Nutri Ninja BL682 review

Een volledige versie van het compacte keukensysteem van Nutri Ninja. Deze machine is gemaakt om de enige voedselverwerker te zijn die je nodig hebt. Wanneer je de 1,8 liter verwerkingskom, 2 liter kan en smoothie kopjes combineert, dan is de lijst met taken die deze machine kan doen eindeloos. Soep, bevroren cocktails, deeg, beslag, gehakt, gemalen kruiden en ga zo maar door. Als je nog een beginner bent dan heb je de keuze uit vijf Auto-IQ programma’s, terwijl professionals de handmatige variabele snelheden op prijs zullen stellen. Of deze blender aan alle verwachtingen kan voldoen lees je in deze Nutri Ninja BL682 review waarin we de machine uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Nutri Ninja BL682 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Automatische programma’s en handmatige controle
 • Kan veilig in de vaatwasser gedaan worden
 • Krachtig

Negatief

 • Duur
 • Moeilijk om op te bergen
 • Niet geschikt voor hete vloeistoffen

 

Belangrijkste features

 • 1.500W/2pk motor
 • Pro Extractor mes, 650ml kopje, 500ml kopje, 2 drink deksels
 • Hakmes, deegmes, gestapeld mes
 • Kom en blender kan
 • H44 x B16,5 x D24cm
 • Prijs tijdens review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Nutri Ninja BL682 review:

Design en features

Je krijgt het idee dat de persoon die de base van Nutri Ninja ontworpen heeft erg gek is op knoppen. Je vindt er in totaal negen en sommige hebben erg lange omschrijvingen, zoals Auto-iQ Nutri Ninja Ultra Blend. Dit voelt misschien overweldigend, maar alleen degene die je met elke container kan gebruiken zullen oplichten, wat helpt om de verwarring enigszins te verminderen.

De base unit is aardig zwaar, met hendels aan beide kanten om de zuignappen aan de onderkant los te maken wanneer je de blender wilt verplaatsen. Er is een LED display die aftelt tijdens een programma of optelt tijdens handmatige instellingen (laag/deeg, medium, hoog). Een aan/uit knop start elke instelling. Door deze knop tijdens het programma in te drukken, kan je het programma pauzeren.

Goedkoopste Nutri Ninja BL682 Review

Alle containers maak je met een snelle draai aan de base unit vast. Er is een Pro Extractor mes voor de kopjes, een roestvrij staal hakmes, een vergelijkbaar plastic mes voor deeg in de kom en een angstaanjagende tool met zes mesjes voor de blender. De laatste twee hebben deksels die je er op drukt en vergrendeld, een knop om ze los te maken en een kleine klep die het mogelijk maakt om vloeistoffen toe te voegen tijdens het blenden. Dit is geweldig voor sauzen, zoals mayonaise.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties Nutri Ninja BL682

Aangezien dit apparaat drie machines in een wil zijn, zou je denken dat er meer dan 25 recepten meegeleverd zouden worden. Een groot deel van deze recepten zijn ook nog eens drankjes.

We begonnen met het maken van een fruit en groente smoothie met amandelmelk en ijs in het 650ml kopje. Naast de opgelichte knoppen vind je in het receptenboek ook een tabel terug, wat een handige gids is om uit te vinden welke voedingsmiddelen het beste werken bij welk programma.

We kozen voor Ultra Blend, aangezien we ijs en een aantal andere harde ingrediënten gebruikte, zoals ananas. De messen verwerkte de ingrediënten eerst snel met een serie van pulsen en pauzes. Dit werd gevolgd door een constante blend om het mengsel goed te mengen. Toen het programma voorbij was (ongeveer 45 seconden) had de resulterende smoothie een romige consistentie, zonder sporen van groenten of klonten.

Vergelijk prijzen nu bij:

Vervolgens gebruikte we het 500ml kopje om Parmezaanse kaas te raspen. We vulde de beker met kleine klontjes en gebruikte de Pulse instelling om meer controle over het resultaat te hebben. We hadden ook de Food Puree instellingen kunnen gebruiken, maar we wilde niet dat de kaas te plakkerig werd.

Beste Nutri Ninja BL682 Review

Nog ongeveer 10 pulsen was de kaas een beetje een klomp geworden. Het resultaat was niet zo fijn als we gehoopt hadden, aangezien er nog steeds een of twee grote stukken achtergebleven waren. Deze methode was echter sneller en veiliger dan met de hand.

De volgende onderdelen die we uit wilden proberen waren de kom en het deegmes. We voegden ingrediënten toe voor een honing cake: bloem, eieren en een mengsel van gesmolten boter, suiker en honing. We gebruikte de handmatige laag/deeg instelling om de ingrediënten gedurende ongeveer 30 seconden te mengen. Er waren nog een aantal sporen van bloem over, dus dit schraapte we in de kom en we mengde nog eens 10 seconden. Het resultaat was een glad en luchtig beslag, dat luchtig en zacht was na het bakken.

Onze volgende test was de kan gebruiken om ijs te vermalen. Na het toevoegen van de ijsklontjes en het bevestigen van het gestapelde mes, gebruikte we het Bevroren drankjes/Smoothie programma. Voordat het programma geëindigd was werden de ijsklontjes al omgetoverd in sneeuw. Er bleven geen stukjes ijs achter en de sneeuw was gelijkmatig vermalen. Dit is een ideale consistentie voor cocktails.

Vergelijk prijzen nu bij:

We eindigde onze test door het hakmes met de kom te gebruiken om een saus te maken van koude gestoofde appels. Het Food Puree programma nam net iets meer dan een minuut in beslag en verwerkte de stukjes geleidelijk aan totdat er alleen nog maar een dikke saus over was. Er zaten nog kleine stukjes appel in, maar het resultaat was voor de rest gelijkmatig.

Alle onderdelen kunnen veilig in de vaatwasser gedaan worden. Het was echter lastig om het hakmes en gestapelde mes met de hand schoon te maken. Een borstel voor de moeilijk te bereiken plekken was handig geweest.

 

Moet ik de Nutri Ninja BL682 kopen?

Alhoewel het een evolutie van een persoonlijke blender is, voelt dit meer aan als een voedselverwerker met smoothie mogelijkheden dan andersom. Hij is aardig groot met flink wat dingen die je op moet bergen. Wij denken dat hij ongeschikt is voor mensen die maar af en toe een voedselverwerker gebruiken.

Power en capaciteit zijn echter de sterke punten. Hij is snel en efficiënt, waardoor het een goede aanschaf is voor families die regelmatig smoothies en milkshakes maken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Conclusie

Als je keukenkastjes groot genoeg zijn, dan is deze multifunctionele voedselverwerker misschien een goede keuze voor je.

8.1Expert Score
Onze score

Als je keukenkastjes groot genoeg zijn, dan is deze multifunctionele voedselverwerker misschien een goede keuze voor je.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo