Met deze tips werkt je slowjuicer langer

Hoe haal je zo lang mogelijk plezier uit jouw slowjuicer?

Lees hier tips over hoe je je slowjuicer het beste onderhoudt en er het maximale uit haalt.

Als je een slowjuicer hebt, of er net één hebt gekocht, zullen deze tips je helpen om er het maximale uit te halen zodat het juicen een aangename ervaring wordt.

LEES OOK: Wil je de beste slowjuicer kopen? Bekijk onze 10

 

Je slowjuicer onderhouden

Kuvings Slowjuicer De meeste persschroeven van oudere juicer modellen zijn gemaakt van een wit of ander lichtgekleurd melamine, dat snel verkleurt onder invloed van fruit en groenten. Om dit te voorkomen moet je je juicer altijd meteen na gebruik schoonmaken.

Als je persschroef al vlekken bevat kun je hem voor een paar uur laten weken in een natrium bicarbonaat (baksoda) oplossing van 1 dop op een bakje water om daarna, door te schrobben, de vlek te verwijderen.

 

Gebruik De Bijgeleverde Aanduwer

Ik wordt vaak gevraagd om de persschroef te vervangen omdat de gebruiker een lepel of ander bestek (in plaats van de bijgeleverde aanduwer) heeft gebruikt om het voedsel in de vulopening te duwen, terwijl de machine aanstond.
Doe Dit Niet. Als je geen andere keuze hebt omdat je geen aanduwer bij de hand hebt, zet de machine dan eerst uit voor je dit doet.

De meeste persschroeven van oudere modellen juicers zijn niet zo sterk als je zou willen, dus laat ze niet vallen.
De nieuwere versie slowjuicers zijn gemaakt met persschroeven van GE Ultem materiaal, dat tot acht keer sterker zou zijn dan de originele. En ze zijn nu ook in zwart uitgevoerd om lelijke vlekken door verkleuringen te voorkomen!

Wil je weten of je sap moet blenden of persen? Bezoek onze blog voor antwoorden op dergelijke vragen.

Voeg nooit meer dan één nieuwe groente aan je sap mix toe. Als je niet van de smaak van het sap houdt, of je spijsvertering niet goed reageert op de nieuwe mix, weet je niet welke groente je moet verminderen of vermijden als je een heleboel nieuwe groenten hebt toegevoegd aan dezelfde batch.

 

Het Maximale Uit Je Juicer Halen

 • Als je er de ruimte voor hebt kun je een klein druipbakje bij je gootsteen houden waar je de onderdelen in kunt laten uitlekken. Bewaar de machine op je aanrecht zodat je er makkelijk bij kan voor dagelijks gebruik..Juiceme slowjuicer
 • De meeste opvangschalen zijn gemaakt naar de vorm van de juicer. Bekijk je eigen juicer en de schalen en je ziet dat ze perfect bij elkaar passen. Bij de juiste toepassing lekt er geen sap weg als je de juicer gebruikt.
 • Dit is een veel voorkomend probleem bij vele slowjuicers waarvan veel gebruikers niet weten hoe ze dat moeten oplossen: Heb je ooit gehad dat wanneer je zacht fruit gebruikt (bv. tomaten, sinaasappelen, mango’s) dat de juicer er geen sap uit krijgt? Dat komt omdat er geen vezels zijn om de sappen door het filter te ‘drukken’. Om dit probleem op te lossen, kun je zacht fruit met harder fruit of groenten (bv. appels, selderij, wortels etc.) afwisselen. Opmerking: Als je appels wilt gebruiken ga dan voor Granny Smiths omdat deze hard zijn. Gala en Golden Delicious zijn meer ‘papperige’ soorten en niet geschikt om te juicen.
 • Begin altijd met kleinere stukjes fruit en groenten. Bijvoorbeeld een bosje peterselie, of een stukje gember, zodat al het sap onttrokken wordt.
 • Probeer altijd te eindigen met een stuk fruit/groente die geen kleur afgeeft. Bijvoorbeeld, een wortel of een biet geeft veel kleur af en deze maken vlekken op de persschroef. Als je bieten juict, voeg dan als laatste een citroen toe zodat de persschroef ‘zichzelf reinigt’. Zo blijft je persschroef haast vlek-vrij!
 • Heb ik al gezegd dat je altijd een kwart citroen of een hele limoen bij je sap moet doen, om de smaak van het sap te versterken? Citroen zorgt er ook voor dat er tot vijf keer meer voedingsstoffen worden opgenomen!
 • Als je tarwegras, gerstegras of andere grassen juict, kan bij sommige juicers de kap warm worden. Er is niets mis met je juicer. Het komt door de wrijving van het tandwiel die de fijne stoffen door het filter duwt. In dat geval wacht je even voor je het apparaat uit elkaar haalt.

Gebruik geen fruit dat arm is aan sap, zoals bananen en avocado’s. Deze kun je beter in een blender doen dan in een slowjuicer.

 

Schimmel Verwijderen

Was je juicer altijd af en berg hem onmiddellijk na gebruik op, om verkleuring tegen te
gaan of zelfs schimmelvorming.glas juice Als je de juicer ooit ‘vergeet’ af te wassen en er ontstaat schimmel, dan volgt hier een tip om de schimmel te verwijderen:
Schrob de zichtbare schimmel onder de kraan af en was na met een mild afwasmiddel. Om er zeker van te zijn dat de schimmel en sporen (sporen leven langer) doodgemaakt worden kun je deze middelen overvloedig op de aangetaste delen spuiten:

 • Waterstof peroxide (3% oplossing);
 • Citroen sap; of
 • Azijn
  Gebruik nooit chloor of bleekmiddel.
  Laat ongeveer 20 minuten zitten en was dan onder een lopende kraan met afwasmiddel en een afwasborstel af.

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen optimaal van jouw slowjuicer te genieten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo