Coway JuicePresso CJP-03 review: slowjuicer voor klein gezin

Slowjuicer Coway JuicePresso CJP-03 review

De derde generatie JuicePresso van Coway, die juicing een nieuwe betekenis geeft. Minder onderdelen, gemakkelijker te gebruiken. Coway heeft pas hun derde generatie JuicePresso gelanceerd, met een hele nieuwe look dan de eerste generatie.

Een nieuw, smaller en hoger design dat mooier staat in elke moderne keuken. Momenteel alleen verkrijgbaar in de kleur chili rood.

Ik maakte een proefrit met deze juice, en hieronder volgt mijn review.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Wat is er nieuw aan de CJP-03?

Toen ik voor het eerst kennis maakte met de Coway JuicePresso CJP-03 was ik verbaasd over hoe ‘simpel’ Coway deze juicer had gemaakt. Er waren aanzienlijk minder onderdelen, zonder wisserbladen, zeef en vijzel, want deze waren allemaal geïntegreerd in één massief stuk.

Dit is een unieke technologie van JuicePresso waarop patent is aangevraagd (op het moment van schrijven van deze recensie).

3-in-1 Smart Extraction System

Ik vond dit interessant, omdat mijn eerste gedachte was ‘tijdbesparing’! Zeker tijdbesparend als je minder onderdelen hoeft schoon te maken. Denk aan minder gedoe.

Bij andere juicers worden het fruit en de groenten geplet aan de binnenkant van de zeef, waar de vijzel zich bevindt. De JuicePresso CJP-03 plet de producten aan de buitenkant van de zeef, tegen de binnenwand van de sap kom. Het sap wordt gefilterd door de zeef en wordt via de holle binnenkant uitgestoten door de sap tuit.

Net als bij andere slowjuicers wordt de pulp een tweede keer uitgeknepen voor het wordt uitgeworpen.

Hoe werkt de Coway JuicePresso CJP-03?

Coway JuicePresso CJP-03 slowjuicer werking

De JuicePresso CJP-03 werkt met een vergelijkbaar concept als zijn voorganger CJP-01 (deze wordt nu uit gefaseerd). Hij gebruik een ‘Smart Extraction System’ dat op zeer lage snelheid loopt, slechts 32 RPM (rotations per minute) (dit is voor zover ik weet het laagste van alle slowjuicers die ik ken). Dit zegt echter niet dat de 32 RPM beter is dan bijvoorbeeld de Green Power Juicer die werkt op 160 RPM.

Een slowjuicer wordt aanbevolen voor het behouden van enzymen en voedingsstoffen, in tegenstelling tot de vernietigende hoge snelheid van 3.000-6.000 RPM van een centrifugale juicer.

Deze methode van kauwen en pletten perst het sap uit het vruchtvlees, in plaats van snijden en ronddraaien op hoge snelheid. Door deze werking worden de celmembranen van de producten geopend en de diepliggende voedingsstoffen en enzymen vrijgegeven. Het geeft ook de fytonutriënten van het product vrij, waardoor een rijker gekleurd sap wordt geproduceerd, vol van voedingsstoffen en mineralen.

Bij het testen van deze slowjuicer was ik aangenaam verrast dat het sap erg zoet smaakte in vergelijking met sap van een andere slowjuicer.

Ik heb gemerkt dat het oxidatie level voldoet aan de verwachten, vergelijkbaar met andere slowjuicers die ik gewend ben.

De bouw

De compleet gemonteerde slowjuicer weegt ongeveer 4,8 kg, met een stevige en solide basis unit, waardoor de juicer niet gaat ‘wandelen’ als hij aan staat.

Coway JuicePresso CJP-03 sap

Hoewel de kom van plastic is geeft Coway aan dat deze is gemaakt van BPA-vrij materiaal dat geschikt is voor voedsel, niet giftig en vaatwasmachinebestendig. We hoeven ons dus geen zorgen maken over het lekken van BPA (Bisphenol-A) tijdens het maken van sap.

Er is een veiligheidsvergrendeling waardoor de juicer niet meer werkt als de deksel niet goed is gesloten.

De 3-in-1 versnelling is gemaakt met behulp van GE Ultem, een materiaal dat is uitgegroeid voor de industriestandaard van nieuwe slowjuicers.

De toevoeropening is iets kleiner dan van zijn voorganger en meet 4,45 x 3,8 cm. Het fruit en de groenten moeten eerst worden gesneden, wat niet het geval is bij de Kuvings Big Mouth Slowjuicer, waar een appel in zijn geheel in de wijde opening past.

Vanwege nieuwe technologie nemen juicers nu minder ruimte in. De compacte en verfijnde look is een welkome verandering.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Wat zat er in de doos 

In tegenstelling tot de luxere verticale slowjuicers is de Coway JuicePresso CJP-03 nogal een ‘basismodel’, welke is gericht op een specifieke markt. Hij is gemaakt voor wie wil genieten van sap gemaakt met een slow juicer, maar niet de hoogste prijs wil betalen.

Coway JuicePresso CJP-03 slowjuicer werking

Het is een erg gemakkelijk te gebruiken juicer zondering poespas (zoals een smoothie of ijsmaker zoals andere verticale juicers).

Dit zijn alle onderdelen die in de doos zaten, heel simpel, gemakkelijk en rechttoe-rechtaan. Ideaal voor wie geen ‘ingewikkelde’ juicer wil met veel onderdelen.

 1. Basis unit / motor
 2. Sap kom / drum
 3. Geïntegreerde sap schroef (3-in-1: wisserbladen + gaas scherm/zeef + vijzel)
 4. Toevoeropening
 5. Stamper
 6. Sap opvangbak
 7. Pulp opvangbak
 8. Schoonmaakborsteltje

* Technische specificaties aan het einde van deze pagina.

Sap kwaliteit

Bij het testen van een juicer zijn er een aantal basisproducten die ik gebruik. Hier zijn slechts enkele hoogtepunten.

Taugé sap

Het is bijna onmogelijk om sap te maken van taugé met een gewone (hoge snelheid) sapcentrifuge. De JuicePresso CJP-03 doet het met gemak. Er waren nog wat taugé-toppen aanwezig in de pulp, niet volledig geplet. Dit zou je waarschijnlijk niet vinden bij het gebruik van een horizontale slow juicer.

Ik was eigenlijk onder de indruk van de kwaliteit van het sap. Hoewel het sap de sterkte spruit-geur had (wat een goede zaak is aangezien dat betekent dat de voedingstoffen goed worden geëxtraheerd), smaakte de textuur van het sap rijk en glad.

Ik mixte later dit sap met de appelsap die ik had gemaakt, en de combinatie smaakte hemels!!

Sap van groene appelen

Een eerste vereiste bij het maken van appelsap, is dat het sap niet gelijk moet oxideren. De juicer faalt als de appelsap oxideert (bruin wordt) direct na het maken. De CJP-03 is geslaagd met vlag en wimpel.

Zoals bij de meeste slow juicers is de toevoeropening vrij klein met een goede reden, en dat is de langzame toevoer van producten. Deze juicer is niet anders, geduld is vereist.

De pulp is niet super droog in vergelijking met bijvoorbeeld de Alpha Juicer (of Omega J8003), maar mijn hemel… het sap is extreem zoet!! Ik weet niet of dat komt door de juicer of het fruit dat ik had gekocht… ik kan me niet herinneren wanneer ik sap heb geproefd dat zo zoet was. Hetzelfde gebeurde toen ik wortelen gebruikte.

Dit veraste me, omdat ik de laatste jaren dezelfde producten elke week bij dezelfde leverancier koop!

De zoetheid is geen slechte zaak. Ik denk gewoon dat de juicer op de een of andere manier de enzymen en voedingsstoffen heel goed uit de producten haalt, ook al is dat niet goed zichtbaar aan de pulp die werd uitgeworpen.

Sap van groene bladgroenten

Coway JuicePresso CJP-03 sap groene bladgroenten

Net als bij de taugé hierboven, zou het bijna onmogelijk zijn om sap te maken van groene bladgroenten met een centrifugale juicer in de hoop veel sap te produceren.

Het invoeren van de groenten in de toevoeropening ging gemakkelijk met behulp van de stamper.

De sap opbrengst is aanvaardbaar voor een slow juicer van dit kaliber. Het resultaat was een rijk en geconcentreerd groen sap.

Wortelsap

De Coway JuicePresso CJP-03 was in staat om de wortelen moeiteloos te verpletteren. De sap opbrengst was niet zo goed als ik had verwacht, maar nog steeds beter dan wat een sapcentrifuge zou hebben gedaan.

Zoals bij de meeste verticale slowjuicers heb ik gemerkt dat je de sap opbrengst kunt verbeteren door afwisselend verschillende soorten groente en fruit in te voeren. De verschillen in samenstelling van producten lijkt te helpen om er meer sap uit te krijgen.

Het resultaat was wat dik, maar aanzienlijk minder dan met zijn voorganger de CJP-01. Ik gebruikte een zeef om de pulp eruit te krijgen. Tot mijn verbazing was het sap extreem zoet, net als bij de appelen hierboven beschreven. De textuur van het sap (na het zeven) was zacht, rijk en geconcentreerd, precies zoals vers sap zou moeten smaken.

Selderij en komkommer

Zoals hierboven genoemd lijkt de pulp droger wanneer verschillende producten afwisselend worden ingevoerd. Dit was een combinatie van selderij, komkommer en groene appelen. De sap opbrengst was goed en smaakte zacht en rijk. Ik was tevreden met het resultaat.

Opmerking: ik testte opnieuw met een andere lading groene appelen (Granny Smith). Het was zoet en mixte goed met het sap.

Eenvoudige montage en reiniging

Er zijn slechts vier onderdelen om de Coway JuicePresso CJP-03 in elkaar te zetten. Door het 3-in-1 geïntegreerde knijpende schroefsysteem heb je twee onderdelen minder om schoon te maken in vergelijking met andere slow juicers.

Ik moet zeggen dat deze slowjuicer het gemakkelijkst is om schoon te maken, van alle juicers die ik ooit gezien heb. Echt, kijk er eens naar… alleen de geïntegreerde zeef/schroef moet een beetje geborsteld worden met het meegeleverde borsteltje. Andere onderdelen kunnen gewoon afgespoeld worden onder stromend water en worden opgeborgen.

Als we een slowjuicer kopen, is de gemakkelijke reiniging een belangrijke factor om mee te wegen. Als je net zo bent als ik, besteed je niet graag veel tijd aan afwassen en deze paar onderdelen vind ik erg prettig!

Coway JuicePresso CJP-03 review slowjuicers

Specificaties Coway JuicePresso CJP-03

Zoals gezegd is de Coway JuicePresso CJP-03 een basismodel zonder toeters en bellen. Hij fungeert voornamelijk als een slowjuicer die verse sappen produceert en hun enzymen en voedingsstoffen behoudt. Belangrijker nog is dat het oxidatieproces wordt vertraagd met een slowjuicer en deze is geslaagd voor de test.

 • Model: CJP-03
 • Voltage: 220~240 V
 • Frequentie: 50/60 Hz
 • Stroomverbruik: 150w (bespaart energie)
 • Snelheid: 32 RPM
 • Afmetingen: B 150 x D 193 x H432 mm (126 mm hoger dan CJP-01)
 • Gewicht: 4.8 kg
 • Motor: DC motor
 • Garantie: 7 jaar volledige garantie op de motor, 2 jaar op onderdelen (met ONSITE technische ondersteuning binnen Maleisië)
 • Standaard gebruikstijd: Niet meer dan 20 minuten continu

Conclusie Coway JuicePresso CJP-03 review

Wat ik goed vind:

 • Eenvoudig schoon te maken. Dit is de eerste en belangrijkste eigenschap. Helpt tijd te besparen!
 • Het geavanceerde, slanke en elegante design.
 • Compact formaat. Bespaart ruimte op mijn overvolle aanrechtblad.
 • Licht van gewicht. Gemakkelijk mee te nemen als ik op reis ga.
 • Laag geluidsniveau. Met ongeveer 55 decibel is het lage geluidsniveau acceptabel om sap te maken op elk moment van de dag zonder teveel herrie te maken.
 • Voedt zichzelf. Bespaart tijd en maakt sap bijna zonder enige moeite.
 • Sap kwaliteit. Het sap is zeer rijk en geconcentreerd. Een genot om te drinken.
 • Lage, voordelige prijs (zie hieronder).

Wat ik niet goed vind:

 • Sap opbrengst kan beter. Het is echter nog steeds beter dan de sap opbrengst uit een sapcentrifuge.
 • De handleiding van de fabrikant geeft aan dat dit <20 minuten is. Niet voor grote hoeveelheden ineens. Mijn opstandige kant probeerde langer dan 20 min non-stop te juicen en de machine deed het prima. Ik raad echter aan om hem niet langer dan 20 minuten continu te gebruiken, om de levensduur van het apparaat te verlengen.

Dit alles gezegd hebbende wil ik herhalen dat de Coway JuicePresso CJP-03 wordt vervaardigd door een gerenommeerd bedrijf, Coway, dat miljoenen euro’s besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Deze juicer, hoewel het een basismodel is zonder poespas, is een heel behoorlijke slowjuicer die geschikt is voor kleine gezinnen die niet teveel willen uitgeven aan een juicer.

Je krijgt sap dat niet snel oxideert, dus het is een redelijk geprijsde juicer als je wilt upgraden van een centrifugale juicer (hoge snelheid draaiende sapcentrifuge). Als je die tot nu toe het gebruikt zal je gelijk het verschil in sap-kwaliteit zien en waarderen.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Ben je er nog niet uit? Lees ook:

7.9Expert Score
Onze score

Een heel behoorlijke slowjuicer die geschikt is voor kleine gezinnen die niet teveel willen uitgeven aan een juicer

Helaas dit product is uit het gamma. Ontdek hier de alternatieven:

1 Reactie
 1. Hoi, weet je misschien waar je onderdelen kan bestellen?
  Google helpt niet om winkel te vinden voor de onderdelen. Ik mis een rubbr ding dat helpt pulp eruit duwen. Daardoor komt meer ulp in de sap.
  Ik zou dankbaar zijn als je me kan wijzen waar ik dat kan kopen.

  grtj Madhava Gauranga

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo