Hoe krijg je het meeste plezier van je sapcentrifuge?

Het lijkt misschien wel dat een sapcentrifuge al het werk zelf doet, maar dit is niet het geval. Efficient sap maken hangt ook af van de gebruiker en hun ervaring met het persen van verschillende soorten groenten en fruit. Door de juiste technieken toe te passen met de juiste sapcentrifuge kun je tot wel twee keer zoveel sap persen dan normaal.

Snelheid

Eén van de belangrijkste aspecten van efficient sap persen is door de goeie snelheid in te schatten op een multi-snelheid perser. Op hoge snelheid groenten en fruit verwerken leidt niet altijd tot het beste resultaat. Zachte en tere groenten hebben een lagere snelheid nodig. Hoge snelheid katapulteert als het ware de groenten en fruit de machine uit. Snelheid kan het verschil zijn tussen gewone of extra pulp sinaasappelsap.

Omgaan met Sapmachines met één snelheid

Sapmachines met één snelheid hebben een andere aanpak nodig om efficient sap te maken. Druk tere groenten en fruit samen om efficiënter sap te kunnen maken. Plaats bijvoorbeeld een appel onderin de feeder als een stop en druk zachtere groenten of fruit tussen de appel en de aanduwstop. Op deze samengedrukte manier kan veel meer sap gehaald worden uit de groenten en fruit. Dit werkt uiteraard alleen met een sapcentrifuge die een feeder heeft waar een hele appel in past. Een ander trucje die je kan toepassen is het combineren van harde en zachte groenten en fruit om zo de snelheid te verlagen. Een enkele wortel in het midden met bessen er om heen in de feeder geeft ook goed resultaat.

Pulp

In één keer de maximale hoeveelheid sap uitpersen is bijna onmogelijk. Om nog meer sap uit de pulp te halen, doe je een plastic zak in de pulp opvangbak. Als je klaar bent met sap maken, kun je de pulp heel eenvoudig uit het opvangbakje halen en opnieuw door de machine doen. Een sapcentrifuge van goeie kwaliteit zal zo weinig mogelijk sap achterlaten in de pulp, maar als je het idee hebt dat de pulp toch nog erg nat is, kun je dit eens proberen. Bijkomend voordeel van het opvangen in een plastic zak, is dat je de pulp op deze manier voor een later moment kunt bewaren. Sluit de zak goed af als je klaar bent en bewaar het in de koelkast.

Wat kun je niet gebruiken?

Als je het beste resultaat uit je sapcentrifuge wilt halen, betekent dit ook dat je een goed idee moet hebben van wat je niet door de machine kunt doen. Banaan en avocado geven veel rommel in een sapcentrifuge. Hun sap is erg dik en de kans is groot dat ze de machine verstoppen. Om dit soort fruit toch te kunnen verwerken tot sap kun je beter een blender, staafmachine of smoothie maker gebruiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo