Magimix Le Duo review

De Magimix Le Duo is een sapcentrifuge en zou op de kleinste aanrechten moeten passen. Hij neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag dan vergelijkbare juicers.

Met zijn simpele stijlvolle design en schone lijnen en beschikbaarheid in verschillende kleuren, zou de Magimix geschikt moeten zijn voor de meeste huishoudens. In deze Magimix Le Duo review zullen we een kijkje nemen naar de plus- en minpunten van deze sapcentrifuge.

Vergelijk prijzen nu bij:

Magimix Le Duo review:

Design en features

Iedereen die bekend is met een voedselverwerker zal zich meteen op zijn/haar gemak voelen met de Le Duo. De assemblage was zeer snel gedaan (binnen 10 seconden) en recht toe, recht aan. Er wordt een plastic spatel meegeleverd, welke perfect past in het mandje voor de pulp om de overgrote hoeveelheid eenvoudig te verwijderen. Een stamper die bijna identiek is aan die van een voedselverwerker helpt om groente en fruit door de trechter te helpen.

Goedkoopste Magimix Le Duo Review

De deksel van de juicer is gemaakt van doorzichtig plastic, wat je helpt om te zien hoe vol het mandje met pulp is. De tuit waar het sap uitstroomt hangt relatief hoog, zodat je er een kleine kan onder kunt zetten. Het was echter fijn geweest als je er een groot half liter glas onder kon zetten, maar misschien zijn we iets te kieskeurig. De Le Duo wordt ook geleverd met een citruspers accessoire. Deze kan je gebruiken om citrusvruchten te persen, zonder dat je deze eerst hoeft te schillen.

Het pulp mandje heeft roestvrij stalen maas zijkanten en zit op een steel die ronddraait, wat het mandje de centrifuge functie geeft.

Gebruik Magimix Le Duo

De Magimix Le Duo is niet de stilste sapcentrifuge, maar het is ook niet zo erg dat het storend wordt. Het gebruik van de Magimix is vergelijkbaar met het toevoegen van voedingsmiddelen aan een voedselverwerker. Stukken groenten en fruit kunnen een voor een door de trechter geduwd worden zonder dat je hoeft te pauzeren. Andere soorten machines die sap maken kunnen hierdoor mogelijk verstopt raken, maar dit is niet het geval bij de Le Duo. Dit maakt hem een van de snelste juicers die beschikbaar is.

De trechter is redelijk groot en appels moet je in vieren of zessen snijden. Wanneer het pulp mandje vol is moet je de juicer stoppen, de deksel verwijderen, de meegeleverde spatel gebruiken om de pulp te verwijderen, het mandje terugzetten en de deksel er weer op doen. Alhoewel dit proces maar 20 seconden in beslag neemt, kan het vervelend worden als je grote hoeveelheden sap maakt.

Beste Magimix Le Duo Review

Een ander vervelend iets, is dat wanneer een stukje fruit of groente wegschiet, dit tegen de zijkant van het pulp mandje blijft zitten en niet vermalen wordt. Dit kan resulteren in een ongelijke gewichtsverdeling rond het mandje. Dit resulteert in een ongelijke centrifugale kracht die ervoor kan zorgen dat je Le Duo over je aanrecht gaat ‘springen’. Dit zorgde er één keer voor dat onze kan met sap van het aanrecht viel. De oplossing voor dit probleem is het sap mandje direct leegmaken wanneer dit gebeurt. De komt het vaakst voor wanneer je citrusvruchten in de vermaler doet, in plaats van dat je de speciale citruspers gebruikt. De citruspers gebruiken zou dit probleem grotendeels dus op moeten lossen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Citruspers

De citruspers zorgt er zeker weten voor dat je snel heerlijke citrus cocktails kan maken, zoals sinaasappel en grapefruit. Snijd je fruit simpelweg door de midden en plaats het in de citruspers en beweeg de citruspers arm naar beneden. We bepaalde betere resultaten als we de motor aan en uitschakelde wanneer druk toegepast werd op de citrus arm. Hiermee voorkwamen we dat sap door de hele keuken werd verspreid. De sap van de citruspers bevatte veel meer pulp vergeleken met wanneer je dezelfde ingrediënten door de sapcentrifuge liet verwerken. Als je een beetje pulp niet erg vindt, dan is de citruspers een snelle manier om heerlijke citrussap te maken.

Sap

De Magimix gaf een goede hoeveelheid sap met zowel appels als wortels. Ook andere soorten groenten en fruit werden makkelijk verwerkt. De Le Duo is niet geschikt voor het juicen van tarwegras. Hij kan groene bladgroenten verwerken als je ze oprolt en samen met andere harde soorten groenten of fruit toevoegt, zoals wortels. Er zijn echter andere speciale machines die hier meer geschikt voor zijn. De sap bevatte voor de rest weinig pulp (wanneer we de citruspers niet gebruikte).

Schoonmaak van de Magimix Le Duo

De Magimix is een van de makkelijkste juicers om te ontmantelen en schoon te maken. Je hoeft alleen maar de kom, deksel, stamper en het mandje te verwijderen en schoon te maken. De deksel en het mandje hebben geen plekken waar je moeilijk bij kan en de onderdelen kunnen in de vaatwasser. Als je de citruspers gebruikt, dan zijn er twee onderdelen die schoongemaakt moeten worden in plaats van het mandje en de stamper. Wederom zal je hier geen lastig te bereken plekjes vinden. Kan het nog eenvoudiger? Er wordt echter geen schoonmaakborstel meegeleverd en dat is jammer. De spatel verwijdert namelijk de meeste pulp in het mandje, maar vaak zit er ook pulp in de gaten van het mandje. Dit is echter niet een heel groot probleem, aangezien je een oude tandenborstel hiervoor kan gebruiken.

Conclusie Magimix Le Duo review

Als je op zoek bent naar een juicer die sap kan maken van de meeste soorten groenten en fruit en een persoon bent met een druk leven en weinig tijd voor het bereiden van sapjes, dan is de Magimix Le Duo een zeer geschikte kandidaat. We hopen dat je genoten hebt van deze Magimix Le Duo review.

Vergelijk nu prijzen bij:

9.1Expert Score
Onze score

Als je op zoek bent naar een juicer die sap kan maken van de meeste soorten groenten en fruit en een persoon bent met een druk leven en weinig tijd voor het bereiden van sapjes, dan is de Magimix Le Duo een zeer geschikte kandidaat.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo