Panasonic MJ-L500 review

Compact, efficiënt en divers, de MJ-L500 combineert alles wat je wilt in een slowjuicer. Door de slow juicing techniek, welke fruit en groenten perst met 45rpm, in plaats van snijden en draaien met een hoge snelheid, wordt het maximale uit de voedingsmiddelen gehaald met een minimale inspanning. De lagere snelheden resulteren ook in minder warmte en blootstelling aan lucht, wat inhoudt dat je meer voedingsstoffen in je sap zal hebben en minder scheiding. De MJ-L500 heeft ook een extensie voor bevroren voedingsmiddelen, zodat je sorbets en bevroren cocktails kan maken en daarnaast is hij ook klein genoeg om permanent op je aanrecht te staan. In tegenstelling tot een hoop juicers heb je ook een keuze uit verschillende kleuren, namelijk: zilver, champagne en rood. In deze Panasonic MJ-L500 review zullen we een kijkje nemen wat deze slowjuicer zoal nog meer te bieden heeft.

Vergelijk nu prijzen bij:

Panasonic MJ-L500 review:

Positief
 • Maakt zoveel vers als bevroren sap
 • Zeer efficiënt juicen
 • Compact
Negatief
 • Sommige onderdelen kunnen niet in de vaatwasser
 • Meerdere onderdelen om in elkaar te zetten
 • Gelimiteerde ideeën voor recepten

Belangrijkste features

 • Power: 150W
 • Extensie voor bevroren voedingsmiddelen
 • Schoonmaakborstel
 • Afmetingen: 43,2 x 18,5 x 17,6cm
 • Prijs tijdens review:

Design en features

Slowjuicers waren voorheen grote reuzen die enorm veel ruimte op je aanrecht in beslag namen, maar de MJ-L500 is totaal anders. Met een staand en compact design bestaat hij uit een cilindervormige base, met daarop een sap vermaalcompartiment welke een roterende borstel, roestvrij staal gekantelde persschroef en een filter bevat. Een deksel met trechter klik je daarboven vast en alhoewel deze trechter nauw is, helpt dit om te voorkomen dat de juicer overbelast wordt met grote stukken groente en fruit.

Beste Panasonic MJ-L500 Review

Twee tuiten steken uit het vermaalcompartiment, eentje voor pulp en eentje voor sap of verwerkt bevroren fruit en een kan en pulpcontainer worden meegeleverd om beide op te vangen. Om druppels te voorkomen heeft de tuit voor de sap een scharnieren kap, welke gesloten kan worden om de stroom van sap te stoppen. Aan de zijkant zit een tuimelschakelaar, welke je kan gebruiken om de machine aan of uit te doen of je kan hem in zijn achteruit houden om de machine te ontstoppen wanneer dat nodig is.

Bruikbaarheid Panasonic MJ-L500

Alhoewel de MJ-L500 compact is wanneer je hem in elkaar hebt gezet, zijn er aardig wat onderdelen die eerst bevestigd moeten worden. Gelukkig helpen de diagramachtige instructies en pijlen op de individuele onderdelen om moeilijkheden te voorkomen op dit gebied. De instructies falen echter op het gebied van inspiratievolle ideeën voor recepten. Er zijn een aantal suggesties voor fruit en groente combinaties, maar afgezien van dat moesten we op onze eigen creativiteit vertrouwen.

We begonnen met het juicen van een appel, welke in kleine stukjes gesneden moesten worden om in de trechter te passen. Ondanks de slowjuicer naam, hoefde we niet lang te wachten op de sap, want dit stroomde soepel en snel uit de tuit, zonder te spetteren of druppen. We hoefde ook niet de drukker te gebruiken, aangezien de stukjes uit zichzelf naar beneden vielen en goed verwerkt werden.

Goedkoopste Panasonic MJ-L500 Review

Dankzij de meetlijnen aan de zijkant van de kan was het makkelijk om te zien hoeveel sap er gemaakt werd. Er lag een klein laagje schuim bovenop de appelsap, maar afgezien van dat was het helder en had het een frisse en lekkere smaak.

Een deksel voor de kan zou een handige aanvulling geweest zijn voor het bewaren in de koelkast en daarnaast was er ook geen scheider om de schuim uit de sap te houden tijdens het gieten.

De machine maakte echter erg efficiënt sap, aangezien de pulp goed fijn gedrukt was en droog aanvoelde. Het sluiten van de tuit voor het sap zorgde er daarnaast goed voor dat de machine niet meer nadruppelde

Vervolgens maakte we een sap met spinazie en een ananasschijfje, waarbij de laatste hielp om te voorkomen dat de bladeren vast kwamen te zitten in de schroef. Dit produceerde ongeveer 200ml sap, een goede hoeveelheid voor de hoeveelheid groente en fruit dat we gebruikte. Alhoewel één of twee spinazieblaadjes wel vast kwam te zitten aan de schroef, werd het overgrote deel goed geperst, wat een zoet groen drankje produceerde die geen tekenen van scheiding liet zien, zelfs na een tijdje gestaan te hebben.

Tot slot voegde we de extensie toe voor het bevroren fruit. We gebruikte bevroren stukjes banaan en bosbessen om een dessert te maken. Alhoewel het fruit verscheidene uren bevroren was, adviseerde de instructies om ze niet direct uit de vriezer te verwerken, dus we wachtte 20 minuten, zodat het een beetje kon ontdooien.

Toen we het fruit toevoegde aan de juicer ontdooide het nog meer, dus de consistentie van het uiteindelijke dessert was niet zo sorbetachtig als we zouden willen. Er wordt aanbevolen om een beetje te experimenteren met de hoeveelheid ‘bevrorenheid’ en daar zijn we het mee eens.

Zodra je de machine uit elkaar hebt gehaald is het niet moeilijk om de onderdelen schoon te maken, maar alleen sommige mag je in de vaatwasser doen. De puntige handgreep van de schoonmaakborstel bleek voor ons onmisbaar te zijn voor het verwijderen van pulp

Moet ik de Panasonic MJ-L500 kopen?

Afgezien van het gebrek aan recepten is de MJ-L500 goed voor startende juicers en voor personen die overstappen van een sapcentrifuge of als je een keukenapparaat wilt met meer functionaliteiten. Hij neemt niet alleen bijna geen ruimte in beslag, maar biedt ook een hoop voor de prijs en geeft een uitstekende hoeveelheid sap.

De mogelijkheid om bevroren desserts te maken, maakt hem onmisbaar voor personen die iets gezonder willen eten of hun kinderen willen helpen om hun vijf porties per dag te krijgen. Daarnaast zorgen zijn compacte afmetingen er ook voor dat je hem op je aanrecht kan laten staan, dus je zal er zeer waarschijnlijk meer gebruik van maken dan eentje die elke keer in je keukenkastje opgeborgen moet worden.

Vergelijk nu prijzen bij:

Conclusie Panasonic MJ-L500 review

De MJ-L500 maakt het erg makkelijk om aan je vijf per dag te komen en de mogelijkheid om ook bevroren fruit te persen maakt het mogelijk om nog meer te experimenteren, zolang je creatief bent uiteraard. We hopen dat je genoten hebt van deze Panasonic MJ-L500 review.

LEES OOK: Slowjuicer kopen gids

8.8Expert Score
Onze score

De MJ-L500 maakt het erg makkelijk om aan je vijf per dag te komen en de mogelijkheid om ook bevroren fruit te persen maakt het mogelijk om nog meer te experimenteren, zolang je creatief bent uiteraard.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo