met een Versapers slowjuicer in huis, ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product.

Kan ik onderdelen van de Versapers slowjuicer vervangen als ze versleten zijn?

De onderdelen van de Versapers slowjuicer zijn net als de schakels in een ketting, ze zijn ontworpen om te werken samen als één geheel. Maar net als elk ander mechanisme, kunnen deze onderdelen na verloop van tijd versleten raken. Gelukkig zijn de meeste onderdelen van de Versapers slowjuicer gemakkelijk te vervangen. Dus of het nu gaat om een snijmes, een filter of een aandrijfriem, je kunt altijd vervangende onderdelen kopen om je juicer weer in perfecte staat te brengen. Zo kun je jarenlang genieten van je Versapers slowjuicer.

Versapers biedt zeven verschillende slowjuicers aan. Met slowjuicing krijg je de meest kwalitatieve sappen van alle soorten fruit en groenten. Alle Versapers slowjuicer modellen zijn makkelijk om te gebruiken, veilig, gemaakt van stevige materialen en hebben een sterke motor. In dit artikel zullen we kort toelichten wat de verschillende modellen zoal te bieden hebben.

Vergelijk nu prijzen bij:

Versapers slowjuicer reviews:

Versapers Slowjuicer 2G

Versapers Slowjuicer 2G

De Versapers 2G heeft een zachte parelachtige glans of een titanium behuizing. Gecombineerd met zijn compacte afmetingen (zonder handgreep) past deze slowjuicer op elk aanrecht.


De 2G slowjuicer is een veilige en stille juicer die gemaakt is van duurzame materialen.

De kwaliteit en de duurzaamheid van deze juicer is vergelijkbaar met andere Versapers slowjuicer modellen. De tweede generatie juicers van Versapers biedt het volgende:

 • De stukjes fruit en groenten worden automatisch doorgevoerd door de machine, waardoor het niet nodig is om aan te drukken;
 • Een hoge hoeveelheid vers geperst sap door de langzame persing van 70 rpm;
 • Er wordt gebruik gemaakt van sterke materialen en een uitgebreide garantie aangeboden (10 jaar op de motor);
 • De juicer heeft een veiligheidsstop voor overdruk, waardoor het een veilige juicer is en hij heeft ook een tuit die niet toegankelijk is (vooral voor kinderen).

Additionele features

 • Zachte witte parel glans of titanium behuizing
 • Compact zonder handgreep
 • 10 jaar garantie op de motor
 • 2 jaar garantie op de onderdelen
 • Automatische doorvoer van groenten en fruit
 • Vuilbestendige titanium afwerking (alleen voor het titanium model)
 • Waterbestendige aan/uit knop
 • Het persresultaat is een ‘levendige sap’
 • Beschikbaar vanaf €299

Vergelijk nu prijzen bij:

Versapers Slowjuicer 3G

De Versapers 3G is een vernieuwde versie van de 2G Versapers slowjuicer. Met deze juicer kan je verse groente- of fruitsappen maken.

Versapers Slowjuicer 3G

Het 3G model is beschikbaar in drie verschillende afwerkingen, namelijk Sea Green, Aubergine of Titanium. Alle afwerkingen zijn echter modern en zullen zeker de aandacht trekken op je aanrecht.

De 3G slowjuicer is duurzaam en makkelijk om schoon te maken.

De kwaliteit en de duurzaamheid van deze juicer is vergelijkbaar met andere Versapers slowjuicer modellen. De derde generatie juicers van Versapers biedt het volgende:

 • Precies de juiste hoeveelheid sap maken en zelfs nog makkelijker om schoon te maken door de nieuwe sapstop;
 • Een geheel nieuw ontworpen persvat met een snellere doorstroming van sap;
 • Een nieuw ontworpen opening, welke makkelijker om af te sluiten is;
 • Extra kleine ronde borstel (voor het schoonmaken in kleine hoekjes);
 • Persvat is gemaakt van plastic dat vrij is van BPA;
 • Verpakt in een prachtige geschenkdoos.

Additionele features

 • Verbeterd ten opzichte van het 2G model
 • Trendy Sea Green, Aubergine of Titanium
 • Stille motor met zachte druk
 • Zeer kwalitatieve sap
 • Alle voordelen van de 3G samen
 • Competitieve prijs / kwaliteit
 • Duurzaam met lange garantie
 • Met sapstop
 • Geoptimaliseerd persvat
 • Wordt geleverd met handige extra schoonmaakborstel
 • Persvat vrij van BPA
 • Beschikbaar vanaf €339

Vergelijk nu prijzen bij:

Versapers Slowjuicer 4G

De Versapers 4G is de nieuwste generatie slowjuicers van het bedrijf, welke een geheel nieuw ontworpen persschroef met twee snijvlakken heeft. Met deze nieuwe Versapers slowjuicer haal je zelfs nog meer sap uit de verschillende soorten groenten en fruit. De extra snijvlakken maken het mogelijk om optimaal te persen, waardoor je dus nog meer sap krijgt. De 43 rpm snelheid van deze Versapers 4G is daarnaast een stuk lager dan de meeste slowjuicers die momenteel beschikbaar zijn (70+ rpm).

Versapers Slowjuicer 4G

De Versapers 4G heeft een krachtige, stille motor en is gemaakt van duurzame en sterke materialen (100% vrij van BPA). Met het nieuwe design is het daarnaast ook nog makkelijker geworden om de slowjuicer schoon te maken.

Al deze vernieuwingen betekenen dat je met dit nieuwe model binnen een mum van tijd een verse sap vrij van pulp krijgt.

De 4G slowjuicer is het meest kwalitatieve model dat beschikbaar is, hij is makkelijk om te gebruiken en je krijgt sap dat geen pulp bevat.

De kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijk van het 4G model is wederom weer een beetje verhoogt ten opzichte van de vorige Versapers slowjuicer modellen. Het volgende wordt geboden:

 • Schenk gemakkelijk een glas vol met de nieuwe tuit;
 • Extra groot sapreservoir van 500 ml;
 • Een vloeiend design met minder hoeken en randen;
 • Wijde uitgangen voor pulp en sap, waardoor dit model nog makkelijker om schoon te maken is;
 • Compleet nieuw ontworpen vulopening met een dubbelzijdige kliksluiting;
 • Alle onderdelen die in aanraking komen met het sap zijn gemaakt van materialen die 100% vrij zijn van BPA;
 • Een vernieuwde perschroef die uitgerust is met twee snijvlakken;
 • Dit alles resulteert in een drogere pulp en een vezelvrije sap van de hoogste kwaliteit.
 • Verpakt in een mooie geschenkdoos..

Additionele features

 • Vernieuwde perschroef met twee snijvlakken, waardoor je sap vrij van pulp en een droge pulp krijgt
 • Maar 43 rpm, wat zorgt voor een optimale sapkwaliteit
 • Een extra groot sapreservoir van 500 ml, welke 100% BPA vrij is
 • Makkelijk om schoon te maken door de soepele afwerking
 • Ook beschikbaar in Snow White
 • Beschikbaar vanaf €469

Vergelijk nu prijzen bij:

Versapers Slowjuicer review

Conclusie Versapers slowjuicer reviews

Zoals je kan zien is er voor bijna elk budget wel een Versapers slowjuicer beschikbaar. Het klopt dat de slowjuicers aan de prijzige kant zijn, maar je krijgt daarvoor iets wat erg duurzaam is, een lange garantie heeft (wat duidelijk laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in hun producten) en volledig vrij is van BPA (een hormoonverstorende stof die vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen en kinderen). Als je echt elke dag wilt beginnen met een sap vol voedingsstoffen, dan zal je dat zeker kunnen bereiken met een Versapers slowjuicer.

Vergelijk nu prijzen bij:

Versapers Slowjuicer kopen
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo