Hurom HG 2 review. Prima allrounder!

Wat Is De Hurom HG Elite?

In deze Hurom HG review zal onder meer blijken dat de Hurom HG Elite een geheel vernieuwd ontwerp boor en trommel element heeft, geschikt is om smoothies mee te maken, werkt bij een lager toerental, een gladde roestvrijstalen afwerking heeft en compact ontwerp.

Hurom HG Elite Review

De Hurom HG Elite is het verbeterde tweede generatie HG model. Hurom staat bekend om zijn innovaties in Slow Speed juicen en nu is er dan de tweede generatie, die een stap verder gaat dan alle andere modellen in de reeks.

Vergelijk nu prijzen bij:

Hurom heeft een groot aantal modelnummers waar je uit kunt kiezen maar dat houdt niet automatisch in dat er altijd belangrijke verbeteringen tussen hen bestaan. Soms betekent een ander modelnummer niet meer dan dat hij in een andere vorm of kleur uitgevoerd is, terwijl alle andere functies identiek en onderling uitwisselbaar zijn. Van het oorspronkelijke ontwerp tot het nieuwste Hurom modellen hebben we subtiele verbeteringen in functionaliteit, prestaties en sterkte van de onderdelen geconstateerd!

De Hg Elite Is De Eerste Die Het Geheel Nieuw Ontworpen Tweede Generatie Boor En Trommel Element gebruikt En Deze Combineert Met Een Functie om de heerlijkste smoothies te maken.

Hurom HG Elite

Door gebruik te maken van een nieuw boorontwerp en een nieuwe motor die op 50% van de snelheid van het originele motorsysteem ronddraait behoudt de tweede generatie slow juice (SST™) Slow Squeezing Technologie zelfs meer van de natuurlijke frisse smaak en rijke voedingsstoffen.

Het volledige trommelelement is herontworpen en dankzij een nieuw ontworpen Ultem boor, Ultem filter en draaiende borstel, nieuwe enkele tandwiel- en motortechnologie, en de toevoeging van een pulphendel produceert de HG Elite meer sap dan ooit met minder afval en pulp, terwijl de buitenkant er precies hetzelfde uitziet als de HH Premium (HU-700). Alle onderdelen van de juicer zijn BPA-vrij!

De nieuwe pulpkontrolehendel en sapdop maken het mogelijk om je sappen en smoothies naar persoonlijke smaak aan te passen zodat ze de naar jouw smaak juiste hoeveelheid vezels bevatten.

LEES OOK: Slowjuicer kopen tips + TOP 10

Het nieuwe trommelelement maakt dat hij makkelijker schoon te maken is en dat er minder afval overblijft na het juicen.

Bovendien draait de HH Elite op slechts 45 omw/min rond in plaats van de 80 omw/min van traditionele slowjuicers, zodat het sap nog rustiger uit je groente en fruit geperst wordt. Het resultaat zijn de puurste sappen, die nog meer voedingsstoffen, vitamines, antioxidanten en enzymen bevatten en de best mogelijke smaak.

Hurom HG Elite Review Slowjuicer

Tenslotte is een droogrekje om onderdelen snel te drogen en op te bergen nu inbegrepen.

De Hurom HG Elite levert de fijnste, zijdeachtigste, niet-schuimende groene sappen, notenmelk en elk ander soort sap die je je maar wenst, plus nog een groot aantal smoothies. Van zacht fruit tot tarwegras en alles daar tussenin, de HG Elite is de Ultieme Cold Press Juicer voor de meest kritische juicefans.

Het slanke roestvrijstalen motorhuis heeft een glanzende afwerking die elke keuken glans geeft en een meer solide en duurzaam gevoel dan de in geheel plastic uitgevoerde versies van Hurom juicers.

Als je het beste wilt, dan is de baanbrekende Hurom HG Elite de juicer voor jou.

Hurom’s tweede generatie modellen zijn compleet vernieuwd en kennen verschillende verbeteringen ten opzichte van de eerdere versies. Een voor deze modellen unieke compleet nieuwe AC inductiemotor werkt met 43 omw/min om oxidatie te verminderen en als het op het echte juicen aankomt, is dit het waar we de meeste aanpassingen terug te vinden zijn.

Pulp Kontrole Hendel: Eerdere modellen hadden een interne rubberen stop, de zogenaamde extractieplaat, om te voorkomen dat er pulp in het sap kwam. Deze is nu aan een pulphendel vastgemaakt die je kunt aanpassen zodat er geen of juist meer vezels in je sap komen. Deze kun je stapsgewijs aanpassen al naar gelang je persoonlijk voorkeur. Als hij volledig dicht is dient hij als een smoothiemaker.

Wisser Bladen Systeem: Bij eerdere modellen werden de wisserbladen bediend door een tandwiel die aangedreven werd door de persschroef, net als bij met een klokmechanisme. Als de schroef draaide veranderde een uitsparing op het tandwiel, waardoor de wisserbladen gingen draaien. Als het tandwiel niet goed schoongemaakt werd, hoopten ingrediënten zich op waardoor hij kon breken. Ook al was dit een kleine en goedkope reparatie, je kon je apparaat niet meer gebruiken tot het wiel vervangen was. Het nieuwe systeem bedient de wisserbladen direct via de persschroef, waardoor het tandwiel onnodig werd.

Hurom HG Elite Drystand

Wormschroef: Het ontwerp van de wormschroef die fijn maakt wat je erin stopt, is compleet herzien. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk achterblijft in de wormschroef, zodat er zoveel mogelijk door het filter gaat. Dit op zijn beurt zorgt er weer voor dat er zo weinig mogelijk afval in de juicer blijft zitten. Nu drijven de vleugeltoppen bovenop de wormschroef het wisserbladensysteem aan. Hierdoor werd het ratelsysteem onder de wormschroef die de messen op eerdere modellen aandreef overbodig. Dit voegt op zijn beurt meer kracht toe aan de GE Ultem wormschroef.

Sap Filters: Zowel fijne als grove sapfilters zijn gemaakt van BPA vrije GE Ultem materialen. Alle oudere modellen gebruikten hetzelfde filter, waar aan de onderkant een gat zat waar het pulp uit kwam. Dit is nu van de Hurom Elite modellen verwijderd aangezien het pulp er nu direct via de sapkom uitkomt.

Sapkom: De pulpkontrolehendel is er nu in verwerkt en hij heeft een veel grotere pulpafvalopening.

Sapopvanger: Herontworpen en nu voorzien van een deksel.

GEPERST IN PLAATS VAN GEMALEN OM DE NATUURLIJKE SMAAK EN VOEDINGSSTOFFEN TE BEHOUDEN

Hurom’s innovatieve technologie is het resultaat van meer dan 40 jaar onderzoek naar juicen.

Hurom HG review Elte

Traditionele juicers gebruiken scherpe roterende messen die op hoge snelheid ronddraaien om het fruit en de groenten te malen. Hierdoor warmt het voedsel op waardoor het oxideert en zo de voedingsstoffen en enzymen vernietigt die men juist wenst te verkrijgen.

De Hurom SlowJuicer gebruikt gepatenteerde eersteklas technologie (SST™) die het fruit op een lage temperatuur langzaam perst en zo de natuurlijke smaak en voedingsstoffen helpt behouden.

Voor een gezonde levensstijl

In de wereld van vandaag is veel van het voedsel dat we eten bewerkt, waardoor de voedingsstoffen die we nodig hebben en de smaak waar we zo van genieten vernietigd zijn. De Hurom Slowjuicer helpt mensen aan een gezondere, natuurlijke manier om voedingsstoffen binnen te krijgen en te genieten van de rijke natuurlijke smaak van fruit en groenten.

Verbeterde Voedingswaarden

Sap uit een Hurom Slow Juicer is rijker aan natuurlijke vitamines, mineralen en enzymen dan sap uit normale juicers. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol om onze lichamen te onderhouden, helpen ons om ons goed te voelen en er gezonder uit te zien. De stralende glans die afkomt van iemand die al zijn voedingsstoffen uit vers natuurlijk voedsel haalt is onmiskenbaar.

Brengt dieten in balans

Het is voor de meeste mensen moeilijk om altijd schadelijk voedsel te vermijden. De Hurom SlowJuicer maakt de slechte dingen van het leven van elke dag goed met heerlijk sap vol met voedingsstoffen.

review Hurom HG

Slow Squeezing Technologie (Sst)
Behoudt de natuurlijke smaak en voedingsstoffen van groenten en fruit door gebruik te maken van ’s werelds eerste gepatenteerde technologie
Maakt Unieke Recepten
Er is een oneindig aantal recepten voor fruit, groenten en zelfs babyvoedsel
Makkelijk Schoonmaken
Schoonmaken kan niet makkelijker
Stil
De Condensator Begrenzende Motor vibreert minder en garandeert een stille werking
Premium Design
Grondig getest op duurzaamheid en gebruiksgemak

Befaamd om zijn gebruiksgemak, perssnelheid en kwaliteit is de nieuwe Hurom Elite een ideaal apparaat voor diegenen die tijd willen besparen en die een makkelijk te gebruiken malende juicer zoeken. Door de toevoeging van een smoothiefunctie wordt de HG Elite al snel de trots van je keuken en de laatste juicer die je ooit zult kopen!

Slow Squeezing Technologie (Sst)

Traditionele horizontale malende slowjuicers hebben een sapfilter met een veel kleiner oppervlak, wat het sapextractieproces beperkt. Hurom heeft dat veranderd door de verticale juicer te ontwikkelen en het persmechanisme naar de bovenkant van de sap pers te verplaatsen en door een filter te gebruiken met een groter oppervlak, waardoor het sap na het juicen sneller doorloopt. Door net als traditionele horizontale juicers te werken met ongeveer 40 tot 80 omw/min, kunnen Hurom juicers een liter sap maken in ongeveer de helft van de tijd die traditionele machines erover doen.

In het verleden hebben klanten die gefrustreerd waren door de langzame snelheid van horizontale malende juicers geopteerd voor centrifuge juicers, maar bij hoge snelheid juicers oxideert het sap echter sneller wat resulteert in minder voedingsstoffen, heel weinig enzymen en ervoor zorgt dat het sap bij bewaring snel achteruitgaat. De Hurom HG Elite heeft echter als voordeel dat je sneller sap kunt maken dat minimaal 48 uur bewaard kan worden zonder verlies van voedingsstoffen.

Nog een voordeel van het persmechanisme bovenaan is dat wat je er in stopt nauwelijks aangestampt hoeft te worden omdat de persschroef het als het ware zelf naar binnentrekt, zodat je alleen nog maar bij bladachtige groenten de aanstamper hoeft te gebruiken.

Het unieke silicone wisserbladensysteem draait tussen de sapkom en sapfilter, waardoor het overtollige pulp effectief van de binnenkant verwijderd wordt en de juicer zo niet verstopt raakt tijdens gebruik. Dit deel is bij het nieuwe Hurom Elite model zelfs nog meer verbeterd zodat er nog minder pulp in het sap komt en je hem minder hoeft schoon te maken.

De toevoeging van een siliconen anti-druppelklepje en dop op de sapuitlaat biedt verschillende voordelen ten opzichte van vorige modellen zonder dit kenmerk. Naast het voorkomen van druppelen op het aanrecht kan de kom als je klaar bent met juicen met water gevuld worden, zodat de wisserbladen voornamelijk het schoonmaken doen in plaats van jij! De nieuwe grotere 500 ml sapkan heeft ook een maataanduiding zodat je de hoeveelheid sap precies kan aflezen, je hoeft alleen maar het klepje open te maken en het sap loopt eruit.

Tenslotte, terwijl de pulphendel misschien niet de veelzijdigheid biedt die een speciale blender geeft, krijg je het beste van twee werelden; slow speed juicen en maximale smaak, net als de mogelijkheid om te bepalen hoeveel pulp je in je sap wilt krijgen.

Steun uit wetenschappelijke hoek

Er wordt beweerd dat door de toevoeging van de sapdop op de nieuwe Hurom modellen het sap bij een gesloten dop gemengd kan worden voor het vrijgegeven wordt. Het wordt vergeleken met de door Max Gerson lang geleden verkondigde theorie dat wanneer verschillende voedingsstoffen onder druk met elkaar vermengd worden, ze sap produceren die meer voedingsstoffen bevatten omdat de voedingsstoffen uit het pulp er ook in zitten. Tot nu toe is er nog geen gedocumenteerd bewijs geleverd die deze bewering voor deze bepaalde sapmachine ondersteunt.

Dr. Max Gerson (van het wereldberoemde Gerson Instituut) beveelt aan dat pulp en sap voor het persen gemengd wordt, zodat er effectief meer voedingsstoffen uit het pulp gehaald worden. Door de nieuwe sapdop blijven pulp en sap langer met elkaar in contact, waardoor het sap meer kans krijgt om de ‘plakkerige’ voedingsstoffen uit de celmembranen en vezels (pulp) van de koud-geperste fruit en groenten te halen.
Bij de nieuwe Hurom modellen zorgt de sapklep er voor dat je tot een halve liter sap krijgt dat mogelijk extra voedingsstoffen uit het pulp haalt omdat het door de boor gemalen wordt, of wormschroef. Met deze mengfunctie (de wisserbladen die het sap roeren) betekent dit dat met gemengde ingrediënten je sapcocktail al perfect gemengd is als je het schenkt, met een kleinere schuimlaag.

Testen door de Michelson Laboratories Inc. En de Korean Food Research Institute bevestigen dat deze juicer 42,7% meer Vitamine C, en 60,7% meer Vitamine A onttrekt dan traditionele juicers. Dit onderzoek is gecertificeerd door de FDA en de USDA.

Makkelijk Schoon te Maken

review Hurom HG Elite

Sluit de sapdop en terwijl hij aanstaat schenk je water in de machine. Het water zal het achterblijvende pulp en sap verwijderen, wat erg handig is als je hem moet spoelen omdat je verschillende sappen wilt maken. Daarna kun je hem grondig schoonmaken met de bijgevoegde borstel, waarmee de eventueel in het filter achtergebleven vezels verwijderd worden. Er worden twee schoonmaakborstels bij de Hurom HG Elite geleverd en één daarvan heeft een handig verwijderbaar borsteltje waarmee je de moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken.

Aanbevolen Gebruik

Terwijl verticale juicers fruit, zacht fruit, groenten, bladachtige groenten en tarwegras kunnen verwerken, beschouwen we ze meer als een all-round sapcentrifuge. Ze werken beter met zachter fruit zoals bessen, ananas en sinaasappelen waar horizontale machines over het algemeen moeite mee hebben, maar als je voornamelijk tarwegras en bladachtige groenten wilt juicen dan geven de horizontale juicers inderdaad betere resultaten. Als je een juicer zoekt die het zo’n beetje allemaal goed doet, dan zit je met een Hurom slow juicer altijd goed.

Hurom HG review conclusie:

Hurom’s tweede generatie modellen produceren superieure resultaten ten opzichte van de eerste generatie modellen en leveren soms tot twee keer zoveel sap op terwijl de hoeveelheid pulp dat in het sap terechtkomt vermindert.

Met de mogelijkheid om je eigen soja, amandel, rijst- of havermelk te maken kun je geld besparen en ook in de dieetbehoeften van verschillende gezinsleden voorzien. Je eigen stijl creëren kan met de Hurom heel snel en je kunt dit allemaal maken en bewaren om elke dag vers te gebruiken.

Vergelijk nu prijzen bij:

HUROM – EEN MUST VOOR GEZONDHEIDSBEWUSTE MENSEN

Specificaties:
Model: Zilver HG-SBI11 / Chocolade HG-FBI11
Afmetingen (B x D x H): 159mm x 223mm x 418mm
Gewicht (netto / bruto): 5.4 kg / 9 kg
OMW/MIN: 40 – 45
Motor: Enkele-Fase Inductie
Vermogen: 150W
Voltage / Frequentie: 220-240V / 50Hz/60Hz
Gecertificeerd: CE & C-Tick
Lengte Kabel: 1.4 m
Duur Gebruik: minder dan 30 min continue
Garantie: 10 jaar op motor, 2 jaar op onderdelen en arbeid

In De Doos:
Behuizing motor, hoes vultrechter, vultrechter, tweede generatie wormschroef (auger), Ultem sapfilter (fijn), Ultem sapfilter (grof), draaiende borstel, tweede generatie sapkom (met dop en pulphendel), duwstuk (stamper), set van twee (2) opvangschalen, set van twee (2) schoonmaakborstels, gebruikershandleiding & receptenboek, droogrek
Deze juicer is over de hele wereld bekend onder verschillende modelcodes. Zolang er bij het modelnummer HG-*11 staat, is hij van deze serie.

9.1Expert Score
Hurom HG: Prima Allrounder!

Zeer lage perssnelheid zorgt voor volle smaak, kleur en behoudt nog meer vitaminen en mineralen. Het is een slowjuicer maar hij perst snel tot de laatste druppel sap!

2 Opmerkingen
  1. Hallo, juist een aangekocht, maar geen nederlandse handleiding en receptenboek ?
    Klopt dat?
    Vanessa tensen

  2. Verkopen kunnen ze zo goed. Maar klantgericht. Tja dat gaat weer net te ver. Volgens de wettelijke norm
    Behoort er een nederlandse handleiding bij. Het boek niet. Dat het niet in nederlands is, is jammer. Hurom kost veel wat best mag. Maar zorg dan voor een nederlandse vertaling pot jan dorie.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo