Nutri Ninja BL480 review

Voor drukke ochtenden is een slimme smoothie oplossing nodig en de nieuwste Nutri Ninja probeert je leven makkelijker te maken. De BL480 is een speciale smoothie machine die geleverd wordt met Auto-IQ. Dit bestaat uit een aantal van te voren ingestelde programma’s die met een druk op de knop een gevarieerd programma doorlopen om perfect gemengde drankjes te maken. Daarnaast zijn er een handmatige pulse en Start/Stop modi voor het maken van een dipsaus, dressing, deeg en dessert. De motor heeft 1000W, waar fruit, zaden, groenten en ijs door vermalen wordt. In deze Nutri Ninja BL480 review zullen we deze blender uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Nutri Ninja BL480 review:

Positief
 • Automatische programma’s en handmatig gebruik
 • Kan in de vaatwasser
 • Verwerkt bevroren voedsel
Negatief
 • Geen schoonmaakborstel
 • Verwerkt niet heet voedsel of droge ingrediënten
 • Grote base

Belangrijkste features

 • 1000W
 • Pro Extractor mes
 • 650ml kopje, 500ml kopje
 • 2 Sip & Seal deksels
 • 37 x 17 x 16cm
 • Prijs tijdens review: 

Nutri Ninja BL480 review:

Design en features

Je moet een beetje ruimte op je aanrecht vrijmaken voor de BL480. Vergeleken met vele persoonlijke blenders is hij namelijk zwaarder en groter. De afmetingen geven hem echter wel een stevig gevoel en de zuignappen aan de onderkant van de base helpen daar ook bij. De base is afgewerkt met eenvoudig zwart en zilver en een touchpad aan de voorkant. Vier knoppen (Pulse, Start/Stop, Blend en Ultra Blend) omringen een display die aftelt wanneer een programma geselecteerd is of optelt wanneer je de Pulse of Start/Stop gebruikt.

Goedkoopste Nutri Ninja BL480 Review

Twee kopjes (een normale 650ml en een kleine 500ml) worden gecombineerd met een Pro Extractor mes. Deze heeft vier messen die in een hoek staan en twee kleine centrale messen. Je schroeft ze in de kopjes zodra je deze gevuld hebt. De kopjes en messen maak je vast aan de base, wat vervolgens het display activeert zodat je de handmatige of auto knoppen in kan drukken. Elk kopje heeft een deksel met een tuit waar je uit kan drinken terwijl je naar je werk gaat.

Hoe is het gebruik van de Nutri Ninja BL480?

Naast een boek met 30 recepten zijn er ook instructies die aangeven in welke volgorde de ingrediënten in het kopje gedaan moeten worden voor de beste resultaten. Je kan natuurlijk altijd je eigen combinaties aanhouden. We begonnen met het maken van een Lean Green Ninja smoothie. Een combinatie van ananas, mango, banaan, spinazie, boerenkoel, ijs en water en dit deden we in het normale kopje. Aangezien bij alle recepten de volgorde waarop de ingrediënten opgenoemd worden ook de volgorde is hoe je ze in het kopje moet doen, betekende dit dat de ijs eerst vermalen zou worden.

De messen zijn aardig lang dus in het begin was het lastig om deze vast te schroeven met de ijs aan de bovenkant. Uiteindelijk lukte dit echter en zat alles goed vast. We selecteerde het Blend programma, welke alle ingrediënten in ongeveer 45 seconden mengde. Er werd gebruik gemaakt van een combinatie van vermalen, pulsen en pauzes. Het resultaat was een dikke en goed gemengde smoothie zonder overgebleven blaadjes en grote klonten met vezels (een veel voorkomend probleem met ananas).

De deksels zijn echter niet makkelijk om te gebruiken. Je schroeft ze in het interieur van het kopje, in plaats van de naad aan de buitenkant. Zodoende kan het lastig zijn om ze goed vast te maken. De sluiting voor de tuit kan ook niet ver genoeg verplaatst worden om geen obstakel te zijn tijdens het drinken.

Beste Nutri Ninja BL480 Review

Vervolgens probeerde we een recept met harde ingrediënten en honing uit. Een ingrediënt die vaak aan de rand van kopjes blijft plakken. Voor Trail Mix in een Glas (een recept met amandelen, pompoen en sesamzaadjes, sap, bessen, amandelmelk en ijs) gebruikte we het normale kopje, maar nu met het Ultra Blend programma. Een vergelijkbaar programma als de Blend, maar met meer pulsen en pauzes. Dit programma duurt ongeveer een minuut.

Alhoewel de blender alles aardig goed gemengd had, waren er nog wel wat deeltjes van noten en zaadjes over die de messen niet vermaalt hadden. Deze zonken naar de bodem van het glas waar we het in serveerde. De honing was echter goed gemengd en we konden geen restanten op de messen of de zijkanten van het kopje terugvinden.

We eindigde met een van de dessert ideeën, een bevroren vanille met noten lekkernij. Dit recept bestaat uit walnoot, vanille, stevia, yoghurt en ijs. Hierbij werd aanbevolen om de Start/Stop modus gedurende 20 seconden te gebruiken. Na dit gedaan te hebben was het mengsel niet stevig genoeg om er uit te scheppen. Een paar uur in de vriezer doen hielp om het steviger te maken, maar wij vonden het niet een lekker recept.

Het schoonmaken was recht toe recht aan. Alle onderdelen die in aanraking komen met voedsel kunnen in de vaatwasser gedaan worden. Met de hand schoonmaken is redelijk makkelijk, alhoewel je goed op moet passen met de mesjes als je deze zonder borstel schoonmaakt. Het was fijn geweest als Nutri een speciale borstel hiervoor meegeleverd had.

Moet je de Nutri Ninja BL480 kopen?

Als een opvolger van de vorige modellen voelt het beetje als een gemiste kans om alleen de kracht en programma’s van de Nutri Ninja te verbeteren. Het is nog steeds lastig om te drinken met de deksels en de blender vermaalt noten en zaadjes niet goed. De messen doen hun werk goed, maar zijn een beetje lastig om schoon te maken met de hand. Daarnaast mist hij de minimalistische stijl van vergelijkbare persoonlijke blenders, maar kost ongeveer hetzelfde.

De programma’s zijn echter een geweldig idee voor personen die weg willen kunnen lopen zodra ze hun blender aangezet hebben of niet weten hoe lang het precies duurt voordat bepaalde ingrediënten goed gemengd zijn. Dit maakt het een goed apparaat voor beginners en drukke huishoudens.

Conclusie Nutri Ninja BL480 review

Deze persoonlijke blender is zeker niet perfect, maar wat hij mist op het gebied van design, maakt hij weer goed op het gebied van gebruiksgemak en bruikbaarheid. We hopen dat je genoten hebt van deze Nutri Ninja BL480 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

8Expert Score
Onze score

Deze persoonlijke blender is zeker niet perfect, maar wat hij mist op het gebied van design, maakt hij weer goed op het gebied van gebruiksgemak en bruikbaarheid.

LEES OOK: Blender kopen gids + TOP 10

3 Opmerkingen
 1. Ik heb een nutribullet met 900watt, en een RX 1700 watt , en bij allebei zijn de mes afdichtingen bij de messen gaan lekken binnen 2 jaar. Nu heb ik ook een nutrininja, en die heeft daar geen last van. Ook de grote Nutrininja RX begon na net 1 jaar al door te lekken, toch iets niet goed met dat product.

 2. Ik heb een nutribullet met 900watt, en een RX 1700 watt , en bij allebei zijn de mes afdichtingen bij de messen gaan lekken binnen 2 jaar. Nu heb ik ook een nutrininja, en die heeft daar geen last van. Ook de grote Nutribullet
  RX begon na net 1 jaar al door te lekken, toch iets niet goed met dat product.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo