Versapers slowjuicer review

Een slowjuicer is een machine die op een veel lagere snelheid sap uit groente of fruit perst dan een sapcentrifuge of keukenmachine. Het grote voordeel van langzamer persen is dat vitaminen en andere waardevolle voedingsstoffen uit groente en fruit beter bewaard blijven. Je kunt sap uit een slowjuicer ook tot 48 uur in de koelkast bewaren.

Versapers is een Nederlandse fabrikant die zich gespecialiseerd heeft in de productie van slowjuicers. Hieronder lees je wat wij van een Versapers slowjuicer vinden.

Belangrijkste plussen en minnen

Dit is wat we positief en minder goed vinden aan de slowjuicers van Versapers.

Positiefversapers slowjuicer kopen

 • Maken heerlijk sap
 • Zeer stil
 • Strak vormgegeven
 • Makkelijk schoon te maken
 • Duurzaam

Negatief

 • Hogere verkoopprijs dan sapcentrifuges
 • Onderdelen niet geschikt voor vaatwasser
 • Doet langer over sap maken dan sapcentrifuges

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

Kenmerken van slowjuicers van Versapers

De belangrijkste kenmerken van deze slowjuicers zijn:

 • Professionele kwaliteit
 • Uitstekend sap
 • Compacte machines
 • Eenvoudig te reinigen
 • Maken weinig geluid
 • Mooi design

Ontwerp en kenmerken Versapers slowjuicer

Versapers heeft momenteel drie verschillende typen slowjuicers in het assortiment. Dit zijn de 2G (in titanium- en pareluitvoering), de 3G (in de uitvoeringen Sea Green, Aubergine en Titanium) en de 4G (in Silver en Snow White). Stuk voor stuk zien deze modellen er mooi en strak vormgegeven uit.De 2G en 3G hebben een persvat met een capaciteit van 350 milliliter, bij de wat grotere 5G is dat 500 milliliter.

versapers slowjuicer review kopen

Alle machines van Versapers werken met een verticaal perssysteem, waarbij de groenten of fruit die je gaat persen direct vanuit een schacht in de draaiende pers vallen. In vergelijking met andere slowjuicers zijn de 2G, 3G en 4G compacter van stuk, waardoor ze weinig ruimte in je keuken in beslag nemen. Wat ook opvalt is dat ze erg stil zijn: dat komt enerzijds doordat het slowjuicers zijn (het sap wordt op een zeer laag toerental geperst) en anderzijds doordat Versapers de motoren van de machines van geluidsreductie heeft voorzien.

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

Prestaties van de Versapers slowjuicers

De machines van Versapers maken allemaal heerlijk sap van alle soorten groenten en fruit. Opvallend is de grote hoeveelheid sap die de machine uit een stuk fruit of groente haalt. De pulp die uit de machine komt is bijna droog, wat aangeeft dat de slowjuicers meer sap uit je groente of fruit halen dan conventionele sapcentrifuges. De machines van Versapers zijn alleskunners, want je kunt er niet alleen sap van groenten en fruit mee maken, maar ook noten en zaden mee malen, en zelfs soep, ijs of jam mee maken.versapers slowjuicer kopen review

Omdat het persen van sap op een laag toerentaal gebeurt (slechts 48 tot 70 toeren per minuut) duurt het ook langer dan je gewend bent om sap te maken dan bijvoorbeeld bij een sapcentrifuge. Dat is een kenmerk van alle slowjuicers. Versapers geeft standaard twee jaar garantie op de onderdelen en tien jaar op de motor (bij normaal gebruik). De machines zijn dan ook zeer duurzaam.

Gebruiksgemak van een Versapers slowjuicer

Naast het heerlijke sap wat ze maken, valt bij de Versapers slowjuicer op dat ze makkelijk te bedienen en schoon te maken zijn. Als je verschillende sapsoorten achter elkaar wilt maken, dan kun je de machines makkelijk reinigen door de Versapers kort te laten draaien met water, zonder verdere ingrediënten: de machine reinigt zichzelf dan.

Het schoonmaken van de onderdelen gaat snel als je de onderdelen even onder de kraan houdt, met een borstel schoonmaakt en vervolgens op een theedoek laat opdrogen. Hou er wel rekening mee dat de onderdelen niet vaatwasserbestendig zijn.

Accessoires Versapers slowjuicers

versapers slowjuicer reviewBij alle machines krijg je naast een handleiding, een grove zeef meegeleverd, waarmee je extra vezels uit zacht fruit in je sap kunt krijgen. Ook wordt standaard bij de Versapers slowjuicers een fijne zeef voor pulpvrij sap bij de machines geleverd, voor als je bijvoorbeeld niet van vruchtvlees in je sinaasappelsap houdt.

Los kun je nog diverse accessoires voor de Versapers slowjuicer kopen, zoals een citruspers, een pulp- en sapkan, en diverse receptenboekjes.

Moet je de Versapers slowjuicer kopen?

Als je op zoek bent naar een slowjuicers van professionele kwaliteit, waarmee je de meest uiteenlopende soorten sap kunt maken, dan zijn de machines van Versapers een uitstekende keuze. Stuk voor stuk maken ze heerlijk sap, hebben een mooie vormgeving, zijn stil en efficiënt, en zijn gemakkelijk te reinigen. Als je prijzen voor een normale sapcentrifuge bent gewend, zul je misschien even na moeten denken over de aanschafprijs, want slowjuicers zijn niet heel goedkoop. De 2G (die je soms ook onder de naam Emotion tegenkomt) is momenteel te koop voor iets minder dan 300 euro te koop. Versapers heeft soms tijdelijke acties in hun webshop, waardoor de prijs van een slowjuicer lager uit kan vallen. Met deze prijsstelling vallen de machines van Versapers in het “middensegment” van de slowjuicers.

Conclusie Versapers slowjuicer review

Als je overtuigt bent van het voordeel van een slowjuicer ten opzichte van conventionele sapcentrifuges en keukenmachines, dan weet je ook dat deze machines wat meer kosten. De slowjuicers van Versapers zijn dan qua prijs-kwaliteitverhouding een uitstekende keuze: ze zijn duurzaam, zien er mooi uit en doen vooral wat ze moeten doen heel goed.

Hopelijk heeft deze review over de slowjuicers van Versapers jou verder geholpen.

Vergelijk prijzen & modellen nu bij:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Direct naar:
vivajuice slowjuicer logo
Over ons

VivaJuice.nl is een van de toonaangevende en meest uitgebreide websites over het maken van sap. Wij zijn een team van gecertificeerde gezondheids- en voedingscoaches. We willen onze kennis delen over juicen en je helpen bij de keuze als je een slowjuicer kopen gaat.

 

Vivajuice
Logo