Sapmachine kopen gids

Ga je een sapmachine kopen maar weet je niet waar te beginnen? Een sapmachine is een keukenapparaat die de sappen van fruit en groenten van de pulp scheidt. Je haalt hiermee de voedingsstoffen uit de producten, waardoor het makkelijk te verteren is dan wanneer je het voedsel in zijn geheel consumeert. Doe onderzoek naar de verschillende juicers en opties die beschikbaar zijn, vergelijk de verschillende mogelijkheden met elkaar en kies uiteindelijk de beste sapmachine uit. In dit artikel zullen we helpen met de verschillende keuzes die je moet maken.

Direct naar:

 

Bepaal welke soort sapmachine je wilt kopen?

Als je een sapmachine koopt, dan zijn er veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Je kan je lijst kleiner maken door uit te kiezen welke soort het beste bij je wensen en behoeften past. Er zijn citruspersen, sapcentrifuges en slowjuicers. De soorten verschillen in hoeveel sap ze kunnen persen, prijs, de hoeveelheid fysieke inspanning die ze nodig hebben en de soort producten waar ze sap uit kunnen halen. Hieronder zullen we de drie soorten bespreken en de voor- en nadelen van elke soort opnoemen.

 

Citruspers

Een citruspers kan elektrisch of handmatig zijn. Snijd de citrusvrucht door de midden en druk of draai op een pers om het sap uit de vrucht te halen. Citruspersen zijn over het algemeen goedkoper dan sapcentrifuges en slowjuicers en dan vooral als ze handmatig zijn. Het nadeel van dit type is echter dat hij alleen maar voor citrusvruchten is en dat de handmatige versie fysieke inspanning vereist.
»» Wil je de beste citruspers kopen? Bekijk onze TOP 10 »

 

Sapcentrifuge

Een sapcentrifuge gebruikt een plat mes om het fruit en de groenten te snijden. Zodra ze gesneden zijn wordt met een hoge snelheid de sap van de pulp gescheiden. Deze machines zijn over het algemeen duurder dan citruspersen. De sap is ook meer vatbaar voor oxidatie vanwege de hoge snelheid. Dit verlaagt de houdbaarheidsdatum van het sap. De voordelen zijn het feit dat je meer soorten groenten en fruit kan verwerken dan een citruspers en ook een grotere hoeveelheid sap in een keer krijgt. Tot slot is er ook niet de fysieke inspanning die een handmatige citruspers wel vereist.
»» Wil je de beste sapcentrifuge kopen? Bekijk onze TOP 10 »

 

Slowjuicer

Een slowjuicer gebruikt een boor of rol om de groenten en fruit in kleinere stukjes te snijden voordat het sap van de pulp wordt gescheiden. Slowjuicers zijn duurder dan sapcentrifuges, maar kunnen een grotere hoeveelheid groenten en fruit verwerken. Daarnaast is deze machine ook geschikt voor tarwegras, wat je bij de andere twee soorten niet kan verwerken. Zoals de naam al aangeeft is de snelheid van een slowjuicer ook langzamer, waardoor de hoeveelheid oxidatie ook vermindert wordt.
»» Wil je de beste slowjuicer kopen? Bekijk onze TOP 10 »

Sapmachine kopen

 

Bepaal de opties die je wilt hebben

Nadat je uitgekozen hebt welke soort sapmachine je wilt kopen, is de volgende stap bepalen welke opties je wilt hebben. Zo moet je bepalen of je een handmatige of elektrische sapmachine wilt hebben en of hij van metaal of plastic moet zijn. Tot slot moet je ook bepalen of je een tweedehands of nieuwe sapmachine wilt kopen.

 

Een handmatige of elektrische sapmachine kiezen

Sapmachines zijn handmatig of elektrisch. Hieronder zullen we de voor- en nadelen van beide types bespreken.

 

Handmatig

Een handmatige sapmachine is milieuvriendelijk aangezien je geen elektriciteit gebruikt. Daarnaast is deze variant ook goedkoper dan een elektrische versie. Een nadeel van de handmatige optie is echter de fysieke kracht die vereist is om de producten te verwerken. Het extractieproces is tot slot vaak ook langzamer, aangezien er geen motor is.

 

Elektrisch

SapmachineEen elektrische sapmachine kan een grotere hoeveelheid sap produceren dan een handmatige optie. Ondanks dat deze soort elektriciteit gebruikt is het proces erg hygiënisch. De mechanische onderdelen doen al het werk en je handen komen bijna niet in contact met de producten. De sap van handmatige versies is echter vatbaar voor bacteriën van blote handen die de producten aanraken.

De versie die het beste bij je past hangt af van hoeveel en hoe vaak je sap wilt maken. Daarnaast is de prijs ook een bepalende factor.

 

Metaal of plastic?

Nog een onderdeel van de koopbeslissing is kiezen voor een plastic of metalen sapmachine. Hieronder zullen we wederom de voor- en nadelen bespreken.

Plastic

Een plastic machine is over het algemeen goedkoper dan de metalen variant. Daarnaast is plastic ook meer draagbaar, omdat het lichter is dan metaal. Plastic onderdelen zijn echter moeilijker om schoon te maken, aangezien de vlekken van de producten in het materiaal achterblijven.

Metaal

Een metalen sapmachine heeft een meer stabiel frame dan een plastic versie en raakt niet zo snel beschadigt. Daarnaast produceren de metalen versies ook meer sap dan de andere variant. Ze zijn over het algemeen echter wel duurder.

Selecteer het materiaal dat het beste bij je budget past. Als de machine door een grote familie gebruikt gaat worden, dan is metaal mogelijk beter dan plastic vanwege de grotere hoeveelheden. Daarnaast kan je metaal ook makkelijker schoonmaken dan plastic. De plastic variant kan je echter makkelijker verplaatsen en is goedkoper dan een metalen sapmachine. Een veel gebruikte afwerking voor de buitenkant van een machine is roestvrij staal, wat een klassieke uitstraling heeft. Plastic sapmachines hebben vaak een zwarte, witte en crème kleur.

 

Een gebruikte of nieuwe sapmachine kopen

Nog een optie in het beslissingsproces is of je een nieuwe of gebruikte machine wilt kopen. Beide opties zijn online in grote getale beschikbaar. Hieronder zullen we de voor- en nadelen weer benoemen.

Nieuw

Een nieuwe machine heeft geen schade en je mag afhankelijk van de prijs er van uit gaan dat je een jaar of jaren zonder problemen gebruik kan maken van de sapmachine. Een ander voordeel is dat er geen vorige eigenaar is, dus je weet zeker dat de machine schoon is.

Gebruikt

Gebruikte machines zijn net als elk ander soort product vaak goedkoper. Het kan echter zo zijn dat er schade aan de buiten- of binnenkant is. Probeer altijd van een betrouwbare website te kopen en kijk als dit mogelijk is wat andere kopers over de verkoper zeggen.

 

Kies een merk uit

Er zijn veel verschillende merken waar je uit kan kiezen. Sommige merken staan bekend om de kwaliteit die ze leveren, terwijl andere juist weer bekend staan om de goedkope prijs. Bepaal wat belangrijk voor je is en kies vervolgens een merk uit die hetgeen levert wat je zoekt.

Goedkope Sapmachine

 

Conclusie sapmachine kopen

De juiste sapmachine uitkiezen is een lastige beslissing. Bepaal goed wat je belangrijk vindt en stel aan de hand van je keuzes een lijst samen. Vergelijk deze modellen met elkaar op basis van prijs, features en andere opties en kies uiteindelijk degene uit die het beste bij je wensen en behoeften past. Zoals je kan zien zijn er veel dingen waar je uit kan kiezen, maar als je systematisch te werk gaat, dan zal je zeker weten de beste sapmachine voor jou kunnen kopen. Neem ook zeker een kijkje naar de reviews op onze juicer website om je te helpen bij het beslissingsproces.

Direct naar:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo