Bosch MSM67160 review

In plaats van een voedselverwerker op het aanrecht te zetten, bieden staafmixers een snelle manier om kleine hoeveelheden te mengen. De meeste missen echter kracht. Dit is niet het geval bij de Bosch MSM67160, welke een stille 750W motor met weinig vibratie in zijn slanke vorm stopt en zelfs een Turbo knop heeft voor maximale kracht. In deze Bosch MSM67160 review zullen we uitgebreid kijken wat hij zoal te bieden heeft en of hij aan onze verwachtingen kan voldoen.

Hij heeft een QuattroBlade met vier mesjes voor het blenden, hakken en pureren en daarnaast wordt hij ook geleverd met een eierklopper met een versnelling (wat hem extra weerstand geeft), hak accessoire voor het verwerken van voedingsmiddelen (zoals knoflook, uien, kruiden, kaas en noten) en deksels voor zowel de snijmachine als de blender beker, zodat je inhoud kan mengen en opbergen. Ondanks de afmetingen van de motor blijft hij lichtgewicht met 1,3kg, dus hij kan zowel zware als lichte taken aan.

Vergelijk nu prijzen bij:

Bosch MSM67160 review:

Positief
 • Krachtige motor
 • 12 snelheden plus Turbo
 • Handige hak accessoire
Negatief
 • Sommige onderdelen kunnen niet in de vaatwasser
 • Beter voor kleinere hoeveelheden
 • Niet geschikt voor vermalen of bevroren voedingsmiddelen

Belangrijkste features

 • Roestvrij staal meng voetstuk
 • Blender beker met deksel
 • Universele snijmachine met deksel
 • Power: 750W
 • 39,3 x 5,5 x 6,2cm
 • Prijs tijdens deze Bosch MSM67160 review: 

Bosch MSM67160 review:

Design en features

Gebruiksgemak is hetgeen wat Bosch wil bieden met deze handblender en de meeste details lijken dat ook te bieden.

Het roestvrij stalen voetstuk is een perfect voorbeeld. Deze is niet alleen zo ontworpen dat ingrediënten die je vermaalt niet op het aanrecht terecht komen, maar zijn QuattroBlade met vier mesjes die in een hoek staan is ook gemaakt om snel en gelijkmatig alles te verwerken.

Bosch MSM67160 staafmixer kopen

Op een vergelijkbare manier verwijderd de Turbo knop aan de voorkant de behoefte om door alle snelheden te scrollen en biedt onmiddellijk maximale mengkracht wanneer je dat nodig hebt.

Boven de Turbo zit een grote enkele knop om de gekozen snelheid te activeren (dit doe je door een draaiknop aan de bovenkant te verstellen) en aan de zijkanten zitten knoppen om de accessoires los te koppelen. Er is een blend beker om spetters te minimaliseren en voor het verwerken van droog voedsel is er een snijmachine met een verwijderbaar dubbelzijdig mes.

Gebruik Bosch MSM67160

Een ding dat direct opvalt bij deze Bosch staafmixer, is dat hij erg makkelijk om vast te houden is, wat komt dankzij een ergonomisch gevormde handgreep met een zachte, anti-slip deklaag. Naast dat hij relatief licht is, is hij ook goed gebalanceerd. We begonnen onze test door een van de meegeleverde recepten voor pannenkoekenbeslag te proberen.

We deden melk, een ei, bloem en gesmolten boter in de beker en dompelde hier het voetstuk van de blender in onder. De meetlijnen aan de zijkant van de beker maakte de juiste hoeveelheid melk voor het recept toevoegen eenvoudig.

Goedkoopste Bosch MSM67160 Review

We begonnen op een lage snelheid van 3 om de ingrediënten eerst te combineren, voordat we dit verhoogde naar 5. Er was een beetje zuigkracht tussen het voetstuk en de onderkant van de beker, maar dit was niet zo sterk en we konden de mixer tijdens gebruik loskrijgen.

Het mes een paar centimeter boven de bodem van de beker houden voorkwam voor het overgrote deel de zuiging. Na een paar minuten was het beslag soepel, had een consistente kleur en bakte goed.

Vervolgens koppelde we het meng voetstuk los en bevestigde we de versnelling en eierklopper accessoire. We voegde een eiwit aan de beker toe en verhoogde de snelheid van de staafmixer langzaam naar een snelheid van 12. Het was niet nodig om te stoppen en starten terwijl we de snelheid verhoogde (het was mogelijk om een vinger op de power knop te houden en tegelijkertijd aan de knop aan de bovenkant te draaien). Na drie minuten was het eiwit stevig en wanneer we de beker omdraaide bleef dit in de beker zitten.

Het volgende onderdeel was de universele snijmachine, waar we een handvol ijsklontjes in deden en de deksel op vast schroefde. De behuizing van de staafmixer bevestigde we eenvoudig aan de bovenkant. Voor dit gebruikte we de Turbo knop weer en met korte pulsen transformeerde we de ijsklontjes in sneeuw. De container heeft een anti-slip laag aan de onderkant, dus deze bewoog niet tijdens het gebruik.

Zodra we klaar waren was het ijs consistent verwerkt en nog steeds bevroren en zonder gesmolten delen (ideaal voor cocktails).

We eindigde deze test door met de universele snijmachine wortels te verwerken. Aangezien de container redelijk compact is, moet je de wortels van te voren in stukjes snijden om deze hier in te krijgen.

Zodra de wortels in kleinere stukjes waren gesneden gebruikte we de Turbo knop om ze te verwerken in een soepele beweging. Dit duurde ongeveer 15 seconden. De stukjes wortel waren consistent in stukje gehakt en er bleven geen klonten achter. Met de deksel op de container konden we dit een paar dagen in de koelkast bewaren.

Alle onderdelen die direct in contact komen met voedsel (het voetstuk, de containers, eierklopper en deksels) kunnen allemaal veilig in de vaatwasser gedaan worden. De versnelling en deksel van de universele snijmachine waar je de blender aan bevestigd moesten echter na gebruik schoongeveegd worden, waardoor je bij het schoonmaken moet herinneren dat niet alles in de vaatwasser kan.

Moet ik de Bosch MSM67160 kopen?

De staafmixer voert zijn functies goed uit en zijn krachtige prestatie is foutloos. Alhoewel hij echter alledaagse taken uit kan voeren, mist hij handige extra’s, zoals een pureer voetstuk of grotere kan. Dit limiteert zijn diversiteit tot het hakken, kloppen en blenden van kleine hoeveelheden.

Als een gevolg is hij perfect voor het blenden van soep ter plaatse, maken van babyvoedsel of solo huishoudens, maar voor grotere taken heb je mogelijk een apparaat nodig met volledige afmetingen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Conclusie van deze Bosch MSM67160 review

Goed voor toevallige koks en soep maak liefhebbers met weinig tijd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo