Kuvings Big Mouth review: een luxe slowjuicer

Te druk om sap te maken? Geen tijd om sap te maken? Hou je niet van fruit snijden of om een juicer schoon te maken? Nou… er is geen excuus om geen sap te maken, met de Kuvings Big Mouth Slowjuicer.

Enkele redenen waarom veel mensen nog steeds geen vers sap maken zijn simpelweg omdat ze geen tijd hebben, het niet leuk vinden om fruit te snijden of om een juicer schoon te maken. Ja, dat hoor ik vaak! Kuvings begreep dit en heeft een juicer ontworpen die juicing zo gemakkelijk mogelijk maakt voor hun klanten.

Kuving Big Mouth slowjuicers

Deze keer zijn ze een stapje verder gegaan en hebben een big mouth juicer geproduceerd die gewoon zoveel voorbereidingstijd bespaart, en het is ook nog een slow juicer! Het is geweldig… een droom die uitkomt voor juice fans.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Ik ben bevoorrecht om een van de eersten te zijn die een gloednieuwe Kuvings Big Mouth Slow Juicer in handen kreeg. Het is de eerste in zijn soort. Na kennis te hebben gemaakt met andere verticale slowjuicers van Kuvings (voorgaande modellen), en onder de indruk van hun prestaties, was ik erg enthousiast om deze nieuwe schoonheid daadwerkelijk te bezitten!

Mijn Kuvings Big Mouth review

Kuvings Big Mouth review

Bekentenis: sinds enige tijd had ik enigszins de interesse verloren in de vele verticale juicers die de markt overspoelen. Veel worden zeer goedkoop verkocht en zijn van inferieure kwaliteit, die ik persoonlijk niet zou willen hebben.

Toen ik echter kennismaakte met een van de andere slowjuicers van Kuvings, ‘de NS-modellen’, was mijn interesse helemaal opnieuw gewekt. Ik was eigenlijk zo onder de indruk van zijn prestaties, gebruik en sap kwaliteit, dat ik er onmiddellijk eentje wilde hebben. Maar, wetende dat de Big Mouth Slowjuicer uit zou komen, heb ik gewacht.

Deze beoordeling van ‘B6000 modellen’ is mijn mening na het gebruik en onderzoek naar veel verschillende soorten slow juicers op de markt, zowel horizontaal als verticaal.

Er is veel te zeggen over deze juicer, de fabrikant heeft overal aan gedacht! Maar om een goede beoordeling te maken zal ik alleen noemen want van belang is om een beslissing te maken of deze juicer voor jou geschikt is.

Introductie van Kuving Big Mouth slowjuicer (B6000)

Kuvings Big Mouth Slow Juicer wordt volledig geïmporteerd uit Korea . Het bedrijf in Korea staat bekend als de leider in het ontwerpen van kleine huishoudelijke apparaten voor de gezondheidsbewuste consument. Ze zijn prijswinnaars en staan erom bekend het voortouw te nemen in de industrie als trendsetters. Met deze nieuwe juicer met een brede mond zetten ze een nieuwe trend… pas op voor imitatiemodellen door de concurrentie!

De Kuvings Big Mouth Slowjuicer heeft een 7,6 cm brede mond met rode lippen, en een tong! Een tong? Ja, de fabrikant noemt dit de ‘rib’, maar het ziet eruit alsof er een tong is gemaakt in de wijde opening.

Deze tong/rib is een veiligheidseis van de Koreaanse autoriteiten en is een veiligheidsmaatregel van de fabrikant, om te voorkomen dat je handen in de buurt van de plettende vijzel kunnen komen. Het mes is scherp genoeg om alle vruchten te snijden met zachte druk van de stamper, maar niet scherp genoeg om in je hand te snijden.

Deze tong belet fruit om helemaal in de opening te zakken. Een zachte duw met de meegeleverde stamper snijdt het fruit gemakkelijk in tweeën waardoor het plet- en kauwwerk makkelijker wordt. De stamper fungeert ook als een deksel voor de big mouth juicer, waardoor ongedierte er niet in kan komen wanneer hij niet in gebruik is.

Wat zat er in de doos

De Kuvings Big Mouth Slowjuicer kwam in een elegante zwarte doos met een gewicht van ongeveer 8,15 kg. De juicer zelf weegt ongeveer 6,4 kg.

Er is een quick-start gids als je meteen aan de slag wilt zonder het lezen van de handleiding. De handleiding behandelt alles wat je moet weten over de juicer, waaronder onderwerpen als voorbereiding. Ik vond het vrij nuttig.

De onderdelen die deel uitmaken van de Kuvings Big Mouth SlowJuicer:

 1. Juicer basis / motor
 2. Sap kom / drum
 3. Draaiende siliconen wisser die de juicer reinigt tijdens het gebruik
 4. Zeef
 5. Juicing schroef / vijzel
 6. Drum deksel / toevoerbuis
 7. Stamper / deksel
 8. Pulp opvangbak
 9. Sap opvangbak
 10. Externe roterende borstel
 11. Schoonmaakborsteltje
 12. IJs zeef (EXTRA aan te kopen)
 13. Smoothie zeef (EXTRA aan te kopen)

* De technische specificaties staan onderaan deze pagina.

Wat is nieuw aan Kuvings verticale juicers

Kuvings Big Mouth review voor achterkant

Voordat ik bespreek wat nieuw is wil ik graag zeggen dat ik blij ben met het solide gevoel van de Kuvings juicers. Het is al even geleden dat ik een goede kwaliteit lage RPM (rotations per minute) juicer op de markt zag met zo’n gladde en kwalitatief goede bouw.

Een van de nieuwe functies die ik goed vind van de Kuvings verticale slowjuicers is de afneembare smart cap. De smart cap is een deksel-achtig onderdeel van de tuit. Je kunt de tuit ermee sluiten om het sap te laten mixen in de kom voor je het in de opvangbak laat lopen. Het wordt ook gebruikt bij het maken van smoothies of ijs.

Met de smart cap kan het sap ook direct in een glas lopen. Dit voorkomt knoeien, druppelen en het verlies van sap. Zeker heel smart! (deze functie is beschikbaar bij de nieuwe luxere verticale slowjuicers).

Een ander innovatief design van Kuvings is de externe roterende borstel die de reiniging heel gemakkelijk maakt. Gewoon bevestigen en draaien. Meer over schoonmaken volgt hieronder.

De Kuvings Big Mouth Slow Juicer wordt geleverd met gratis smoothie- en ijs zeven via verschillende websites, dus ga goed vergelijk bij:

Vergelijk goed de prijzen bij:

Aan de slag

Bij het testen van Big Mouth probeerde ik verschillende groenten en fruit uit, om te zien hoe de wijde mond ze ‘opslokt’, de sap kwaliteit en de pulp. Sap van sla en broccoli.

Ik ben gevraagd om de sap opbrengst te vergelijken met andere juicers. Ik doe dat niet, want er zijn teveel juicers om mee te vergelijken. Uit ervaring kan ik zeggen dat het verschil in opbrengst bijna nihil is. Waar ik wel naar kijk is of de producten goed worden geplet, de kwaliteit van het sap en hoe droog de pulp is.

Tarwegras juicen

Een van de grootste testen met een verticale slowjuicer is of hij tarwegras kan verwerken. Bij veel slowjuicers op de markt, zeker die van lagere kwaliteit, is het maken van tarwegras sap zonder hulp bijna onmogelijk. De Kuvings Big Mouth is met vlag en wimpel geslaagd met een vrij indrukwekkende sap opbrengst! Verrassend genoeg was de smaak ook niet zo ‘grassig’ als ik had verwacht.

Ik kocht een pakje gesneden tarwegras van ongeveer 30 gram, waar je 2 shots sap (60 ml) van zou moeten kunnen maken met een twin-gear juicer.

Aanvankelijk liep er wat sap uit de pulp-tuit omdat er nog niet genoeg pulp was om uit te werpen. Dat was geen probleem, ik ving dit gewoon op met mijn glas.

Ik was blij met de smart cap die het sap tegenhield. Als het sap was verzameld in de opvangbak en daarna in een glas geschonken, zou er wat sap verloren zijn gegaan. Met de smart cap kan ik elke kostbare druppel sap verzamelen.

De sap opbrengst vrij goed. Niet precies 60 ml, maar het kwam dicht in de buurt. En de pulp was droog. Ik ben gewoon blij dat deze juicer zelfs tarwegras kan verwerken!

Slowjuicer Kuvings Big Mouth review

Sap kwaliteit en inspanning

De Kuvings Big Mouth juicer produceert een vrij goed, rijk sap, gezien het feit dat het een verticale gear juicer is, vergelijkbaar met zijn grootste concurrent, de JuicePresso.

Er zit een compressie siliconenrubber onderin de sap komt die de pulp een tweede maal uitknijpt om het droger te maken. Tijdens het testen gebruikte ik maar een soort fruit of groente per keer. Ik kwam erachter dat bij het verwerken van vezelige producten zoals groenten (vooral selderij), het nodig kan zijn om regelmatig de vezels uit het pulp uitwerpkanaal te verwijderen. Dit is een veelvoorkomend probleem met verticale gear juicers.

Kuvings Big Mouth review slowjuicer sap

Een manier om vezels onder controle te houden is om lange groenten in stukken van 15 cm te snijden. Een andere manier is om de invoer af te wisselen met andere fruit en groenten. De inspanning was minimaal toen ik verschillende soorten fruit en groenten door elkaar gebruikte.

Hoewel de brede mond is gemaakt om hele stukken fruit op te nemen zonder te snijden, moeten sommige harde producten nog steeds gesneden worden om voorbij de ‘tong’ te komen, en ook om niet teveel druk te zetten op de vijzel bij het eerste pletten. Lotuswortel is een voorbeeld waar het gesneden moet worden voor het invoeren.

Hoewel ik de Big Mouth kreeg als test unit wil ik deze schoonheid zo lang mogelijk in goede conditie houden. Een beetje begrip van de werking van deze juicer, goede zorg en geduld bij het gebruik zal zorgen voor een aangename sap-partner op de lange termijn.

Zodra ik begreep hoe deze juicer werkt, wat wel gaat en wat niet, werkte ik vooral met zijn sterke kanten. Ik vind het een plezier om sap te maken.

De handleiding uit de doos geeft aan dat je harde groenten zoals wortelen in water moet weken voor je ze invoert. Ik heb de wortelen niet geweekt, wel gewassen en in de lengte doorgesneden. Dat hoef je niet met dunne wortelen te doen, maar met die hele dikke geïmporteerde wortelen neem ik geen risico – al denk ik dat Big Mouth ze prima aankan.

Eenvoudige montage en de afwas

Zoals de meeste verticale gear juicers zijn er vijf stappen om de Kuvings Big Mouth juicer te monteren. In de handleiding staan stap-voor-stap instructies. De onderdelen passen allemaal makkelijk en klinken niet ‘lomp’ zoals bij sommige andere verticale juicers.

Kuvings Big Mouth review voor achterkant

Kuvings is innovatief met zijn design en doet echt moeite om juicing makkelijker te maken.

De juicer heeft een siliconen wisser die boven de zeef is gekoppeld om de wand van de kom schoon te maken tijdens het gebruik. Het maakt het reinigen later gemakkelijk.

Tijdens het gebruik kun je de juicer schoonmaken tussen de verschillende ingrediënten om de kleur, smaak en geur van het vorige sap te verwijderen. Dit doe je door de smart cap te sluiten, water in de juicer te gieten en hem een paar tellen aan te zetten. Zet hem uit en open de cap om het water eruit te laten lopen.

De sap kom is trouwens gemaakt van stevig, niet-giftig, BPA-vrij materiaal dat geschikt is voor voedsel en compleet veilig voor dagelijks gebruik. Zelfs na het gebruik van sterk geurende ingrediënten zoals knoflook blijft er geen geur achter na het omspoelen.

Voor eenvoudige reiniging van de zeef wordt er een externe roterende borstel meegeleverd in een felgroene kleur. Hij werkt door hem over de zeef aan te brengen en een paar keer te draaien onder stromend water.

Ik vind het echter gemakkelijker om de meegeleverde reinigingsborstel te gebruiken, die eruit ziet als een enorme tandenborstel, zodat ik waar nodig druk kan uitoefenen om pulp te verwijderen die vastzit in de gaten.

Tip: probeer het sap proces niet te eindigen met zacht, vezelig fruit zoals sinaasappelen, omdat dit wat lastiger is om schoon te maken.

Het schoonmaken is een eitje als je er eenmaal aan gewend bent. Ik voorzie geen grote problemen.

BELANGRIJK: Wees voorzichtig op de volgende punten

Deze brede mond juicer is ontworpen voor het gemak en om tijd te besparen op de voorbereiding. Zorg echter altijd voor veilige operationele procedures. Zelfs met de ‘tong’ op zijn plaats kon ik met mijn slanke handen helemaal het plet-gebied bereiken.

 • Steek nooit je hand in de toevoermond om een stuk fruit verder te duwen als de machine aan staat! Gebruik altijd de stamper of zet het apparaat uit voor je je hand erin steekt.
 • Laat kinderen het apparaat niet gebruiken zonder toezicht van een volwassene.
 • Doe de uitgeworpen pulp niet opnieuw in het apparaat. Hierdoor kan hij vastlopen.
 • Voer geen harde of gedroogde producten in bij gebruik van de zeef. Bijvoorbeeld granen, harde zaden of ijsblokjes.

Conclusie Kuvings Big Mouth review

Kuvings Big Mouth review

Kuvings Big Mouth is een solide schoonheid, verbeterd model, en gebouwd met het gemak van de consument in het achterhoofd, zonder in te boeten op sap kwaliteit. De brede mond is een groot voordeel en maakt het proces veel makkelijker voor iedereen. Men moet echter het apparaat leren begrijpen om het maximale eruit te halen.

Na slechts een paar uur te hebben doorgebracht met Kuvings Big Mouth was ik blij om meer intiem kennis te maken en begon ik deze juicer te waarderen als een klasse apart.

Nu het zo gemakkelijk is geworden om sap te maken, adviseer ik dat je vaker sap maakt en ze vers drinkt om de meeste enzymen en voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat ik goed vind aan Kuvings Big Mouth:

 • De solide bouw.
 • Het is een juicer met een brede mond (7,6 cm diameter), dit bespaart dus veel voorbereidingstijd!
 • Hij is stil, slechts een lage zoemend geluid (behalve wat piepen bij sommige groenten als er wrijving ontstaat).
 • Het is een slowjuicer (draait op 60 RPM), die enzymen en voedingsstoffen behoudt.
 • Hij kan tarwegras en groenten verwerken. Het sap kan wat vruchtvlees bevatten (fijne pulp), die eruit gezeefd kan worden, maar ik vind mijn sap heerlijk als het vol is.
 • De smart cap – deze is echt geweldig!
 • Hij heeft een volume aanduiding op de sap kom. Handig om te weten hoeveel sap ik per keer maak.
 • Hij heeft optionele zeven voor het maken van smoothies en ijs.
 • Het is gemakkelijk schoon te maken, gewoon afspoelen onder stromend water. Geen moeilijk te bereiken hoeken.
 • Uitstekende garantie

Wat ik niet leuk vind aan Kuvings Big Mouth:

 • Hij is hoog. Ingrediënten invoeren is geen probleem. Het wordt lastig als de stamper gebruikt moet worden. Ik heb dit opgelost door sommige fruit en groenten te snijden om de invoer makkelijk te maken zonder gebruik van de stamper. Een lager werkblad gebruiken zal ook helpen voor sommigen.
 • De onderdelen zijn misschien wat groot om op te bergen.

Toegegeven, de Kuvings Big Mouth Slowjuicer is een luxe slowjuicer, en een beetje prijzig. Echter gezien het innovatieve design, kwaliteit van de bouw, tijdbesparende functies en de garantiedekking, denk ik persoonlijk dat het prijskaartje terecht is. Alleen de garantie al maakt deze juicer de moeite waard. Vertrouw mij maar. Ik heb een andere concurrerende juicer gezien waarvan zeef vaak breekt! We willen sap zonder hardware problemen door het maken van de juiste investering! De Extended Warranty kan jouw investering te beschermen. Bovendien verhoogt de uitgebreide garantie de restwaarde van de juicer, mocht je hem ooit willen verkopen.

Vergelijk goed de prijzen bij:

Ben je er nog niet uit? Bekijk onze beste koop slowjuicer van dit moment

9.2Expert Score
Onze score

Toegegeven, de Kuvings Big Mouth Slowjuicer is een luxe slowjuicer, en een beetje prijzig. Echter gezien het innovatieve design, kwaliteit van de bouw, tijdbesparende functies en de garantiedekking, denk ik persoonlijk dat het prijskaartje terecht is.

1 Reactie
 1. Ben op zoek naar een Nederlands recepten boek van de kuvings whole slow juicer voor sapjes en smooties. Niet het boek wat bij het apparaat zit. Weet u of er die zijn? En waar?
  Groet. Mieke

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo