Smeg Blender BLF01 review

Met hun coole pastelkleuren en bochtige ronde frames ziet alle keukenapparatuur van Smeg eruit alsof ze uit de jaren 50 komen. De Smeg Blender BLF01 is geen uitzondering, maar dit grote, krachtige apparaat is zeker niet ouderwets. Met de 800W motor, grote 1,5 liter kan en verschillende snelheden en voorgeprogrammeerde modi, is de Smeg Blender BLF01 goed uitgerust voor bijna elke saus, soep, dressing of smoothie die je wilt maken. Hij is niet geschikt voor het blenden van hete voedingsmiddelen, maar dat is min of meer ook het enige limiet. Hij kan namelijk droge voedingsmiddelen mengen met de pulse modus zonder dat er extra water vereist is en ijsklontjes zijn ook geen probleem voor deze instelling.

Vergelijk prijzen bij:

Smeg Blender BLF01 review:

Features

Het is een redelijk grote machine wanneer je hem voor het eerst uit de doos haalt, aangezien zware basis afmetingen heeft van 197 x 163 mm en net iets zwaarder dan 3,5 kg weegt. Gecombineerd met de 1,5 liter blender is de blender 397 mm hoog, wat inhoudt dat hij prima tussen je aanrechtblad en keukenkastjes moet passen.

Met een kabel van een meter is hij relatief flexibel en deze kabel kan je makkelijk oprollen op de basis, zodat je hem makkelijk en compact op kan ruimen als je hem liever opbergt in een keukenkastje. Dit geniet mogelijk je voorkeur als je de glossy, metallieke huisstijl een beetje te opzichtig vindt aan de zijkanten van de blender. Het centrale besturingspaneel helpt echter tenminste om je aandacht hiervan af te halen wanneer je hem tussen andere keukenapparatuur zet.

De Smeg Blender BLF01 wordt niet geleverd met veel accessoires, maar de grote kan heeft ruimte voor meer ingrediënten dan blenders voor een enkele portie, zoals de Nutribullet of Nutri Ninja. Er is ook een verwijderbare deksel en een klein maatbekertje die in het midden van de deksel past. Hier zit echter helemaal geen markering op, dus het is niet echt handig om dingen mee te meten. De kans is groter dat je hem zal gebruiken om extra ingrediënten aan de blender toe te voegen terwijl deze aan het werk is.

Goedkoopste Smeg Blender BLF01

Gebruiksgemak Smeg Blender BLF01

De blender is erg makkelijk om te gebruiken. De kan klik je vast aan de bovenkant van de motor en je hoeft er niet op te drukken tijdens het blenden. Een rood licht op het besturingspaneel zal aangeven of de blender aangesloten is op het netstroom. Daarnaast zitten aan de onderkant zuignappen die ervoor zorgen dat de blender op zijn plaats blijft staan tijdens gebruik en het veiligheidsmechanisme zal de blender automatisch uitschakelen wanneer deze oververhit raakt of wanneer je de kan verwijdert.

Zodra je de ingrediënten toegevoegd hebt hoef je alleen maar de snelheid in te stellen (welke van 1 tot 4 gaat) en vervolgens op de grote start/stop knop te drukken. Het paneel heeft twee voorgeprogrammeerde instellingen voor smoothies en het vermalen van ijs en deze hebben een vastgestelde tijd dat ze draaien van respectievelijk 60 en 50 seconden.

Smeg raadt een snelheid van 1-2 aan voor recepten zoals mousses, sorbets, beslag, salade dressings en gemengde bevroren drankjes en een snelheid van 3-4 voor soep, slagroom, milkshakes, smoothies, pesto en puree. De motor wordt geleidelijk aan luider wanneer je de snelheid verhoogt, maar ze zijn allemaal aardig luidruchtig, dus verwacht niet dat je een gesprek kan hebben tijdens gebruik. De pulse knop kan tot slot gebruikt worden om de motor een paar seconden op topsnelheid te draaien, maar deze functioneert niet bij een snelheid van 4 of tijdens de twee voorgeprogrammeerde instellingen.

Prestaties

De Smeg Blender BLF01 wordt geleverd met een handvol recepten in de handleiding, maar we hebben hem getest met ons standaard smoothierecept, welke bestaat uit twee handenvol boerenkool, een gesneden banaan en een half kopje met gemixte bevroren bessen plus water. We gebruikte het van te voren ingestelde programma voor smoothies, welke halverwege versnelt en de resultaten waren uitstekend. Er was nog steeds wat pulp over van het fruit, maar de boerenkool was volledig vermalen en het gehele recept was erg egaal en makkelijk om te drinken.

We mengde hetzelfde recept echter ook in de Nutribullet, wat momenteel onze voorkeur blender is en de resultaten waren grotendeels gelijk. Bij de Nutribullet bleef een klein beetje meer pulp over, maar wanneer je nagaat dat de Nutribullet bijna een keer zo goedkoop is en maar een 600W motor heeft, was het verschil niet zo groot als dat we gedacht hadden.

De grotere en meer flexibele kan van de Smeg Blender BLF01 is uiteraard het voordeel, aangezien de kan van de Nutribullet maar 600 ml is. Dit houdt in dat je niet alleen ruim een keer zoveel ingrediënten in de Smeg kan blenden, maar ook een grotere verscheidenheid aan ingrediënten aan je mengsel toe kan voegen. De BLF01 is ook makkelijker om schoon te maken, aangezien je de messen los kan maken van de kan wat bij de Nutribullet niet een mogelijkheid is. De rest van de componenten van de blender kunnen allemaal in de vaatwasser, maar je kan ook het zelfreinigingsprogramma gebruiken. Voor dit moet je een beetje warm water en wasmiddel in de kan doen en de pulse knop zo’n tien keer gebruiken op de laagste snelheid. Daarna hoef je de onderdelen alleen maar af te spoelen en drogen.

Als je een fanatieke cocktail drinker bent, dan is de ijs instelling ook een aantrekkelijke optie. Hij kan makkelijk meerdere ijsklontjes per keer aan, waardoor ze binnen een minuut vermaalt worden tot schuimige compacte sneeuw. Wanneer we dit probeerde bleef alles aan de zijkant van de kan vastzitten, maar het viel er allemaal makkelijk uit toen we de kan omdraaiden en er een paar tikjes op gaven.

Smeg Blender BLF01 kopen

Conclusie Smeg Blender BLF01 review

De Smeg Blender BLF01 is een erg indrukwekkende machine. De ruime kan biedt voldoende ruimte voor een grote hoeveelheid ingrediënten en de verschillende modes en opties geven je een hoop keuze voor het blenden van verschillende soorten recepten. De grote verscheidenheid aan kleuren maken het ook een welkome afwisseling van de standaard zwarte en zilveren blenders die je vaak in deze prijsklasse vindt.

Met een prijs van €229 is hij echter aardig duur en je kan blenders met vergelijkbare specificaties vinden voor een stuk minder. Daarnaast zullen de afmetingen ook niet bij iedereen passen. Als je de enige persoon in de familie bent die van smoothies houdt, dan is de Nutribullet een veel betere keuze, aangezien hij vergelijkbare resultaten biedt voor zo’n beetje de helft van de prijs. Daarnaast is deze blender ook beter geschikt om de resultaten met je mee te nemen (de BLF01 wordt bijvoorbeeld niet geleverd met extra bekers die je makkelijk mee kan nemen) en de gebundelde receptenboeken geven je voldoende ideeën voor nieuwe recepten. De Smeg ziet er volgens ons echter veel beter uit en voor personen die een grote, allround blender nodig hebben die de maaltijden voor de hele familie kan maken, is de Smeg Blender BLF01 nog steeds een geweldige, maar ietwat prijzige keuze.

Vergelijk prijzen bij:

8.4Expert Score
Onze score

De Smeg Blender BLF01 is een erg indrukwekkende blender

7 Opmerkingen
 1. Ik heb hem ook maar, ik vind hem ontzettend lekken hij sluit aan de onderkant niet goed af waardoor hij lekt en dus kortsluiting maakt hoe kan ik dit probleem oplossen ik heb hem nog maar een half jaar.

 2. Antwoord
  Van den Berghe Gerarda mei 23, 2018 op 08:10

  Beste hoe maak ik de kan vast op de motor

  Vriendelijke groeten
  Van den Berghe Gerarda

 3. beste wi hebben de blender nu bijna 8 maanden, nu voor de tweede keer de lagers kapot van de blendermessen, en in het handvat van de kan zitten allemaal voedsel resten hoe die daar komen geen idee maar het ziet er niet fris uit,

  nu maar proberen om SMEG te bewegen

 4. Mooi apparaat meer voor de sier de eerste lekte als een mandje pas weer een nieuwe vandaag in gebruik genomen voor een smoothly te maken lekt weer als een mandje ik krijg hem met geen mogelijkheid uit elkaar zonde van het geld wat een irritatie 😒

 5. heel mooi apparaat maar lekt als een mandje, zonde van het geld want dat is die machine niet waard

 6. mooi apparaat maar lekt tot op het keukenblad, jammer.

 7. Al drie keer teruggestuurd omdat die lekt en toen kortsluiting kreeg. Nu lekt de kan weer. Mooi maar niet goed….

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo