Editor choice

Super Angel 5500 slowjuicer review: volledig RVS constructie

De Rolls Royce van de slowjuicers

Roestvrij staal wordt beschouwd als een van de beste materialen voor het persen van sap omdat de producten niet worden blootgesteld aan plastic. Staal slijt ook niet zo snel als plastic.

De Super Angel 5500 is de enige volledig roestvrijstalen juicer op de markt op dit moment, uitgerust met de grootste vijzels, die veel sap produceren in vergelijking met juicers met enkele vijzels.

Deze slowjuicer is niet geschikt voor beginners vanwege het forse prijskaartje. Op dit moment gaat het om ruim € 1000, dat is een aanzienlijk bedrag als je het mij vraagt.

Maar voor mensen die het zich kunnen veroorloven, zal het meer sap opleveren dan andere sapcentrifuges! Hij zal iets meer vruchtvlees produceren maar dat is echt geen punt, omdat het niet veel is en je kunt een zeef gebruiken om het overtollige vruchtvlees te verwijderen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Voordelen
 • Grote metalen tandwielen zorgen voor veel sap
 • Volledig RVS constructie
 • Zeer geschikt voor bladgroenten
 • Lange garantie op motor en aandrijving
 • Wordt door een aantal bedrijven ingezet voor commercieel gebruik
Nadelen
 • Duur
 • Geen garantie op slijtage artikelen
 • Gevoelig voor verstoppingen
 • Neemt veel ruimte in beslag

Kenmerken van de Super Angel 5500

Super Angel 5500 review

Het grootste probleem dat ik zie met de Super Angel 5500 slowjuicer is de garantie en de matige service. In hun marketing campagne wordt gesproken over een garantie van 10 jaar, maar het is alleen voor de motor, schraper en de twee vijzels. Slijtageonderdelen zoals de reinigingsborstel, houten stamper, vruchtvlees / sapopvangbak en zekering vallen niet onder de garantie.

Werkt het beste met…

… Groene bladgroenten, omdat de twee vijzels ze letterlijk naar binnen zuigen.

Het zal ook goed werken met ander spul zoals appels, wortelen, komkommer en suikerbieten, maar je moet wat moeite doen om de producten erin te duwen. Als je ouder bent of een aandoening hebt zoals artritis, vind je het misschien geen fijn idee om veel kracht te moeten. Dan adviseer ik een zelf-voedende sapcentrifuge, zoals de Omega VRT of Kuvings Big Mouth Slow juicer.

Hier is een korte video op de Super Angel die sap maakt van boerenkool, appel, gember, citroen en komkommer…

Zoals je ziet in de video hierboven, zoog hij de boerenkool naar binnen. Voor andere producten, zoals appel, moest hij de stamper gebruiken. Alle horizontale vijzel juicers werken zo. Dit is geweldig als je sap recept vooral bladgroenten bevat.

Als je notenpasta wilt maken of voedsel wilt verwerken, kun je een aparte vermaler kopen. Dit is niet inbegrepen in het pakket.

Hoe lang kun je het sap bewaren?

Omdat hij minder dan 100 toeren per minuut maakt, is er zeer weinig oxidatie, zodat je sap 24 tot 48 uur kunt bewaren, uiteraard gekoeld, in tegenstelling tot sap uit sapcentrifuges die binnen 15 minuten moet worden opgedronken. Gebruik voor het beste resultaat een glazen fles of kan, en vul deze tot over de rand zodat er geen lucht kan achterblijven.

slowjuicer Super Angel 5500 vijzels

Hoeveel voorbereiding is er nodig?

Op basis van de video die ik je eerder liet zien, is het niet noodzakelijk voor bladgroenten voor te snijden. Producten zoals appel en komkommer moet je in vier of acht parten snijden, zodat het door de 3 cm wijde opening past – dat is vrij klein.

Hoeveel sap kan hij produceren?

Ik vond een video op YouTube waarin de Norwalk werd vergeleken met de Super Angel slowjuicer, en de resultaten waren op zijn zachtst gezegd verrassend.

De Super Angel 5500 slowjuicer produceerde meer sap dan de Norwalk, en dat is indrukwekkend, hoewel ze de hydraulische pers waarschijnlijk een tweede of derde keer hadden moeten gebruiken om meer sap te produceren.

Vergelijk nu prijzen bij:

Is hij gemakkelijk schoon te maken?

Je hoeft maar 4 delen van de Super Angel juicer te reinigen – de twee versnellingen, zeefbehuizing, stamper en de kap van de zeefbehuizing.

Dit is het lastigste deel om schoon te maken

Super Angel 5500 slowjuicer review

Maar de fabrikanten hebben een roestvrijstalen schrap-achtig gereedschap meegeleverde om vruchtvlees te verwijderen, een beter instrument om te gebruiken is een nylon borstel (een uit de kluiten gewassen tandenborstel) zoals deze.

Het is belangrijk op te weten dat je hem zo snel mogelijk schoon moet maken, omdat het vruchtvlees anders opdroogt. Dan is het erg lastig om schoon te krijgen, want er zijn een heleboel slecht te bereiken uitsparingen rondom de zeven.

Is hij vaatwasser bestendig?

Aangezien alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, zijn deze vaatwasmachinebestendig. Vergeet niet de zeef goed schoon te maken voor je deze in de vaatwasser doet.

Wat voor soort slowjuicer is dit?

Dit heet een tweetraps-versnelling sapcentrifuge, omdat hij twee versnellingen heeft die helpen bij het snijden en pletten van producten. Hij produceert een grote hoeveelheid sap en zal zich goed staande houden, zelfs tegen een sapcentrifuge zoals de Norwalk.

Hoe lang is de garantie?

Voor de motor, twee versnellingen, ventilator, schraper, netsnoer en spatzeef, is er een garantie van 10 jaar.  De behuizing zeef krijgt een garantie van vijf jaar.  De reinigingsborstel, houten stamper, sapopvangbak en zekering zijn niet inbegrepen in de garantie.

Is het vrij van BPA?

Alle onderdelen zijn gemaakt van metaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken over chemicaliën uit plastic.

Lawaai

Het draait op slechts 80-82 rpm, dus geluidsoverlast mag geen probleem zijn. Je kunt hem gebruiken terwijl je vrouw en kinderen liggen de slapen in de aangrenzende kamer.

Motor

Super Angel slowjuicer 5500 review

Super Angel geeft aan dat hij wordt geleverd met een 3 PK motor met een oververhitting sensor heeft, en een ventilator om de motor te koelen. Bijgeleverd zijn “6 veiligheidsvoorzieningen met elektromagnetische golf bescherming”.

De 3 PK motor zorgt een serieuze plet-kracht, volgens op video beoordelingen. De twee tandwielen draaien op 82 rpm.

Afmetingen

 • 19,8 x 26,6 x 48,2 cm (breedte x hoogte x diepte)
 • weegt ongeveer 9 kg

Consumenten waardering

Ondanks onze waarschuwing over de slechte garantie, hebben veel mensen dit artikel naar tevredenheid gekocht! In feite kreeg hij een hogere beoordeling dan zijn rivaal, de GreenStar Elite.

greenstar elite green star slowjuicer
greenstar elite

Over het algemeen waren de consumenten blij met de hoeveelheid sap die hij produceerde, vooral uit bladgroenten. Sommigen gebruikten hem zelfs voor tarwegras. Hij kan ook succesvol sap produceren van andere ingrediënten, zoals bieten en wortel. Hij heeft moeite met zachte producten, zoals sinaasappel of citroen, vooral omdat iets hards nodig heeft om weg te duwen.

De kwaliteit van de constructie was volgens de meeste van de beoordelingen geweldig, maar er waren een aantal klachten over het feit dat hij onstabiel wordt als je druk uitoefent op de vulschacht. Dit kan worden verholpen door een doek onder het sapopvangbak te plaatsen.

Schoonmaken is een andere veelvoorkomende klacht, vooral omdat de huisvesting van de zeef zo lang is, en er moeilijk te bereiken uitsparingen zijn. Dit kan verholpen worden door het gebruik van een nylon borstel, in plaats van de schraper die Super Angel slowjuicer levert.

Verstopping is een ander veelvoorkomend probleem, vooral bij harde en vezelige ingrediënten zoals wortelen of selderij. Je zou dit op kunnen lossen door de stamper met de o-ring aan te schaffen.

Diverse consumenten hebben hem al jaren en hij werkt nog steeds goed. Het belangrijkste is het juiste gebruik en grondig reinigen van de zeef, omdat die gevoelig is voor verstopping indien hij niet goed is schoongemaakt.

Prijs

Super Angel 5500 slowjuicer RVS Twin Gear, vanaf € 1000,

De beste plaats om dit apparaat aan te schaffen is absoluut bol.com, omdat ze een niet-goed-geld-terug garantie bieden.

Conclusie Super angel 5500 review

Deze slowjuicer is ideaal voor mensen die het maximale uit bladgroenten willen halen, evenals harde producten zoals wortelen, zonder het dubbele uit te geven voor een Norwalk sapcentrifuge. Vergis je niet, dit is een dure slowjuicer voor meer dan duizend euro! Ondanks dit enorme prijskaartje geven consumenten nog steeds een hoge beoordeling, die veel over de functionaliteit van dit product zegt.

Het grootste nadeel is de service of het ontbreken daarvan, volgens sommige consumenten, zodat het kopen van dit apparaat een risico met zich meebrengt.

Als je niet bereid bent dat risico te nemen, dan adviseer ik je om hiervan weg te blijven en te gaan voor een Green Star Elite twin gear juicer, die wordt ondersteund door een garantie van 12 jaar. Maar als je bereid bent om het risico te nemen en goed om kunt gaan met een twin gear juicer, zou dit een investering kunnen zijn voor de lange termijn.

Vergelijk nu prijzen bij:

9.9Expert Score
De Rolls Royce onder de slowjuicers

Deze slowjuicer is ideaal voor het maximale uit bladgroenten halen, maar is een dure optie met een prijskaartje boven de duizend euro en kan een risico inhouden voor service, voor degenen die bereid zijn het risico te nemen, kan het een lange termijn investering zijn.

Lees ook:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vivajuice
Logo