Kenwood BLP400WH review

Er is een hoop keuze op de markt als je op zoek bent naar een betaalbare blender, dus het is goed om eentje te zien met voldoende waarde voor zijn geld. De Blend-X Fresh, de grote broer van de Blend-X Compact, wordt op de markt gebracht voor koks met uiteenlopende vaardigheden. Hij past zich aan aan alledaagse taken en is krachtiger. Hij heeft drie snelheden, pulse en een handige ijs vermaal knop. Hij biedt voldoende controle over consistentie, waardoor hij net zo handig is voor het maken van patés en soepen als deeg, mayonaise en smoothies. In deze Kenwood BLP400WH review zullen we deze blender uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Kenwood BLP400WH review:

Positief
  • IJs vermaal knop
  • Verwijderbare kan voor makkelijke schoonmaak
  • Drie snelheden en pulse
Negatief
  • Messen kunnen niet in de vaatwasser
  • Geen automatische programma’s
  • Maar één recept idee

Belangrijkste features

  • 650W
  • 2 liter plastic kan (1,6 liter werk capaciteit
  • Maatbeker
  • 41 x 21 x 18cm

Kenwood BLP400WH review:

Design en features

Alhoewel hij mogelijk niet de vloeiende lijnen of details heeft als duurdere blenders, is de BLP400WH desalniettemin goed ontworpen. De base is slank gevormd met een grijze trim die een contrast vormt ten opzichte van de witte gloss afwerking. Hij is ook beschikbaar in een zwarte afwerking, maar hier moet je extra voor betalen.

Goedkoopste Kenwood BLP400WH Review

Zuignappen aan de onderkant van de base zorgen ervoor dat de blender stevig blijft staan tijdens gebruik. Met een simpele knop aan de voorkant bepaal je de snelheid en daaronder zit een grote knop voor het vermalen van ijs die je zal helpen om de perfecte margarita te maken.

Net als bij het Compact model zijn de kan en de deksel van plastic. Dit zorgt voor hetzelfde probleem dat hij geen hete voedingsmiddelen kan blenden en kruiden/specerijen mogelijk vlekken achterlaten. Hij heeft echter een geweldige werkcapaciteit van 1,6 liter, wat met verschillende lijnen op de kan aangegeven wordt. Je kan tot een liter milkshake of dunne vloeistoffen in de kan doen, 1,6 liter soep en 800ml fruit smoothies.

Daarnaast hebben de afneembare messen een zogenaamd ‘MultiZone’ ontwerp, waarbij elke mes gescheiden wordt door een tussenlaag om ze een wijder werkgebied te geven voor beter blenden.

Hoe is het gebruik?

Alhoewel de mes unit los gemaakt kan worden voor schoonmaak, kan je deze weer makkelijk assembleren. De messen draai je in de duidelijk zichtbare groeven aan de onderkant van de kan. Vervolgens bevestig je de kan met messen aan de base door te draaien.

We begonnen met het vermalen van ijs door de speciale knop hiervoor te gebruiken. De instructies adviseren om maar een kleine hoeveelheid per keer te vermalen, ongeveer zes klontjes. Je zal dus niet in een keer een kan vol kunnen verwerken. Het is ook geen programma, dus je moet de knop herhaaldelijk indrukken. Na verschillende keren drukken was het ijs sneeuwachtig en redelijk gelijkmatig vermalen. Er waren nog een paar grote stukken over die niet in contact gekomen waren met de messen.

Beste Kenwood BLP400WH Review

Vervolgens probeerde we een fruit smoothie te maken met blauwe bessen, aardbeien, kiwi, melk en ijs. We vermaalde het fruit op de hoogste snelheid, wat de volume bijna verdubbelde. De blender was echter wel een beetje luidruchtig tijdens dit proces. De blender verwerkte voornamelijk de ijsklontjes goed. Er bleven geen grote stukken over en de smoothie was ijskoud, schuimend en gelijkmatig gemengd.

We eindigde ons test met deeg voor wafels. We profiteerde hierbij van de variabele snelheden en verwijderbare afsluiting in het midden van de deksel van het apparaat. We begonnen met het mengen van olie, melk en eieren op de laagste snelheid en voegde langzaam de droge ingrediënten toe via het gat. De afmetingen van het gat is goed. Niet te klein zodat je veel knoeit, maar ook niet zo groot dat de inhoud van de blender kan ontsnappen.

Toen het mengsel dikker en meer kleverig werd, had de motor er meer problemen mee, dus we verhoogde de snelheid naar 2. Na het toevoegen van de laatste droge ingrediënten bleven deze op de bovenkant van het mengsel liggen. We verhoogde dus de snelheid nog een keer, wat een draaikolk creëerde die sterk genoeg was om de resterende ingrediënten te mengen. De resulterende deeg had een perfecte klevende consistentie zonder klonten. In onze wafelmachine steeg het ook goed.

Schoonmaken was recht toe, recht aan. De messen moesten we met de hand wassen, wat een beetje lastig was, aangezien ze scherp waren. De rest van de kan en de deksel konden echter in de vaatwasser gedaan worden.

Moet je de Kenwood BLP400WH kopen?

Het is misschien iets wat betaalbare blenders over het algemeen niet hebben, maar de ijs knop voelt aan als een overbodige secundaire pulse functie. We hadden in plaats hiervan liever een automatisch programma gezien die het werk voor je doet. Afgezien van dat voelt het wel dat de BLP400 meer biedt dan vergelijkbare modellen. De meeste taken kan hij goed aan met zijn variabele snelheden en praktische design.

Conclusie Kenwood BLP400WH review

Voldoende power, betaalbaarheid en makkelijke schoonmaak maken dit een geweldige eerste blender. Je moet er echter niet van opkijken als je al snel naar iets beters op zoek gaat. We hopen dat je genoten hebt van deze Kenwood BLP400WH review.

Vergelijk nu prijzen bij:

7.1Expert Score
Onze score

Voldoende power, betaalbaarheid en makkelijke schoonmaak maken dit een geweldige eerste blender. Je moet er echter niet van opkijken als je al snel naar iets beters op zoek gaat.

LEES OOK: Blender kopen gids

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo